Cookie- og Privatlivspolitik

The Handmaiden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
12.04.2017
| |
2 timer 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ah-ga-ssi
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den koreanske film 'The Handmaiden' handler om Sookee, der bliver ansat som en tjenestepige hos rigmandsdatteren Hideko.

Pigen er i virkeligheden en tyv og arbejder for en svindler, der håber på at forføre Hideko og få en del af familieformuen. Situationen ændrer sig dog, da de to unge kvinder får uventede følelser for hinanden...

'The Handmaiden' er instrueret af sydkoreanske Chan-wook Park, der slog igennem i Vesten med den brutale og originale hævnfortælling Oldboy i 2003. Siden har den stilsikre instruktør bl.a. stået bag den engelsksprogede thriller Stoker.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (200 votes)
5.2
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... filmen [...] er så smukt fanget af Park Chan-Wooks faste fotograf Chung-Hoon Chung, hvis flydende kamera glider fascineret og fascinerende rundt i rummene, på jagt efter skjulte blikke." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "['The Handmaiden'] er først og fremmest en sjældent overdådig filmoplevelse." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Man kan ikke undgå at tænke på Hitchcocks 'Rebecca' (1940), 'Notorius' (1946) eller Cukors 'Gaslight'(1944), noir-film, der dyrker paranoiaen og manipulationen som tema." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'The Handmaiden' er malerisk mesterhåndværk med erotisk suspense." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "[Filmen] er febrilsk og lidt hysterisk, kunstig som kandiserede blomster. Men [...] en frisk, moderne henvendthed i kvindernes udtryk og stemmer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det starter stille og roligt ud i Downton Abbey stil, men geografisk placeret i Korea i 1930'erne under Japans styre. En ung tjenestepige (Suuk-hee) ankommer til et fornemt rigmandshjem i Korea, hvor hun skal være kammerpige for husets frue (Lady Hideko). Huset er smukt udformet i både engelsk victoriansk stil og traditionel japansk stil. Husets herre (Hideko's onkel) sidder det meste af tiden i sit store bibliotek og læser, mens hans tunge bliver sort af at sutte på blækpenne. Det viser sig senere, at hans literære interesse har en ret særpræget karakter.

Filmens første drejning (og dem er der et par stykker af) kommer, da det viser sig, at Suuk-hee ikke bare er tjenestepige - men på en mission, der går ud på at få Lady Hideko til at forelske sig i en ung "hertug", der kommer på besøg. Alt kommer selvfølgelig ikke til at gå efter planen, og så kører det ellers derudad i et vanvittigt trekantsdrama.

Fortællerstilen er fascinerende med skiftende POV og voice-overs. Der er eksotiske settings med meget flotte japanske traditionelle kimonoer og audienssale. Og der er ikke mindst de to altoverskyggende kvindelige hovedroller, hvor især Kim Min-hee (Lady Hideko) er helt vildt imponerende, når hun veksler mellem at spille naiv, sårbar, stenkold og femme fatale.

I extended edition er filmen monster lang (over 2 timer og 3 kvarter), men det føles ikke sådan. For filmens blanding af kustumedrama, thriller, romantik og gyser er ganske interessant, og de skiftende POV's er som nævnt super fascinerende. Det skal dog siges, at man ca. halvvejs godt kan se, hvor det bærer henad. Især hvis man har set den amerikanske Wild Things med Matt Dillon og Neve Campbell, for det er lidt en koreansk version af den - på den gode måde.

Thaoism

Filmen var alt for langtrukken, men overraskende nok for selvom man gætter sig frem til slutningen bliver den ændret 2 gange i slutningen. Og det her mørke og fordrejet verden hos gamle rige mænd i gamle dage er bare sygt. Very good acting.

jeanette

Der er erotiske scener der blir unødvendig længere efter vi har set den 1. gang...det syntes jeg ikke var smagfuldt - men bare for meget og for kedeligt....
De to kvinder i filmen virker også meget unge/den ene kun et barn og især det gør at jeg syntes det virker for voldsomt i de erotiske scener.
Skuespiller præstationerne vakler også, men det gør egentlig bare at der er et humoristisk islæt. Da den blir voldsom i slutning virker det først, men så blir det for splatte, mærkeligt og alligevel lidt sjovt....
Filmen har en god point...den kloge narrer den mindre kloge...og hvem narrer hvem......

gogowootuser/951635

Er netop kommet hjem efter at have set The Handmaiden i biografen og hvilken film! Kandiderer virkelig til at være en af de bedste biografoplevelser jeg har haft. Fantastisk visuel side, godt skuespil, spændende karakterer og et plot der hele filmen igennem formår at holdet et underholdningsniveau i særklasse!

seks store stjerne fra mig!

Christian S. R.

Ej, syntes The Handmaiden er mindste lige så god som den fantastiske Oldboy. Men helt seriøst, jeg var solgt! Alt er vildt godt udført og man keder sig ikke et sekund

Twisteruser/608996

Var så heldig at se filmen til forpremiere i Empire Bio!

En vild oplevelse! Vil ikke afsløre for meget af plottet, da man skal opleve det på egen hånd, men det er en super underholdende historie med mange uforudsigelige twist-and-turns. Og så er filmen bare overlækker på både musik- og billedfronten.

Jeg havde høje forventninger på grund af den fede trailer og instruktørens tidligere bedrifter ('Oldboy'), men forventningerne blev i den grad indfriet :) skal se filmen igen på fredag med min lillebror i Øst for Paradis, og jeg glæder mig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.