Cookie- og Privatlivspolitik

The Godfather: Part II (1974)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
3 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Godfather: Part II
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|

'The Godfather: Part II' er ikke så meget en fortsættelse af den første film, som den er en tematisk, historisk og psykologisk udvidelse af den. Fortællingen spænder fra 1901 til midten af 60'erne. I 1901 flygter den unge Vito Corleone fra sin sicilianske landsby, efter at mafiaen har dræbt hans familie. Efter at Vito er ankommet til New York, blændes der over til Corleone-familiens nye residens ved Lake Tahoe i Nevada i 1958, hvor familien er samlet til konfirmation.

Filmen er komponeret som en krydsklipning mellem den unge Vito, som i årene efter 1. verdenskrig målbevidst baner sig vej til magten, og sønnen Michael Corleone, der i 60'erne er fanget i en forvokset magtposition, der kun kan fastholdes ved at udrydde alle potentielle fjender. Al Pacino og Robert De Niro er brilliante i de dominerende hovedroller, mens Duvall nok engang spiller den loyale 'consigliere'med tilbagetrukket præcision.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (106 votes)
5.3
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Den bedste 2 ere der er lavet.

Jasir Al-Salami

Jeg har set etteren, og er så lige blevet er blevet færdig med toeren. De er begge fantastiske film, men hvis jeg skulle vælge mellem de to, så er etteren dog den bedste, skarpt forfulgt af denne fantastiske opfølger. Jeg elsker især den historie med hvordan Don kom til Amerika, og udviklede sig til en rigtig boss! Seks ud af seks mulige.

Simon

Bedste toer nogensinde. Denne films højdepunkt er Vitos historie. Michael dillema med Fredo. Michael er stort set ene mand i denne film, sammen med Tom. Som den sidste film, har denne også rigtig mange nominationer. Fem Oscar nominationer for skuespil, og vandt en! Det er vildt. Igen, det der med til at gøre denne film god, er unge Vitos koldhed, hans måde at gøre tingene på, og hvis han har sat sig ind i noget, så skal det gøres! Francis Ford Coppala formåer at gøre Vito til den samme person, som i 1eren. I 1eren er han bare ældre. Derfor er det fortjent at han vinder bedste instruktør. Igen er musikken god. Og klipningen er god. Manuskriptet er super godt. Alt i alt, min anden ynglings film.
PS. MUST SEE

Nikolaj

Jeg kan ikke se hvorfor denne efterfølger skulle være så stort et mesterværk! Jeg er stor fan af den første Godfather-film, men denne 2'er synes jeg bare aldrig rigtig bliver spændende.

Filmen er delt op i to historier der skiftevis bliver vist for publikum. Den del der viser hvordan Don Vito Corleone blev til, er virkelig gribende og interessant! Delen der viser hvordan Michael Corleone mere og mere bliver en hardcore mafia-boss, ender op med at blive meget langtrukken. Så er den 3 timer lange film lidt vanskelig at komme igennem.

Nikolaj

Den her film er mindst lige så god som 1eren.

Bjerg

Trods min brede filmsmag, enorme kærlighed for Part 1, samt et nyligt gensyn med 2'eren for en mere sikker bedømmelse; så ser det stadig ikke ud til, at jeg nogensinde vil elske 'The Godfather Part II'.

Jeg prøver, det gør jeg virkelig, og jeg forstår ikke hvad der gør denne efterfølger så markant bedre end 1'eren, i de flestes øjne. For alt jeg ser er en overlang og alt for langtrukken familiekrise, hvor det meste der foregår er så utrolig intetsigende for mig (overordnet set).

Jeg synes alle skuespillere præsterer deres ypperste, og især De Niro er fuldstændig fænomenal i rollen som den unge Vito. Men skuespillerpræstationer kan ikke bære en hel film - og det gør de jo heller ikke, siden der er så mange der elsker denne film - der MÅ jo være noget om snakken... Personligt er jeg bare ikke særlig vild med den. Sådan er det bare.

Jeg vil på et tidspunkt se den en tredje gang, og håbe på det bedste, men som det står nu er det en middelmådig to'er, der aldrig flytter sig ud af starthullerne og ikke skaber hverken spænding eller tilfredsstillende underholdning.

3/6

::::::. P.S. .:::::

Kan en stor, gerne meget objektiv, fan af Part II, ikke lige give mig et par linjer på hvorfor jeg burde gense filmen, og hvad jeg eventuelt skal kigge efter/fokusere på for at få en bedre idé om hvorfor det er så fantastisk en film?
Det ville være dejligt... På forhånd tak! :)

Frank

God film

S. Rico

Jeg var lige på nippet til at give den 6 stjerner, for det ér en fantastisk god film. Især første gang den ses. Men ved gensyn synes den en anelse lang i spyttet i nogle af sekvenserne - især i tilbageblikket på Vito's liv som ung. Det var super interessant første gang, men virker desværre ikke nær så godt ved senere gensyn.
Man kan så indvende, at en film skal vurderes på førstegangs-indtrykket. Ja, både og! For når der er tale om en klassiker som denne, så kan man godt tillade sig at forvente, at den også rykker 100% 2., 3. 4. og 5. gang.

Diplomatususer/13052

Udensammenligning det bedste 2'er der nogensinde er lavet.
Filmen er simpelthen fantastisk, ingen diskussion. Selve historien er eminent og medrivende. Man er som fængslet til læred i de godt 3 timer filmen vare, den formår at at vedblive med at være spænende og interessant hele vejen.
Specielt Robert De Niro leverer en helt eminent præstation, hvilket jo også blev annerkent med en Oscar.
Så alt i alt en film som absolut kun kan anbefales til alle med en glæde for godt gedint gennemfært filmhåndværk.

Kasper Dahl Nicolajsen

Uden tvivl noget af det bedste jeg nogensinde har set, og klart den bedste 2'er der nogensinde er lavet. Filmen er simpelthen fantastisk, ingen diskussion. Selve historien er også rigtig god og medrivende. Man keder sig ikke et sekund i filmens 3 t 20 min længde, da den formår at gøre sig spænende og interessant hele filmen i gennem. Montagen mellem man følger Michaels og Vitos liv fungerer også perfekt. Og hvis du spørger mig, er det faktisk når man følger Vito filmen er bedste, og mest spænende. Hvordan blev "The Godfather" egentlig til. Desuden spiller Robert De Niro jo også rollen eminent, og hans Oscar var den mest fortjente nogensinde!
Jeg skal klart ind og se den i biffen igen, fedt at de laver en genvisning! Længe leve filmkunst og Franics Ford Coppola! :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.