Cookie- og Privatlivspolitik

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
02.07.2008
| |
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
|

I 'The Chronicles of Narnia: Prince Caspian' (Narnia 2) bliver Pevensie-børnene på magisk vis transporteret fra England tilbage til Narnia, hvor et farefuldt eventyr venter dem.

Et år efter de utrolige begivenheder i 'Løven, heksen og garderobeskabet' befinder Narnias konger og dronninger sig tilbage i det vidunderlige rige langt borte, blot for at opdage, at der er gået mere end 1.300 år efter Narnias tidsregning.

Mens de har været borte, er Narnias gyldne æra sunket i grus. Narnia er blevet erobret af Telmarinerne og styres nu af den onde Kong Miraz, som hersker nådesløst over landet.

'The Chronicles of Narnia: Prince Caspian' blev set af 171.000 i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1658 votes)
4.1
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... en børnevenlig krigsfilm, der er mere dyster, men også flottere og bedre end sin forgænger. (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  ... en munter fornøjelse (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  Anden del af Narnia-sagaen er flottere, men også fladere end forgængeren. (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  ... tonen i filmen (er) en underlig blanding af eventyr, søndagsskole, effektjageri og betydelig brutalitet. (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  Brødrene Grimm møder Howard Pyle, B.S. Ingemann og OTA-bøgerne. Det er ikke noget dårligt mødested - regn i sommerhuset eller ej! (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Jeg mindes ikke, at filmen var SÅ seriøst ladet. Magi og humor er nærmest ulovligt i denne film. Dette er endda overraskende taget i betragtning af, at det er en Disney film. Og endda sammenlignet med nutidens Marvel superheltefilm er Prince Caspian også en, en hel del mere moden film. Jeg er stor fan af seriøsiteten, samt at den føles som en håbløst mørk krigsfilm. Dette er dog ligeså meget ros, som det er kritik, for de har godt nok sunket kvaliteten med denne efterfølger.
Jeg ville gerne kalde den en god efterfølger, men jeg kan knapnok færdiggøre sætningen, hvis jeg prøver at sige det, hvilket er, derfor jeg skriver det.. Hovedrollerne har lært deres karakterer bedre at kende, og nu føles de åbenbart mindre troværdige, end de gjorde i den første. De overspiller, og mange af deres dialoger lyder sjæleløse, samt at deres handlinger er ulogiske - selv for en fantasy, da deres karaktertræk (baseret på deres lange distance fra Narnia) mangler kant og mening. (SPOILER ALERT) Susan er åbenbart vildt god til bueskydning nu, og Peter kan åbenbart overvinde en mand, der har brugt hver dag i sit liv i Narnia på krig.
Derudover er alle actionsekvenserne, hvor filmen gør brug af mærkelig slowmotion, samt hele kampscenen om snedronningen/-heksen tåbeligt instrueret. Historiemæssigt er det dog den mest fascinerende af filmatiseringerne, jeg var investeret i hele idéen bag de indfødte Narniaere, der blev jaget væk af mennesker. Allegorierne for Aslan hiver også filmen højere op. Det er en værdig efterfølger, og trods mine problemer med skuespillerne, og at filmens struktur og hastighed er vildt frustrerende sammensat, så er det helt klart en okay film, der er værd at se, hvis man bryd sig om den første.

Nikolaj

Men sleve historien har jeg aldrig brugt mig om desværre.

Jacob

Børnene vi så blive heltemodige konger og dronninger af Narnia må igen vende tilbage til løven Aslans magiske verden, for en ny magt har kastet sin truende skygge over befolkningen. Bøgerne er mildest talt en smule primitivt skrevet, hvilket medvirker at grundlaget for det filmiske univers er på gyngende grund. Der er sådan set tale om en gennemført historie, som dog på ingen måde bliver en overvældenede oplevelse, men skuespilleren bag titelkarakteren gør en anderkendende præstation.

mikkel knudsen

Filmen er okay og der var nogen steder om den var kedelig....

Så om nogen år kommer der en ny Narnia film og jeg tror at det var at den kom i 2015 men jeg ikke sikker på det.

Mike

Jeg synes det begynder at bevæge sig over i sammenspor som den første film, bare med mennesker i stedet for diverse kreaturer.

Wayne

uden at hæve sig over gennemsnittet.

Jeff

I’m already fed up with Narnia…

Nicolaiuser/319840

det er en god film og spændende

Anneuser/682237

God underholdning

Anneuser/682237

God fortsættelse af Narnia serien, men filmen var efter min mening lidt langtrukken

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.