Cookie- og Privatlivspolitik

The Broken Circle Breakdown

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
31.10.2013
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Broken Circle Breakdown
|

I dramaet 'The Broken Circle Breakdown' er Elise og Didier et umage par. Elise ejer sin egen tatoveringssalon, mens Didier spiller banjo i et bluegrassband. Det var kærlighed ved første blik, trods deres forskelligheder, og parrets lykke synes fuldendt, da deres lille pige Maybelle bliver født.

Ulykkeligvis bliver Maybelle, i en alder af seks år, alvorligt syg, og forældrene reagerer på forskellige måder. Maybelle giver dem dog intet valg: Didier og Elise må stå sammen og kæmpe.

Men kan man komme gennem disse udfordringer, når man er så forskellige, eller vil kærligheden svigte, når man behøver den mest?

Belgiske Felix Van Groeningen skabte med 'The Misfortunates' (2009) et decideret hit i hjemlandet med tæt på 500.000 solgte billetter og fik samtidig international anerkendelse på Cannes Filmfestivalen. 

'The Broken Circle Breakdown' vandt publikumsprisen på filmfestivalen CPH PIX i 2013 og er baseret på Johan Heldenbergh og Mieke Dobbels teaterstykke, der i sin tid blev sat op i kirker og andre offentlige rum i stedet for en traditionel scene.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (106 votes)
4.9
5.5

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Broken Circle Breakdown' er på samme tid varm, smuk, rørende og knusende. (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Begge hovedrolle-indehavere spiller med et overdådigt, troværdigt overskud, og sammen med en imponerende lydside borer historien sig langsomt, men sikkert direkte ind i hjertet." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Man får noget nær den perfekte filmoplevelse - ambitiøs på både mediets og publikums vegne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] de små mislyde har ingen resonans, for når først filmen har slået sine akkorder an i tilskueren, fortsætter de med at klinge længe, smukt og smertefuldt." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "[...] en bevægende film, som rammer tilskueren lige i hjertet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anetteuser/949671

Fantastisk film. Husker den tydeligt, selvom det er over 1 år siden, at jeg så den. Den stikker dybt!

FilmReview.dk

"The Broken Circle Breakdown" er et noget nær perfekt drama, som langsomt, men sikkert arbejder sig ind under huden på sit publikum. Skuespillet er befriende naturligt og historien er vedkommende og livsbekræftende. Der er i det hele taget gjort dejligt meget plads til rå, ufiltreret dramatik. Nådesløst, og netop derfor også smukt. En tilsyneladende overset perle.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

Bjerg

Filmen har en overraskende vellykket blanding, af dyb dorg og opløftende glæde, hvori begge tematiske toner, føres fantastisk frem af de to hovedpræstationer. Her er det heller ikke dem der skal have skylden.

For når filmen er god, er den virkelig god; både på de tragiske og opløftende punkter, men desværre falder den altså også til jorden alt for mange gange, efter min mening. Den føles tit langtrukken og filmens længde er ikke til nogen hjælp; heller er den ulinære fortællingsmetode, som af og til virker, men oftest bare irritererer.

Filmen syntes også at ville takle mange ting på én gang, hvilket resulterer i andet end blot filmens fokusskift - også publikum vil blive trætte i længden, af at skulle flytte fokus fra det ene tema til det andet, uden at sætte sig ordentlig ind i tingene, før der skiftes fokus endnu engang.

Temaet om religiøse forskelle og livssyn er yderst interessant, men desværre ikke helt vellykket. Det trækkes ud i pladder og usympati (om end bevidst eller ej), og det fungerer bare ikke.

Filmen kunne måske ramme en let 4'er, men i første omgang må jeg tildele den en 3'er, da en meget velfungerende film nede på papiret, ikke er ens betydende med en god film oppe på lærredet; heller er overvejende mislykkede forsøg på sympati, medfølelse og rusken i følelsesregistret sådan set heller ikke.

Men filmen er da ikke spildt tid, bare set bedre og skarpere før.

3.5/6

S. Rico

Et par lever et sorgløst liv med musik, kærlighed og sex. Så får de et delvist uønsket barn, og da barnet senere dør, føler de på hver deres måde skyld pga. parrets livsførelse. Samtidig er faderen gudsfornægter og giver religion skylden for, at lægevidenskaben ikke var langt nok fremme til at kunne redde deres barn. Der er med andre ord mange af de samme temaer som i Triers Antichrist. Her dog tilsat en lidt større portion håb og en mase fantastisk bluegrass musik.

Daniel

Det er så sjældent at der kommer en film der virkelig rører én. Det gør denne film. Sørgelig, men smuk i skildringen af den værste sorg der kan ramme mennesker, og hvordan man vælger at håndterer den sorg. Særligt er det værd at nævne musikken som i den film spiller en helt særlig central rolle. En filmopevelse så nærværende at man ikke lige ryster den af sig bagefter.

Sørenuser/799315

Et af de bedste film jeg har set i mange år. Den rummer både alvor, humor, skøn musik, tragedie og en meget bevægende kærlighedshistorie.

Seraphineuser/293036

Alle dem der fravælger denne film pga. den ikke er engelsksproget snyder virkelig sig selv for den vildeste filmoplevelse.
Den er så gennemført og rigtig lækker musik (selv om jeg normalt ikke hører den slags). Gode skuespillere, hvor man virkelig fornemmer deres smerte og kærlighed gennem de forskellige scener.
Jeg tror det er en film jeg skal have på DVD og musikken på CD.

Bjarkeuser/100364

Musikken i denne film er fantastisk, og jeg har hørt albummet flere gange siden jeg så filmen.

Udover det syntes jeg godt nok ikke det var noget at råbe hurra for. Der er næsten ikke nogen handling og jeg har set massere af andre dramaer der var mere rørende.

Bestemt ikke en film jeg kan anbefale at se. Men min veninde var virkelig begejstret for den.

JANEuser/933954

En fabelagtig film om en ubærlig sorg, der næsten dræber kærligheden mellem 2 mennesker. En sorg, som de hver især takler på hver sin måde, dog uden at kunne nå hinanden. Det tog mig flere timere at blive "mig selv" igen.

anja

Den bedste film jeg har set i mange år

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.