Cookie- og Privatlivspolitik

The Grandmaster

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
12.09.2013
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Yi dai zong shi
|

I filmen 'The Grandmaster' udøver Ip Man sin kampsport i fredelig eksistens med sin velhavende familie i 1930ernes Foshan i det sydlige Kina.

Da stormesteren Gong Yuatian ankommer fra det nordlige Kina, og skal finde den bedste kung fu-udøver i syden, ender det i et opgør mellem Ip Man og Yuatian.

Kampen bliver en dyst mellem ideologierne bag stilarterne og ender i førstnævntes favør. Det får Yuatians datter, Gong Er, til at udfordre sejrsherren for at genvinde sin fars ære.

Gong Er vinder knebent, og de to skilles som venner, men da den 2. kinesisk-japanske krig bryder ud, ændres alt for Ip Man, Gong Er og hendes far.

Den legendariske Ip Man (1893-1972) er allerede blevet skildret adskillige gange på film, mest bemærkelsesværdigt af Donnie Yen i to semibiografiske actiondramaer fra 2008 og 2010 med titlerne ’Ip Man 1 og 2’. Ip udbredte kampteknikken Wing Chun og blev i sidste ende læremester for selveste Bruce Lee.

Kar Wai Wongs ’The Grandmaster’ minder stilistisk og fortællermæssigt mere om hans tidligere, æstetiske værker ’In the Mood for Love’ (2000) og ’2046’ (2004), hvorfra han har hentet hovedrollen Tony Leung Chiu Wai.

Den hævnsøgende Gong Er spilles af Ziyi Zhang, der har haft roller i ’Tiger på spring, drage i skjul’ (2000) og ’2046’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
3.9
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] hvor visuelt bjergtagende 'The Grandmaster' end er, bliver dens tekniske fokus og den gentagne brug af slowmotion også repetitiv og stiv i al sin selvbevidste skønhed." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Det mest positive, der kan siges om filmen, må være, at kampscenerne er ganske imponerende koreograferet [...]." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "'The Grandmaster' er en uhyre velproduceret, ekstremt smukt filmet og udført stykke filmkunst, der desværre ikke formår at dosere sin historie tilpas." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] visuelt er 'The Grandmaster' utvivlsomt den mest romantisk realiserede kampsportsfilm nogensinde. Og den mindst blodige." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Dette er en af de flotteste film jeg nogen sinde har set - rent teknisk. Det er som ét langt levende maleri af ekstemt smukke filmede scener. Dette har dog den bagside, at de over koreograferede action-scener mangler spænding. Mef andre ord: det er uhyre flot, men samtidig lidt kedeligt.

Selve historien fokuserer dels på hovedpersonen Ip Man, og dels på Gong familien. Faktisk mere på sidstnævnte, og man ser nærmest ingenting fra Ip Mans tid som lærermester. Dette er lidt en skuffelse ift. hvad titlen lægger op til.

Den manglende spænding og filmens rodede fokus reducerer en ellers utrolig flot film til en middel karakter.

Bruce

Meget visuelt, men måske også for flot til for alvor at sparke røv.

filmtips.dk - Peter

Tony Leung Chiu Wai spiller overbevisende som Ip Man og Ziyi Zhang leverer et tilsvarende velspillet modstykke. Både kampscener og dialog virker naturligt for begge. The Grandmaster er utroligt flot filmet, dog synes jeg det er synd at den så ofte benytter sig af den teknik hvor billedet hakker i slowmotion – og ikke kun i kampscenerne. Lydeffekterne er ganske overbevisende og så er det et fantastisk soundtrack med meget smuk musik.

The Grandmaster er en visuelt imponerende film med mange gode enkeltstående scener. Desværre er den samlede oplevelse ret fragmenteret og man skal følge ret godt med for at fange den røde tråd, da fortællingen springer frem og tilbage i tiden. Dele af manuskriptet virker ikke helt færdiggjort, men den danske udgave af filmen er dog også en smule kortere end den kinesiske. Man kunne godt ønske at den varede længere. Er man til arthouse kampsportsfilm kan den dog sagtens anbefales på baggrund af de mange velkoreograferede scener.

7 / 10

Se flere anmeldelser på www.filmtips.dk

Morten

Jeg glæder mig bare til at se endnu en fantastisk film om den største, Grandmaster Yip Man.
Film som også burde laves er om Keith Ronald Kernspecht og Leung Ting..
Men det må jeg vist drømme om. Glæder mig helt vildt til at se Yip Man gjort "levende"..
I øvrigt er jeg enig med Martin "hmm".. I forhold til at Wilson Yips udgaver burde have været i biografen. Trist at måtte nøjes med DVD.

martinuser/906520

Nu har jeg set traileren og kamp scenerne halter for vildt i forhold til Donnie yens ipman film.
Kunne også være fedt hvis jackie chans nyeste film kom i biffen chinese zodiac.

Nol'!

Har dog ik set traileren til den her film, men Donnie yens version var jo en af de bedste hk film i lang tid. Selv den prequel der blevet lavet var god! Til gengæld har den nye film tony leung med og han er jo superb skuespiller meeen... De har noget at leve op til!
Ps: synes du også at det er kriminelt at "the departed" får oscars, men der er ikke en skid hype til originalen " infernal affairs"! Lol!

martinuser/906520

Ipman med Donnie yen burde ha været i bio, denne her er jeg meget skeptisk ved.

Florianuser/950099

den film skal ses!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.