Cookie- og Privatlivspolitik

The First Monday in May

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
08.12.2016
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The First Monday in May
|

Dokumentaren 'The First Monday in May' kigger på, hvordan mode og kunst bliver forenes til en af modeindustriens vigtigste begivenheder, 'The Met Gala'.

Filmen følger kuratoren for kostumeinstituttet, Andrew Bolton, i udarbejdelsen af museets modeudstilling 'China: Through The Looking Glass' i 2015. Kuratorens nye udstilling åbnes til den berømte galla, hvor alle inden for mode, design, film og musik er inviteret. 

Undervejs i 'The First Monday in May' interviewer instruktøren flere prominente mode- og filmfolk, der deltager i debatten, om hvorvidt mode kan eller bør være kunst. Heriblandt taler han med den australske filminstruktør Baz Luhrmann (Moulin Rouge), der er med som kreativ konsulent.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
5.3
3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Nogle af detaljerne i forberedelserne til showet giver en større forståelse for teksturen og fylden i de gamle haute couture kjoler [...], mens andre af forberedelserne kan være en smule kedelige." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "[Filmen] er desværre endt som stilistisk uinteressant dokumentarisme, der aldrig opnår reel dybde eller åbner sig op og rækker ud over kurateringsarbejde og modeglamour." (Kristoffer Hegnsvad)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.