Cookie- og Privatlivspolitik

The Blind Side

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
06.05.2010
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Blind Side
|

I sportsdramaet ’The Blind Side’ er teenageren Michael Oher vokset op i et fattigt kvarter, hvor han lever som hjemløs på gaden, får varmen på møntvasken og prøver at klare dagen og vejen.

Michael spiller amerikansk fodbold og sover i skolens gymnastiksal. En aften opdager Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) ham.

Leigh insisterer på, at han kommer med hende hjem, sådan at han kan overnatte en enkelt nat.

Hvad der starter som almindelig venlighed, bliver pludselig til meget mere end det. Michael bliver en del af Tuohy-familien, der giver ham en fast base.

Leigh hjælper Michael med at indfri sit potentiale, og den store teenager indser, at han ikke kun har et talent for sport, men at han også har evnen til at forene Tuohy-familien.

Sandra Bullock vandt en Oscar for sin præstation i 'The Blind Side'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (512 votes)
5.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... historien er så livsbekræftende, at man nærmest mod sin vilje alligevel får blanke øjne til slut, hvor man samtidig kan konstatere, at kedet sig har man i hvert fald ikke. Det skyldes historiens usædvanlige beskaffenhed kombineret med instruktørens professionalisme plus ikke mindst den Oscar-hædrede Sandra Bullock..." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Se filmen for at nyde Sandra Bullocks karakter - ellers skal man holde sig langt væk." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... årets bedste 'feel-good-film'. 'The Blind Side' er en af den slags film, man næsten skammer sig over at elske. Det er Hollywood-sødsuppe, som vi husker det fra James Stewart og Frank Capra. Men når det er skruet så godt sammen, som det er her, så er der kun én ting at gøre: Nyd det!" (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... det er omtrent lige så forudsigeligt og skabelonagtigt, som man kan forvente, og man sidder med fornemmelsen af at have set 'The Blind Side' hundrede gange før. Heldigvis er filmen velspillet - replikkerne og humoren sider lige i skabet." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... et klassisk, amerikansk drama, der lever på sin umiddelbarhed og charme ... giver én lyst til både at grine og græde." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... det [er] ikke så sært, at Sandra Bullock fik sin Oscar for den på alle måder dominerende rolle, der da også er en sand tour de force, men unægtelig en lidt entydig af slagsen. I lighed med sin adoptivsøn, Michael, rummer Bullocks gode moder åbenbart ikke antydningen af skyggesider." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Og respekt for det, det er også et godt tegn, at der er nogle i verden, som er villig til at tage en person i en familie, og opdrage personen som et barn for dem, og da personen så ovenikøbbet er sort fra et skidt miljø, må man sige at familien har gjort en vigtig ting i samfundet.

Problemet med filmen er bare, at man laver dramaet om til en komedie, og faktisk overhovedet ikke er sjov, ifølge min mening, så kan det være svært at se det helt store i dramaet. Skuespillet er hellere ikke helt godt, den mørke gør det godt. Men alle de andre er gjort så Hollywood-agtig at det nærmest gør ondt. Og jeg mener bestemt ikke at af Bullock i den her film, hun skal dog roses for at se godt ud, og har senere gjort det væsentlig bedre i film som Gravity.

Maggie Smith

Filmen The Blind Side er en af de smukkeste, men også mest rammende film jeg har set. Jeg så den 4 dage i TV'et inden, at jeg skulle på ferie til USA, hvilket i forvejen gjorde oplevelsen anspændt. Skuespillet i filmen var så fremragende, at det slet ikke kan glemmes. Personen som spiller Michael er eleminent, samtidig med at Sandra Bullock er fremragende i rollen.

At filmen er autentisk, har jeg tit gået og tænkt har knust mig en del. Det er så smukt et arbejde, for filmen og det er så verdensklasse.

Absolut en film, som jeg kan se igen og igen og stadig blive rørt. Men den kan slå hårdt og jeg tænkte meget over den. En af de film, hvor jeg rigtig tænkte ekstremt over hvad der foregik.

Nikolaj

Bullock laver en absolut godkendt præstation, som jeg dog ikke helt ved om fortjener en Oscar.

Filmen i sig selv byder på en lidt for sukkersød historie, der dog skildrers på en flot måde. Det vidner om en udmærket instruktion af Hancock, da han får så meget ud af den lidt lamme historie.

Philip

Rigtig god film med en smuk historie.
Tuoth-tamilien får virkelig Michael til at føle sig hjemme og jeg elsker lillebrorens skørhed :)

Endnu en skuespillerpræstation af Sandra Bullock ud over det sædvanlige...lige til en Oscar, som hun jo også fik for sin rolle.
Skøn film som jeg kan se igen og igen.

Se den for du vil ikke blive skuffet :)

Thitiphon

Elsker historien! og den kan virkelig virkelig anbefales at man skal se den.

græd lidt til film, da det var synd for ham... XD

Lars Michael

Det er fint nok at Sandra Bullock vandt en Oscar for hendes rolle i filmen , hun spiller den på en måde som man virkelig skal tag sig seriøst .Måske er historien lidt tør lidt for lang,

HeleneColor

Et mesterværk i sig selv! Den fortjener 6 stjerner!:')

Anonymuser/0

En af mine yndlingsfilm med den altid skønne miss Bullock. Jeg synes ikke man behøver at interessere sig for American Football, for at kunne se denne film. Den er livsbekræftende og tilmed bygget på en sand historie. En glimrende drama-film :)

Jeff

What was all the fuss about. It’s a Sunday afternoon movie, your Gran might like. Bullock’s performance is not Oscar worthy at all.

Henriette Storgaard Lauritsen

Århh, hvor er det en sød film. At den er baseret på en virkelig historie, gør den kun endnu mere rørende. den er bare så god og det er en film man kan se hundredevis af gange. Selvom den er rigtig god og man nærmest går igennem hele følelsesregistret, så er der et tidspunkt, hvor den bliver lidt langtrukken, men det er kun en lille detalje. Den fortjener i hvert fald ros og det samme gør skuespillerne !!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.