Cookie- og Privatlivspolitik

The Hunger Games

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
22.03.2012
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hunger Games
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'The Hunger Games' befinder vi os i fremtidslandet Panem, der er inddelt i 12 distrikter, og som alle styres af det mægtige Capitol.

Hvert år skal hvert distrikt finde to repræsentanter til at deltage i det landsdækkende reality-show, Dødsspillet.

I spillet skal deltagerne kæmpe mod hinanden, indtil kun én overlevende står tilbage. Da den 16-årige Katniss' lillesøster udvælges som deltager, melder Katniss (Jennifer Lawrence) sig frivilligt og tager hendes plads.

Sammen med den mandlige Distrikt 12-deltager Peeta (Josh Hutcherson) skal de to nu kæmpe om liv eller død. 

'The Hunger games' bygger på Suzanne Collins' populære bogserie (på dansk: 'Dødsspillet') - i hovedrollen som Katniss Everdeen ses Jennifer Lawrence ('Winter's Bone', 'X-Men: First Class').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2744 votes)
4.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Spændingen i dødsspillet driver filmen fremad, mens vi kan grine ad den kitchede omverden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det lyder måske mere frastødende end fascinerende. Men ... Gary Ross [formår] at holde balancen og bibeholde den dramatiske og intenst menneskelige atmosfære, som forfatteren Suzanne Collins har skabt i sine velskrevne bøger." (Henning Høeg)

 • Børsen

  "Filmens største scoop er, at man har hyret den fantastisk talentfulde Jennifer Lawrence til at spille hovedrollen som Katniss... Følelserne vasker hen over hendes ansigt som bølgeslag, uden at det på nogen måde bliver overspillet." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... en ganske vellykket teenageapokalypse." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Hunger Games' er noget nær det mest afskyelige, jeg længe har set. For hvorfor skulle man dog lade sig underholde af at se teenagere slå hinanden ihjel? ... først og fremmest må man spørge sig selv, om alt er tilladt i underholdningens navn." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... ikke bare en kulørt ungdomssaga langt over gennemsnittet, men slet og ret en spændende film med udfordrende spørgsmål om menneskelighed og overlevelsesinstinkt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er Katniss og Peeta, som bærer det hele, og det gør de med overbevisning. Gary Ross har instrueret med en robust saglighed, som nægter at lefle." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Alletiders gensyn med dødsspillet. Filmen formår stadigvæk at vedligeholde den ubehageligt intense stemning, som gør det utroligt ubehageligt at se Katniss inde i en arena, hvor børn skal slå hinanden ihjel. Kunne dog godt savne, at filmen havde været indspillet med formålet om at få en R/15 års censur, da jeg mener at det ville kunne fremhæve det forkerte i dødsspillet endnu, samt give masser af stof til eftertanke indenfor grænser i underholdningsindustrien, men for en PG-13/11 film at være, klarer den det stadig mindst ligeså mesterligt. The Hunger Games er ihvertfald en film, som mange lign. film der prøver at bygge et univers og en serie op, kan lærer en masse af. Og så må jeg være blandt de færreste, der mener, at filmen er bedre end bogen, da jeg foretrækker filmens konkrethed fremfor bogens søvndyssende overforklaringer og detaljer om en masse uinteressante informationer.

malene

det er en god film som kan ses mere end en gang

Sarah

Jeg synes, at filmen er vildt god, gode skuespillere og godt lavet. Den kan klart anbefales!

Jyoti

ok ok .

Mette-Louise

Først ville jeg slet ikke se filmen. Jeg har aldrig læst bøgerne, og traileren virkede slet ikke fortællende nok, til at en der ikke har kendskab til bøgerne, forstår hvad filmen går ud på. Men jeg fangede filmen på tv, optog den og satte den på - det skulle bare være baggrundsstøj mens jeg pakkede mine ting ned. Jeg fik intet lavet den dag! Jeg var fuldstændig fanget efter 5 min! Jeg ville ikke gå glip af bare ét sekund!
Jeg har siden da set filmen gentagende gange, og også de andre og glæder mig bare til sidste kapitel kommer til vinter! Elsker de her film!

Mallica

Jeg simpelthen elsker denne film!!!!
Mere kan jeg ikke sige

Claus

Så er man hoppet med på toget, lige som alle andre. The hunger games
åbner med at vi ser heltinde, der er ved at samle mad ind til sin famile, mens folk gør deres børn klar til det årlig Hunger games. Som alle skal deltage fra de er 12-18 år gammel, mens Katniss (Jennifer Lawrence) har prøvet det før, er hendes lillesøster med for første gang, og som ventet bliver lillesøsteren valgt som den kvindelig deltager. Da hun bliver slæb væk træder Katniss ind og tager søsteren plads, den mandlig deltager er Peeta (Josh Hutcherson) og sammen tager de afsted til The Hunger games. Efter de er ankommet begynder deres træning, så de kan blive kampklar (For den vil ikke være spændene, hvis de ikke skulle igennem noget kamptræning) En masse snak sendere begynder spillet. Deltagerne bliver sendt op til areneren gemmen et rør, derefter gælder det om at overleve. Vælger man at tag chancen og gå efter et våben eller vælger man at løbe ud i skoven og komme tilbage efter et stykke tid.
Vinderne bliver sendt hjem igen.

Jeg synes filmen bliver lidt kedelig i midten, men de skal også fortælle en del, men når spillet går igang bliver det lidt spændene igen. Dog er jeg lidt skuffet over at hun kun dræber en i hele filmen (Jeg tæller ikke bierne med) Under talkshowet bliver det som en komedie, hvilket er helt i orden men det føles forkert, og så må jeg sige at deres tøj stil ikke er særlig køn. Hvorfor bruger Peeta ikke hans evner mere en gang, da han gemte sig for de andre? Og jeg føler at hundene til sidst, bare er med for at der skal komme noget spænding i filmen. Dog jeg vil give Woody Harrelson stor rus. Han spiller en rigtig god karakter som Peeta samt Katniss lære/mentor.
Når alt er sagt så er filmen The hunger games okay der er ikke et mesterværk men hellere ikke en dårlig film, men nu må jeg se hvad de ande har at byde på (Har ikke læst bogen)

amalieuser/551406

Det er en rigtig god formidling af bogen, men som sædvanlig lever den ikke helt op til bogen.

joanna

Simpelthen en fantastisk bog serie, så velskrevet og dragende at man ikke kan lægge dem fra sig og MÅ læse dem igen og igen!!!! Så det var med store forventninger at jeg satte mig i biografsædet og for en gang skyld blev forventningerne indfriet til fulde, sådan Jennifer lawrence hvor er det godt gået!!!!!

Nikolaj

Jeg havde ingen ide om hvad der ventet mig inden jeg så den, jeg havde faktisk ikke engang hørt om filmen inden jeg så den. Men pludselig en dag så jeg den i tv et, og jeg blev mere end begejstret.

Filmen er en af de aller bedste science fiction film nogensinde, den har et politisk drama, kærlighed og er skræmmende realistisk. Nok den næst bedste science fiction serie kun overgået Star Wars. Men taler vi realistisk set, så er det den bedste science fiction serie nogeninde efter min mening. Selvfølgelig er Blade runner 2 også snart ved at være klar. Men jeg ved trods alt ikke, om den kan formå at løfte toeren op på niveau som etteren.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.