Cookie- og Privatlivspolitik

The Godfather (1972)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.02.2022
| |
2 timer 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Godfather
|
Versioner: se alle
2D, 4K, M. siciliansk middag, Særvisning, Særvisning
|

En af verdens bedste film, bliver Francis Ford Coppolas 'The Godfather' fra 1972 ofte kaldt. Med rette. For familiesagaen om Corleone-familien, hvor mafia-patriarken Vito, spillet af Marlon Brando, skal finde sin arvtager og vælger sin modvillige søn Michael, i skikkelse af Al Pacino, er et storslået gangster-værk.  

Tilblivelsen var dog en lang sej kamp, for Coppola var oppe imod stor modstand for at få sin vision af Mario Puzo’s bestseller trumfet igennem. En kamp mod film studio’et, mod mafiaen, mod budgettet, mod tiden. Han ville have Marlon Brando, der blev betragtet som en ‘has-been’ og for besværlig, og Al Pacino, der var for ny og ukendt, i de bærende roller, hvilket filmproducenterne absolut ikke syntes, var en god idé. Heldigvis fik Coppola sin vilje and ‘the rest is history’, som man siger, nu her 50 år efter.  

I anledning af fødselsdagen er filmen blevet restaureret, hvilket giver mulighed for at se den i nypudset, flot stand. På et stort lærred. Så, der er ingen undskyldning for ikke at se eller gense denne enestående klassiker.

Filmen vises, ligesom efterfølgerne The Godfather: Part II og The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone i en remastered 4K-udgave.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (319 votes)
5.4
6

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmmagasinet Ekko

    "Francis Ford Coppolas mesterlige familiesaga om mafiakriminalitet og den amerikanske drøm er 50 år efter premieren stadig ikke overgået i chokerende voldsomhed." (Bo Tao Michaëlis)

  • Soundvenue

    "50 år senere står filmen så skarpt som nogensinde før med sin mesterlige skildring af en blodig skillevej i organiseret kriminalitet i USA’s historie – hvor ære, familie og vennetjenester tilsidesættes til fordel for kynisk kapitalisme." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Malene H.

Mega fed film jeg har haft fornøjelsen af at se flere gange, jeg har mange yndlingsfilm - og dette er en af dem.
Et sandt af en film.

Rasmus

Det er en spændene film, og et godt bud på 1940'ernes mafiakrige. Men den er lidt for lang. Selvom den er super god kan man godt sidde den sorte time og tænke at nu må den gerne snart slutte.

Oliver Andreasen

Marlon Brando og Al Pacino giver deres bedste optræden som Don og Michael Corleone. Filmen er fuldstændig smuk at se på. Musikken er virkelig god! (Credz til Nino Rota) En af de bedste film fra Francis Ford Coppola.

Hvil i fred, Marlon Brando (1924-2004)

Kadir

The Godfather Part 1 er helt klart en af de bedste film, der er blevet produceret i filmhistorien. Enhver filmelsker bør se dette mesterværk flere gange.

Nikolaj

En fremrageende gangster film, jeg synes alt er godt ved filmen her, godt plot, fremragende skuespiller, og god musik i bagrunden.

Nikolaj

Moderen til alle gangsterfilm!

Den status Godfather har fået i filmhistorien, ses tydeligt i de mange referencer der stadig laves af den legendariske Don Corleone. En rolle som spilles fantastisk af Marlon Brando og som for evigt vil være hans!

Filmen leverer alt det drama, samt kortvarige action som en ægte gangsterfilm skal. Musik, skuespil, ja generelt instruktionen sidder lige i øjet! Der er til tider lidt langsom handling, men det trækker ikke meget ned. The Godfather er et must see for alle filmelskere!

Katrine

Fantastisk klasiker. Yderst fangende, kan dog være lidt svær at følge med i med de mange familienavne man skal holde styr på.
Men fantastisk det er den helt sikkert.

Lukas

Jeg har ikke noget imod lange film, men i de sidste 20 minutter kæmper jeg mig imod søvn og så snart den var færdig, faldt jeg i søvn.

Dorteuser/657492

Tja, hvad kan jeg sige andet end; den er stadig en suveræn ganster film.

Miss Hearts

Har lige set den igen - Det er stadig den bedste gangsterfilm der er lavet til dato!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.