Cookie- og Privatlivspolitik

The Gambler

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. Den indeholder en række scener med vold, hvor nogen slår en mand eller sparker ham, så han falder om. Som filmen skrider frem bliver disse scener længere og med gentagen vold og spark. Da volden ikke er udpenslet og flere gange foregår delvis uden for billedrammen, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.01.2015
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Gambler
|

Dramaet ’The Gambler' handler om litteraturprofessoren Jim Bennett, der har en svaghed for hasardspil og en tendens til at satse alt for højt. De dårlige vaner kulminerer, da Bennett låner et stort beløb hos den farlige lånehaj Frank og tilmed stiller sit eget liv som kaution.

Snart er Bennett ude, hvor han ikke kan bunde, men de kaotiske begivenheder blødes dog lidt op, da den livstrætte akademiker indleder et forhold til en af sine studerende og dermed øjner en ny chance i livet.

’The Gambler’ kan kaldes en slags Wonder Boys møder Rounders, men er en genindspilning af en James Caan-film fra 1974. Manden bag den succesfulde Abernes Planet: Oprindelsen har instrueret, mens Mark Wahlberg spiller den kyniske og fandenivoldske professor, der tumler rundt mellem handlekraftige karakterer spillet af John Goodman, Jessica Lange og Brie Larson. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
3.3
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'The Gambler' er [...] dygtigt skrevet, skarpt leveret og spændende. Men den er samtidig også sært rørende, og når man kender til de begrænsede muligheder i Hollywood for at udstyre sine film med dystre farver, så satser de ret stort i retning af en film noir her." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Det er en udmærket fortalt skæbnefortælling om en mand, hvis ustyrlige afhængighed af spil og spænding spænder ben for muligheden for en nogenlunde almindelig tilværelse. Aktuelt i 1974 og igen her 40 år senere." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Trods en vis visuel energi bliver historien om ludomanen og universitetslæreren Jim aldrig vedkommende." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Mens 'The Gambler's filmforlæg fra 1974 med James Caan i hovedrollen som spillegældsjunkie trækker sit publikum og filmens eksistentielle gamblertematik helt ud i desperationen, og så længere ud igen, lander vi blødt i den konforme 2014-version." (Ikke angivet)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
storspilleren@gmail.comuser/1360472

Jeg synes det er en kanon film. Jeg er ellers ikke så meget til Mark Wahlberg, men jeg synes han spiller kanont i denne film.

GiwizZeni

Hvordan skal vi tolke det når du/I under tre forskellige spilrelaterede navne (Casinospilonline/Gratischancer/Storspilleren) "anmelder" tre film der enten har noget med spil at gøre eller indeholder navnet Las Vegas i titlen?
Jeg har svært ved at se det som andet og mere end et tarveligt og slet skjult forsøg på at fiske svage sjæle over til en eller anden form for online hasardspil.
Vær venlig at finde et andet sted til den slags! Shame On You!

Wayne

Mark Wahlberg har optrådt i mange forskellige roller, gennem de senere år - for mange, hvis man spørger mig.

I virkeligheden fungerer han bedst, når han spiller med en ironisk humor - eller spiller dedikeret soldat/fighter. Og det vil næppe nogensinde kaste en Oscar af sig.

Nej, det kan ikke betale sig at spille - hvilket filmen selvfølgelig understreger. Men det vidste de fleste af os i forvejen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.