Cookie- og Privatlivspolitik

The Godfather: Part III (1990)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Godfather: Part III
|
Få en påmindelse 3 dage før premieren.

Filmen 'The Godfather: Part III' handler om den aldrende mafiaboss, Michael Corleone, der forsøger at gøre sin virksomhed lovlig. Samtidig tager han ny protegé under sin vinge.

'The Godfather: Part III' er den sidste i Francis Ford Coppolas trilogi.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg var overordentlig positivt overrasket, da jeg i sin tid så Godfather III i biografen. Jeg havde på ingen måde forventet, at Coppola kunne koge mere suppe på hans to mesterværker fra 70'erne. Men jeg kom faktisk ud af biffen med en følelse af, at han havde gjort det igen.

Nu hvor jeg så har genset alle 3 film over fem dage, er det helt tydeligt, at han virklig havde "gjort det igen". I bogstavelig forstand! For den tredje film i Godfather sagaen er bygget op præcist på samme måde som de to forrige. Well, der er selvfølgelig forskel i plot og handling, men byggestenene er de samme. Vi starter med en fest (som i de to andre film). Blandt gæsterne til festen er der en gammel vellidt mafiaboss (som i de to andre film). Corleone familien bliver udsat for et attentat på grund af nogle overensstemmelser med en usympatisk mindre mafiaboss (som i de to andre film). Senere viser det sig, at fjenden i virkligheden er den gamle mafiaboss (som i de to andre film). Og i alle tre film orkestrerer Michael en hævn og sidder til sidst alene tilbage på tronen.

En af de interessante ting ved Godfather III, og hvor den adskiller sig fra de første, er at Michael er blevet mere afrundet i kanterne. Det klæder ham, at han nu kan tale stille og roligt med Kay uden at fare i flint, og han virker ikke helt så kold og kynisk for før i sine beslutninger. Omvendt klæder det også Connie, at hun har ændret sig fra en naiv og hysterisk ung pige til en kløgtig og handlekraftig kvindelig mafiaboss.

Den afsluttende lange sekvens i teatret er meget smuk og veludført. Måske lige lovlig teatralsk og selvbevidst om sin egen "lækkerhed". Men måske er det kun noget man tænker over, hvis man har de to første film frisk på nethinden. Min anbefaling er derfor at gense alle Godfather filmene - men at tage en passende pause mellem hver film.

Miss Hearts

Godt punktum på triologien.
Som helhed er de 3 film et mesterværk i verdensklasse. Den sidste del set for sig, er også fremragende og skuespillerne er stadig formidable.

Nikolaj

Og jeg synes det bliver til nogle for langtrukkende scener, som man ikke rigtigt ved hvor vil føre hen.

Og Michael Corleone virker slet ikke den samme som han var engang.

Wayne

Godfather serien er den bedste triologi der er lavet. Punktum.

The Godfather: Part III havde først premiere i 1990 - hele 16 år efter Part II. Forventningerne var af gode grunde ekstremt høje.

Det svarer lidt til da Star Wars genstartede. Alt mindre end noget som var mindst lige så godt som de oprindelige film, ville være en skuffelse - i virkeligheden skulle den overgå de første, for at blive accepteret. Det var en umulig opgave.

Som altid når nogen bliver skuffede, så stemmer de ud fra følelser - og ikke fairness.

Part III er ikke en 10'er som de to første - den er måske snarere en 8'er. Men det gør den stadig til en virkelig god film. Visuelt på højde med de to første og med en historie som afspejler en ældre Michael Corleone, som ikke længere er helt på toppen af spillet.

Men som det kan ses hos IMDb, så har filmen bevæget sig frem til en rating på 7,6 - hvilket afspejler en fremragende film, måske ikke et mesterværk. Men virkelig godt håndværk, og en værdig Godfather film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.