Cookie- og Privatlivspolitik

The Beguiled

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig grundstemning, men indeholder enkelte dramatiske og ubehagelige scener, hvor en hovedperson kommer slemt til skade og pludseligt ændrer karakter. I én voldsom og blodig scene ser man en mand, der falder ned af en trappe og brækker benet, hvor efter han begynder at opføre sig truende og uforudsigeligt. Da dramatikken er forholdsvis kortvarig, og da filmen ellers er fortalt i et roligt tempo, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.10.2017
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Beguiled
|
The Beguiled

Filmen 'The Beguiled' foregår på en pigeskole i Virginia under Borgerkrigen, hvor de unge kvinder forsøger at komme igennem krigen ved at holde på formerne og de daglige rutiner, mens de er beskyttet fra uhyrlighederne omkring dem. 

Da den sårede nordstatssoldat McBurney bliver fundet i skoven udenfor skolen, tager den strenge forstanderinde Miss Farnsworth modvilligt imod ham. Soldaten får lov til at blive, til hans ben er helet, mens skolens eneste lærer og de fem pigeelever alle drages til den flotte fremmede.

Men hvem forfører hvem? Er det den sårede soldat, som spiller på pigernes fascination af ham, eller er det i virkeligheden kvinderne, der (under de fine kjoler) har bukserne på?

'The Beguiled' er baseret på bogen af Thomas Cullinan, der blev filmatiseret første gang af Richard Donner i 1971 med Clint Eastwood i hovedrollen. I dag har Colin Farrell overtaget tjansen over for navne som Kirsten Dunst, Elle Fanning og ikke mindst Nicole Kidman. Sidstnævnte er også snart aktuel sammen med Farrell i The Killing of a Sacred Deer.

Dramaet er instrueret af Oscar-vinderen Sofia Coppola (Lost in Translation), der med 'The Beguiled' vandt den prestigefyldte instruktør-pris i Cannes.

Filmen vises på originalsprog uden undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
3.7
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Interessante temaer. Men Coppolas subtile filmstil står skævt i forhold til historiens udvendige dramatik ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Coppolas formidling af den seksuelle energi er eminent ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Coppola viser sig igen som en kvindelig instruktør med en særlig fin fornemmelse for sit eget køns ironier." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er i sidste ende udsøgtheden, der gør 'The Beguiled' til en af Coppolas mindre bedrifter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Sofia Coppolas version af The Beguiled kommer ikke i nærheden af den gamle udgave med Clint Eastwood fra 1971. Hvor Clint's soldat grundliggende var sympatisk og føltes som filmens primære offer, så er det i Coppolas film nærmest modsat. Colin Farrell's soldat er fin nok i starten, men han udvikler sig i en kedelig retning. Dermed kommer filmen faretruende tæt på at skildre det traditionelle kliché set-up med en voldelig mand, der truer nogle svage kvinder.

Man er dog stadig nysgerrig nok til gerne at ville se, hvordan det hele udvikler sig, og desuden er skuespillet super fint fra alles sider.

Peter

Afsindig kedsommelig i langt størstedelen af spilletiden og da der endelig begynder at ske noget er den slut. Lost in translation er stadig klart den bedste film fra hendes hånd.

Freyauser/15873

Jeg så denne film i London i juli 2017, og var extremt skuffet. Jeg har ellers set flere af Sofia Coppola's andre film og har kunnet lide dem, men denne film var så melodramatisk og ufrivilligt morsom at hele salen grinede på de forkerte steder. Jeg havde ondt af skuespillerne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.