Cookie- og Privatlivspolitik

The Human Scale

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
21.02.2013
| |
1 time 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Human Scale
|

I dokumentarfilmen 'The Human Scale' har den verdenskendte danske arkitekt, Jan Gehl, og hans hold visioner om at indrette byer med fokus på menneskers behov og adfærd.

Deres mål er, at byerne bygges på livskvalitet, bæredygtighed og menneskevenlighed. Altså en humanistisk mission, der bliver ført ud i livet i nogle af verdens største byer.

Fra Times Square i New York til jordskælvsramte Christchurch i New Zealand og regeringens fokus på bæredygtige løsninger i Dhaka, Bangladesh skildres et behov for radikal nytænkning i menneskets vilkår i de moderne byer.

Filmen formidler Gehls mangeårige arbejde med byplanlægning i dansk og international kontekst og blev vist på CPH:DOX 12

Andreas M. Dalsgaard, der er filmens instruktør, er også antropolog med studier i Danmark og Frankrig, og han har tidligere instrueret dokumentarfilmene 'Afghan Muscles' (2008) og 'Cities on Speed: Bogota Change' (2009), hvoraf sidstnævnte også har byen som omdrejningspunkt.

'The Human Scale' udforsker, hvad der sker, når man sætter mennesket i centrum i planlægningen af byrummet.

* Fejl i magasinet
Der har desværre sneget sig en pinlig fejl ind i februar-magasinet i omtalen af ’The Human Scale’. 
I omtalen skriver vi, at Jan Gehl døde sidste år, hvilket ikke er sandt. Han er i højeste grad i live. Jan Gehl er blevet notificeret om fejlen, og vi beklager den naturligvis meget.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
5.3
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "'Human Scale' er en smukt filmet og yderst tankevækkende præsentation af disse ideer og visioner, der anbefales varmt til alle med interesse for emnet." (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "Der bliver ganske enkelt for meget snak. Til gengæld fungerer filmen virkelig godt de steder, hvor man ser billeder af bylandskaber, før og efter at de er blevet forandret. Det formidler bedre end nogle af de mange ord Jan Gehls pointer (...)" (Katrine Sommer Boysen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.