Cookie- og Privatlivspolitik

The Equalizer

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en grundlæggende spændingsmættet og actionpræget stemning. Der indgår mange voldsomme scener, som viser grafisk vold. Fx dvæles ved en afstraffelsesscene, hvor en mand tæskes voldsomt med slag og spark i hovedet. Efterfølgende trækker voldsmanden tandstykker ud af sin hånd. I en anden scene får en mand trykket øjet ind med et shotglas og en anden får skubbet en proptrækker i halsen, så den kommer ud af munden. Da mange scener har karakter af sadisme og afstraffelse, vurderes det at børn og unge under 15 år vil kunne blive skræmt.

Se mere på medierådet.dk
25.09.2014
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Equalizer
|

Filmen 'The Equalizer' handler om Robert McCall, der lever en stille tilværelse i Boston. Om dagen arbejder han i et byggemarked, om aftenen læser han bøger på den lokale café og småsludrer med den unge prostituerede, Teri.

Da den russiske mafia en dag banker Teri sønder og sammen, indser McCall, at han ikke længere kan ignorere, hvem han i virkeligheden er.

Den til dagligt anonyme mand besidder nemlig en række yderst dødbringende evner, og han beslutter sig nu for at kaste sig ud i et hensynsløst og drabeligt hævntogt mod underverdenens mest hærdede kriminelle.

Sidste gang Denzel Washington samarbejdede med instruktøren Antoine Fuqua, var på ’Training Day’ (2002), der gav den dengang 47-årige skuespiller sin anden Oscar.

’The Equalizer’ befinder sig i samme genre, men om filmen kaster endnu en gylden statuette af sig, vides ikke. I stedet garanteres publikum en barsk omgang katten efter musen, hvor Denzel og den russiske mafia skiftes til at være jæger og bytte.

Temaet er ikke nyt for den garvede skuespiller, der tidligere har bekriget tunge kriminelle i ’Man on Fire’ (2004), som også fulgte denne her op med The Equalizer 2 i 2018. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (173 votes)
4.6
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Antione Fuqua har en distinkt stil, der i 'The Equalizer' nærmer sig en blanding af grafisk tegneserie og film noir. Filmen knækker dog en smule, da alle indre diger brydes ned, og voldeligt potentiale bliver til lystbetonet og kreativt eksekveret ultravold." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] brutalt lang og temmelig idiotisk. Men når det meste af historien - som her - trods alt holder vand og når hovedrollen spilles så muskuløst og kompromisløst, som kun Denzel kan, så keder man sig ikke et sekund." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Der er point til Denzel Washington, der i kraft af sit solide karakterskuespil tilføjer nerve og troværdighed til hovedpersonen." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Volden er mere vulgær end tankevækkende, og det visuelle helhedsindtryk mere bedaget end originalt, men når 'The Equalizer' alligevel er til at holde ud, skyldes det i høj grad Denzel Washington [...]." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Instruktiv action forklædt som fredsbudskab!" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Meget overrasket over film, der sker sku noget.

Camie

Endnu en klon i rækken af tag-sagen-i-egen-hånd heltefilm, men den her er bare lige en tand bedre end de fleste.

Denzel Washington får endelig muligheden for at folde sig helt ud og sætte handling bag hans typiske karakter med det psykiske overtag. Absolut en af hans bedste præstationer.

Nikolaj

Jeg starter lige med, at skrive om de fornuftige ting om filmen. Den fungere rigtigt godt det første stykke tid af filmen, handlingen er interessant, plottet er spændende, og der er lavet nogle rigtigt fede action scener. Der kommer en rigtigt fed skurk, som er modbydelig og smart. Og giver vores helt fin modstand.

Men efterhånden jo længere vi kommer hen ind i filmen, begynder vores helt at blive alt for dygtig. Han kan både slå alle ihjel, der forsøger at gøre ham ondt, han kan gemme sig i en hel by, uden de kan finde ham. Og hvis så lige skal nævne slutningen, som er ret skuffende, og især fordi han for den geniale skurk til at se dum ud.

Jeg ved godt, at jeg skal se den som en underholdende action film, og bare give mig for de underholdende scener. Og jo jeg synes bestemt, at den er underholdende. Men det er kun fordi, at den havde potentiale til at blive endnu bedre, at jeg bliver lidt skuffet. Og især slutningen bliver for langtrukkende. Den havde fået 5 stjerner, hvis den havde holdt startens stil.

Frankuser/312114

Man går aldrig fejl af en film med Denzel i hovedrollen - Filmen er gennemført fed. Super koncept selvom om det bliver USA mod den russiske mafia, så går det filmtema aldrig fejlrent ind. Fede effekter uden de store skydevåben.
2 timer og 10 min ikke et minut for langt.....
Tæt på at være den bedste film fra 2014.

Wayne

Man tager en erfaren skuespiller, som ikke har haft en solid succes længe - gør ham til tidligere agent ,med ret til at dræbe. Og så truer man hans nærmeste.

Så kan de iøvrigt sende alt med et våben efter ham, og de vil alligevel alle ende med en kugle i panden. Eller dø på udspekulerede måder.

Lyder det som noget man har hørt før? Ja og så alligevel ikke helt.

Lyder det som opskriften på en succes? Ja, det burde det være - og det er også en gennemført fed film, selvom der lige er et par steder hvor man tænker; hvis han hele tiden er to skridt foran, hvorfor udsætter han så sine venner for det? Men det ville selvfølgelig fjerne en del af spændingen.

Afgjort en af Denzel's bedste roller - og mon ikke vi får den fortsættelse, selvom slutningen ikke ligefrem skriger efter det.

Palasse

Én af årets bedste actionfilm og så er det end ikke mit indtryk, at dens mål er at være det. Denzel Washington er altid god for en solid præstation og denne film skuffer bestemt ikke.

Virkelig god underholdning, med en - synes jeg - bred appel.

bigbro69

Som udgangspunkt skal man ikke altid se en Fuqua-film, men man kan stort set altid tage i biffen med sindsro til en Denzel-film. Man bliver sjældent skuffet over mandens præstationer på lærredet. Heller ikke her, hvor den bløde, hjælpsomme og på alle måder behagelige butiksansatte byggemedhjælper transformeres til en den beregnende, koldblodige og nådesløse killer. Med et sådant Jekyll/Hyde-agtigt skær over sig. Den lange introduktion til persongalleriet er måske en anelse unødvendig, men præstationerne er gode, dialogen er fornuftig og den gradvise intensitet og spænding trappes op som filmen udfolder sig, og ender i et gevaldigt konfrontatorisk klimaks. Underlægningsmusikken støtter fint op om scenerne, hvilket gør, at man bliver fuldstændigt opslugt af historien undervejs. Superslow er efterhånden en nødvendig ingrediens i enhver spændingsfilm med respekt for sig selv; lidt lige som det tredje krydderi, der bare skal i retten. Omtalen beretter om en 2'er, hvilket jeg vil se frem til i åndeløs spænding. Ind til da må John Wick være næste udflugtsmål ind i filmuniverset.

Palle

Super god film.

Kim

Fremragende actionfilm - omend med et lidt forudsigeligt plot - men hvad gør det, når man kan nyde Denzel Washington's store bredde som skuespiller i 2 timer ! Faktisk er det rigtig godt at se ham i en fuldblodsactionfilm, hvor der ikke er lagt bånd på brutaliteten eller hans villighed og evner til at benytte den !

Én ting overrasker mig lidt, eller måske ikke alligevel...? Jeg er vel ikke den eneste der ved, at The Equalizer var en god action/drama TV-serie fra midt 80'erne med en englænder, Edward Woodward, i hovedrollen ? Jeg var helt vild med den serie da den blev vist dengang, og derfor så jeg også frem til denne film med både store forventninger, men også lidt skepsis, for man ved aldrig helt hvad der sker når amerikanerne (læs; Hollywood) laver film af serier...!

Den klarer det nu meget godt, men der ER blevet lavet en del om når man sammenligner de to. Robert McCall er på mystisk vis blevet sort ...go figure... og konceptet er drejet mindst 3 trin op i brutalitet i forhold til serien, som var meget LIDT blodig. Jeg er selvfølgelig med på, at man godt MÅ lidt mere på film end man normalt "må" i TV-serier, men den havde ikke behøvet og gå så vidt. Nuvel... blodige film har nu aldrig skræmt MIG væk, og når det handler om 50/50 dele hævn og retfærdighed, som er mine yndlingstemaer, så er den absolut godkendt !

Allan

Aldrig har Denzel været så hardcore, historien er god og lige til. Noget af det jeg er vild med, er, at man aldrig får afvide hvem han er eller hvorfor han er så dygtig til, at slå ihjel.
Bestemt en film der er værd, at se, plus, man har aldrig set Denzel sådan før, ikke engang i "Man on Fire" - Godt tempo, historie og fede skuespiller til alle rollerne, så det virker

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.