Cookie- og Privatlivspolitik

The Dark Tower

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og spændingspræget grundstemning, og den indeholder flere scener med uhyggelige forvandlinger, drab og forfølgelser. I én scene jages en hovedperson af et alienlignende monster i en mørk skov, og i en anden scene over falder en flok mennesker, med et uhyggeligt udseende, en landsby, og mange bliver dræbt. Da hovedpersonerne er handlekraftige, da man ikke ser udpenslede voldsdetaljer, og da filmen også indeholder positiv forløsning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.08.2017
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dark Tower
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Fantasy-filmen 'The Dark Tower' handler om den unge dreng Jake Chambers, der hver nat drømmer om den fremmede verden Mid-World, der vogtes af et højt mørkt tårn.

En dag lykkes det Jake at tyde sine syner og finde frem til en slags portal, der bringer ham til landet fra hans drømme. Her møder han revolvermanden Roland Deschain, der er født til at beskytte Mid-World, og hans ærkenemesis, Manden i sort, der ønsker at knuse tårnet for at skabe ultimativ kaos. 

Nu må Jake og Roland sammen stoppe Manden i sort og dermed redde verden fra udslettelse. 

'The Dark Tower' er filmatiseringen, Stephen King-fans verden over har ventet på. Filmen bygger på forfatterens magnum opus 'Det mørke tårn' bestående af otte bøger, der sammenbinder alle hans værker.

Danske Nikolaj Arcel (En kongelig affære) instruerer, og i hovedrollerne ses Idris Elba som revolvermanden, mens Oscar-vinderen Matthew McConaughey er den sortklædte djævel. (copyrigth: kino.dk)VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (279 votes)
4
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... mange af filmens enkeltscener [fungerer] forrygende [...] Men selvom der kun er lidt at udsætte på de enkelte dele, ender helheden desværre som lidt af en forvirrende rodebutik." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Personerne får aldrig mere end én dimension. De store armbevægelser og ditto ord bliver aldrig hjulpet på vej af noget, der bare minder om en god historie, for slet ikke at tale om en forklaring." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Gode kræfter som Idris Elba og Matthew McConaughey kan desværre ikke stille meget op med de mildest talt tyndt skitserede roller ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er en helt fin og ganske underholdende ungdomsfilm, utroligt tidstypisk og fyldt med overnaturlig action og effekter." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en middelvare, som de fleste har glemt i morgen. I stedet kan man med fordel kaste sig over Arcels første eventyrfilm, der er langt bedre, nemlig hans danske 'De fortabte sjæles ø' fra 2007." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Den danske instruktør Nikolaj Arcels 'The Dark Tower' er en dårlig film." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "JEG havde hørt, at filmen var dårlig, så jeg blev positivt overrasket. Handlingen virker kaotisk, måske, men det er, fordi den lander midt i historien uden at forklare. Og det bliver det mere spændende af." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

Helt fin film hele vejen igennem

RAF

Den er super god dog lidt kort. Håber der de andre bøger også bliver filmatiseret

S. Rico

Underholdende ungdoms fantasy i stil med The Mazerunner og Divergent filmene. Bliver dog lige lovlig skabelonagtig i tredje akt. Idris Alba er ganske sej i rollen som The Gunslinger, mens Matthew McConaughey bare er alt for meget - nærmest som en parodi på sig selv.

Filmen lægger ikke umiddelbart op til en efterfølger, hvilket er positvt. Det er rart for en gangs skyld at få en afsluttende historie i den lange række af ungdoms fantasy film.

Wayne

ventede jeg med at se den. Og det er ofte sådan at hvis man har lave forventninger, så bliver man sjældent helt skuffet.
Visuelt er filmen glimrende, og jeg godkender at den er kompromisløs i sin stil. Dog er vores hovedperson underligt uengageret i visse dødsfald.
Som fantasyfilm er den godkendt - men jeg fik ikke lyst til at se en fortsættelse. Det var karakterene ikke spændende nok til. Forventningerne burde være større når King står bag.

Rasmus

Har set den 4 gange. Den får dermed 5 stjerner, men ikke fordi jeg synes den er fantastisk, men fordi den er sygt underholdene. Mindede mig om, hvor hyggelige og underholdene selv de dårligt sammensatte film kan være, og så finder jeg universet meget fascinerende.

Jeanett

Hele handlingen virker skyndet, men det var man også nervøs for, når man vælger at lave 4000 siders historie til en film. Der mangle lag i filmen og personernes replikker er så klichefyldte, at man bliver irriteret. Jeg kommer aldrig rigtig til at holde af personer og er egentlig ret ligeglad med, hvordan den ender.

Geek

Vi går i dybden med The Dark Tower i vores seneste podcast, hvor du også kan høre mere om Defenders og Game of Thrones:
http://geekcastdk.libsyn.com/episode-3-dark-tower-defenders-og-game-thrones

Læs mere om os her:
http://www.geekcast.dk/

Andreas

Var godt underholdt, og jeg forstår godt, hvorfor Stephen King har sagt god for filmen. Filmen følger godt bøgernes univers men ikke deres historie/kronologi. Den skal nok mere ses som en efterfølger til bogserien, som jo også sluttede hvor den startede og åbner op for nye alternative historier

Anders

Filmen underholder med gode historier og når man som jeg ikke har læst bøgerne, så ser man filmen som en god og sammenhængende historie.
Filmen lægger op til at den verden den foregår i bare "er" og alt ikke skal forklares i detaljer - dette giver en følelse af at man er observatør på noget større end blot det som filmen viser.

Filmen er en enkelt afsluttet historie med en slutning man nærmest kan gætte på forhånd - ingen plot-twist dér.
Om den er tænkt som et oplæg til en større franchise som skal bygge videre på bøgernes univers eller måske ende ud i en TV-serie er svært at vurdere, men begge dele kunne være muligheder... men så skal der være lidt flere overraskelser undervejs.

God og underholdende film hvis man ikke kender bøgerne, men ikke en "must see" film

Segoyuser/116755

Ejj det var da en god film har ikke læst bøger..heldigvis for nogen gange er ens indre billeder når du har læst bøger et problem når film endelig ses.

Filmen havde et fint flow, var underholdt fra start til slut, vil dog gense for at se detaljer, smarte tricks , en kamp om hvem der skulle have magten, lidt fantasi, lidt overnaturlige evner .

Tilbagelænet med popcorn og cola så vupti var film færdig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.