Cookie- og Privatlivspolitik

The Florida Project

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i begyndelsen en let og rolig grundstemning, som dog gradvist bliver mere konfliktfyldt og dramatisk, og flere scener indeholder skænderier, slåskamp og omsorgssvigt. I én scene kommer nogle mennesker op at slås på en parkeringsplads, og man ser en person blive ramt af en bil. I en anden voldsom scene slår en kvinde løs på en anden kvinde foran et barn. I en tredje dramatisk scene bliver et barn tvangsfjernet. Da de voldsomme scener ikke udpensles, og da ingen mennesker kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.03.2018
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Florida Project
|
Versioner: se alle
2D, 2D Filmperler
|

Dramaet 'The Florida Project' skildrer Solskinsstatens skyggeside, hvor flagskibet Disneyland står i skingrende kontrast til det fattige liv, som leves på motorvejsmotellerne i den hjemløse bydel.

Men tilværelsen på det farverige motel, The Magic Castle, er ikke uden eventyr, for den 6-årige Moonee gør hver dag til en fest med ballade og narrestreger sammen med områdets andre børn i sin sommerferie.

Den unge, rebelske mor Halley prøver desperat at forsørge datteren, mens den lune motelpasser Bobby er den strikse skytsengel for de udsatte beboere henover.

'The Florida Project' er en hjertevarm og -skærende fortælling, der skildrer barnets oplevelse af tilværelsen med en evig sprudlende nysgerrighed, der selv under de hårdeste kår, kan finde magien i alt.

Instruktør Sean Baker, der brød igennem med Tangerine, hjælper den fortryllende stemning godt på vej med en spraglet visuel side, der sætter farver på karakterernes grå hverdag.

Willem Dafore blev nomineret til både en Golden Globe- og en Oscar for sin præstation som Bobby, mens Brooklyn Prince leverer en gribende børnepræstation. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (129 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Sean Baker minder os om at nyde de glimt af uskyldsren glæde, der findes i selv de trangeste kår. Som blomster der vokser i flisebrud." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "... [Brooklynn Prince] er rystende god, og hendes formidable præstation vidner om Bakers evner som personinstruktør. Jeg har sjældent set mere overbevisende spil hos en barneskuespiller. Hun spiller frygtindgydende godt." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "'The Florida Project' er noget så enestående som en feel-good film om det senkapitalistiske samfunds tragedie, og den er fremragende!" (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
David

Jeg er tit i Florida samt Orlando, og bor ofte på moteller som Magic Castle Inn and suites grundet, at jeg er i Disney world, Universal, Seaworld eller andre steder hele dagen og kun bruger motellet til at sove på. Derfor gider jeg heller ikke bruge mere end 40 dollars (omkring 250 - 300 kroner) pr nat. Derfor kan jeg også relatere bedre til motel miljøet i Kissimmee (byen uden for Orlando hvor alle hoteller og moteller er samlet på en gade kaldet W Irlo Bronson memorial Highway. ) og sige, at det ikke er min oplevelse at disse billige moteller er så belastet som de fremstår i the Florida project, men overdrivelse fremmer forståelsen og filmens univers. Udover det, er det en fremragende film, der skildrer en barnlig naivitet, som jeg er sikker på alle har haft, men som desværre forsvinder fra mange, når de bliver voksne. Pigen og hendes venner i filmen formår at gøre hver dag til et eventyr gennem leg, hvilket voksne kunne lære meget af. Det som gør filmen ekstra stærk er at den ikke er sort og hvid som 99,9 af amerikanske film er. Fx elsker pigen sin mor overalt på jorden, og er næsten en tro kopi af hende. Moren elsker også sin datter overalt på jorden, og sammen gør de hver dag til en leg og noget særligt. Men da moren efter et sammenstød med en vagt, hvor hendes levebrød bliver taget fra hende ( hvilket vil sige salg af parfume på gaden), og hun derfor ser sig nødsaget til at gå ind i prostitution for ikke at ende på gaden, tilkalder det myndighedernes opmærksomhed og den magiske verden bryder sammen. Men burde den det? Det er et af de mange dilemmaer

Petur H

Den slog lidt hårdere, end jeg troede, den ville.

Erik F

En film om sociale tabere i et lavstatus boligkvarter, kunne måske forlede én til at tænke på Ken Loach eller Mike Leigh og britisk socialrealisme, men "The Florida Project" er noget helt andet. For det første er kulisserne ikke Englands trøstesløse grå vinterkulde, men derimod Floridas blå himmel og varmende sol. Boligbyggeriet er malet i humørfyldte pangfarver a la Palads biografen, men finanskrisen har dog sat sine tydelige spor. Det der før var motelværelser for mindrebemidlede turister til det nærliggende Disneyland, bliver nu udlejet på ugebasis til kriseramte familier, d.v.s mest enlige mødre uden job eller uddannelse med børn, og hele området er i et voldsomt accelererende forfald.

For det andet er den sociale indignation kraftigt neddæmpet. Ungerne har en fest, når de strejfer rundt i området, tigger penge fra turister til is, smadrer vinduer, eller det der er værre, i de forladte boliger. For filmens styrke er, at den ikke bare viser børnenes afsavn og mangel på omsorg, den viser også barndommens magiske og fortryllede verden set i børnehøjde. Først er det svært at holde de larmende, uvorne møgunger ud, men efterhånden opdager man, at den hårde og egoistiske facade skjuler en følsomhed og en solidaritet med andre.

Efterhånden indsnævres fokus så filmens hovedpersoner træder mere tydeligt frem. Ud over den hårdt prøvede og hjertensgode vicevært Bobby, spillet af Willem Defoe, er det først og fremmest den 6-årige Moonee og hendes mor vi lærer at kende. Selv om moderen har svært ved at skabe nogle ordentlige rammer for sit eget og for datterens liv, har hun ikke desto mindre videregivet sit eget livsmod og sin livsglæde til datteren, og det er vel heller ikke så ringe?

Filmen kan minde lidt om den Oscar-belønnede "Three Billboards outside Ebbing, Missouri" men "The Florida Project" er efter min mening endnu bedre. Det er en film, der har noget på hjerte, uden at budskabet proppes ned i halsen på en, og den sniger sig langsomt under huden på en, hvor den bliver siddende et godt stykke tid.

Katrine

En smuk film. Det meste af tiden set fra pigen Moonee's perspektiv. Om fattigdom og overlevelse, venskab og leg, samt glæder og sorger på et Motel i Florida.

S. Rico

The Florida Project er årets oversete Oscarfilm. Den er bogstaveligt set så overset, at jeg sad helt alene i biografsalen uden en eneste anden levende sjæl til stede. Og vi snakker altså dagen lige efter den fik premiere! Der er endda tale om en film med ekstremt gode anmeldelser fra medierne, en film med en Oscar-nominering, og kun et par dage før selve Oscar-showet. Det er ret vildt!

Den manglende interesse skyldes muligvis, at det kan være lidt svært at sælge en film, som egentlig ikke har nogen handling. Som publikum er man gennem 2 timer en flue på væggen på det lille lilla-farvede low-budget motel Magic Castle Inn & Suites (som faktisk findes i virkligheden) i Orlando. Udover at det er et motel, så fungerer det også som en slags shelter for fattige hjemløse folk, såsom den unge mor Halley og hendes 6-årige datter Moonee. Filmen følger i totalt børnehøjde Moonees hverdag, hvor hun sammen med andre børn fra området leger, tigger, går på opdagelse - og laver ballade. Noget af den ballade børnene laver, går ud over motellets vicevært Bobby (Willem Dafoe). Men han er en mand med tålmodighed og et hjerte af guld, og han holder loyalt hånden over stedets beboere.

Selv om filmen som nævnt ikke har en egentlig handling, spændingskurve eller noget andet, der kan minde om berettermodellen, så er den bestemt ikke kedelig. Det er et sjældent humoristisk indblik i en socialt belastet klasse af samfundet. Livet for disse mennesker er ikke nemt, men i stedet for at vise et deprimerende socialrealistisk drama, så er der fokus på de ting, der gør hverdagen sjov og værd at leve. Det er en fornøjelse og et privilegium at have været en del af dette miljø i 2 timer. Dog skal det ikke lyde som om det alt sammen er lutter idyl. Hen mod slutningen optrappes et uundgåeligt drama, og vores lille familie må se konsekvenserne af deres livsstil i øjnene.

Marta

Der var du uheldig, vi var omkring 10 i alt en onsdag formiddag i Dagmar :)

Jeg er meget ambivalent omkring filmen. Jeg giver den kredit for ærlighed og næsten dokumentar form, og så Willem Dafoe er altid en plus. Børnene spiller også fremragende.
Men jeg blev mere og mere irriteret i takt med filmens udvikling. Jeg har det svært ved at se ressourcesvage forældre, har aldrig set et afsnit af "De unge mødre" eller lignede, derfor har det været en hård prøve for mig ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.