The First Monday in May

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
08.12.2016
Originaltitel: 
The First Monday in May
Genre: 
Spilletid: 
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5.1
3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)

Instruktør

Resumé

Dokumentaren 'The First Monday in May' kigger på, hvordan mode og kunst bliver forenes til en af modeindustriens vigtigste begivenheder, 'The Met Gala'.

Filmen følger kuratoren for kostumeinstituttet, Andrew Bolton, i udarbejdelsen af museets modeudstilling 'China: Through The Looking Glass' i 2015. Kuratorens nye udstilling åbnes til den berømte galla, hvor alle inden for mode, design, film og musik er inviteret. 

Undervejs i 'The First Monday in May' interviewer instruktøren flere prominente mode- og filmfolk, der deltager i debatten, om hvorvidt mode kan eller bør være kunst. Heriblandt taler han med den australske filminstruktør Baz Luhrmann (Moulin Rouge), der er med som kreativ konsulent.

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Nogle af detaljerne i forberedelserne til showet giver en større forståelse for teksturen og fylden i de gamle haute couture kjoler [...], mens andre af forberedelserne kan være en smule kedelige." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "[Filmen] er desværre endt som stilistisk uinteressant dokumentarisme, der aldrig opnår reel dybde eller åbner sig op og rækker ud over kurateringsarbejde og modeglamour." (Kristoffer Hegnsvad)

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.