Cookie- og Privatlivspolitik

The Godfather: Part II (1974)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
10.03.2022
| |
3 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Godfather: Part II
|
Versioner: se alle
2D, 4K, Særvisning
|

'The Godfather: Part II' er efterfølgeren til The Godfather og vises i en remastered 4K-udgave.

En efterfølger til en stor filmsucces kan være tricky, for det er svært at lave noget, der er lige så godt, og sjældent er det lykkedes. ‘Godfather II’ fra 1974 er dog undtagelsen. Den er, måske, den eneste sequel i verden, der ikke bare er lige så god som den første film, men i nogles øjne endnu bedre. Og filmen blev da også den første sequel nogensinde til at vinde en Oscar for ‘Bedste Film’.  

Selv om ‘Godfather II’ er en efterfølger og fortsætter historien om hvordan Michael som den nye Don for Corleone-familien må sætte sig i respekt, er filmen også struktureret som en prequel på samme tid. For sideløbende får vi også historien om hvordan den ni-årige dreng Vito Andolini på Sicilien må flygte til New York efter hans forældre og bror er blevet myrdet og bliver til Don Vito (spillet af Robert De Niro som den yngre Vito).  

At strukturere sin film som en blanding af både prequel og sequel var bare et af de mange modige valg, Coppola foretog med filmen. Og resultatet er blevet endnu et mesterværk om Michael Corleone,’s moralske deroute. Om den gyldne søn, der langsomt bliver til et kynisk monster. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
5.3
5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmmagasinet Ekko

    "'The Godfather: Part II' er absolut seværdig og tæt på at være et mesterværk. Men ikke helt så kunstnerisk helstøbt som den første film." (Bo Tao Michaëlis)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

En legendarisk film.

Lars Michael

Den bedste 2 ere der er lavet.

Nikolaj

Jeg kan ikke se hvorfor denne efterfølger skulle være så stort et mesterværk! Jeg er stor fan af den første Godfather-film, men denne 2'er synes jeg bare aldrig rigtig bliver spændende.

Filmen er delt op i to historier der skiftevis bliver vist for publikum. Den del der viser hvordan Don Vito Corleone blev til, er virkelig gribende og interessant! Delen der viser hvordan Michael Corleone mere og mere bliver en hardcore mafia-boss, ender op med at blive meget langtrukken. Så er den 3 timer lange film lidt vanskelig at komme igennem.

Nikolaj

Den her film er mindst lige så god som 1eren.

Bjerg

Trods min brede filmsmag, enorme kærlighed for Part 1, samt et nyligt gensyn med 2'eren for en mere sikker bedømmelse; så ser det stadig ikke ud til, at jeg nogensinde vil elske 'The Godfather Part II'.

Jeg prøver, det gør jeg virkelig, og jeg forstår ikke hvad der gør denne efterfølger så markant bedre end 1'eren, i de flestes øjne. For alt jeg ser er en overlang og alt for langtrukken familiekrise, hvor det meste der foregår er så utrolig intetsigende for mig (overordnet set).

Jeg synes alle skuespillere præsterer deres ypperste, og især De Niro er fuldstændig fænomenal i rollen som den unge Vito. Men skuespillerpræstationer kan ikke bære en hel film - og det gør de jo heller ikke, siden der er så mange der elsker denne film - der MÅ jo være noget om snakken... Personligt er jeg bare ikke særlig vild med den. Sådan er det bare.

Jeg vil på et tidspunkt se den en tredje gang, og håbe på det bedste, men som det står nu er det en middelmådig to'er, der aldrig flytter sig ud af starthullerne og ikke skaber hverken spænding eller tilfredsstillende underholdning.

3/6

::::::. P.S. .:::::

Kan en stor, gerne meget objektiv, fan af Part II, ikke lige give mig et par linjer på hvorfor jeg burde gense filmen, og hvad jeg eventuelt skal kigge efter/fokusere på for at få en bedre idé om hvorfor det er så fantastisk en film?
Det ville være dejligt... På forhånd tak! :)

Frank

God film

S. Rico

Jeg var lige på nippet til at give den 6 stjerner, for det ér en fantastisk god film. Især første gang den ses. Men ved gensyn synes den en anelse lang i spyttet i nogle af sekvenserne - især i tilbageblikket på Vito's liv som ung. Det var super interessant første gang, men virker desværre ikke nær så godt ved senere gensyn.
Man kan så indvende, at en film skal vurderes på førstegangs-indtrykket. Ja, både og! For når der er tale om en klassiker som denne, så kan man godt tillade sig at forvente, at den også rykker 100% 2., 3. 4. og 5. gang.

Kasper Dahl Nicolajsen

Uden tvivl noget af det bedste jeg nogensinde har set, og klart den bedste 2'er der nogensinde er lavet. Filmen er simpelthen fantastisk, ingen diskussion. Selve historien er også rigtig god og medrivende. Man keder sig ikke et sekund i filmens 3 t 20 min længde, da den formår at gøre sig spænende og interessant hele filmen i gennem. Montagen mellem man følger Michaels og Vitos liv fungerer også perfekt. Og hvis du spørger mig, er det faktisk når man følger Vito filmen er bedste, og mest spænende. Hvordan blev "The Godfather" egentlig til. Desuden spiller Robert De Niro jo også rollen eminent, og hans Oscar var den mest fortjente nogensinde!
Jeg skal klart ind og se den i biffen igen, fedt at de laver en genvisning! Længe leve filmkunst og Franics Ford Coppola! :D

Andersuser/41037

Den er en af de bedste fortsættelser jeg nogensinde har set. Sammen med "Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back" og "Terminator 2: Judgment Day".

Wayne

Nok den bedste 2'er der nogensinde er lavet.

Coppola lever fuldt op til den første film - synd at Pacino ikke fik sin fortjente Oscar for sit livs rolle.

Se også 3'eren som er væsentlig bedre end sit rygte - det er en fuldblods Coppola.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.