Cookie- og Privatlivspolitik

The Banshees of Inisherin

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en melankolsk og let dyster grundstemning. Den er i lange passager rolig fortalt, men indeholder sekvenser med voldsomt indhold. Der ses eksempelvis flere udpenslede scener med blodige, afskårne lemmer, en scene med et druknet lig og i en anden scene forsøges en mordbrand. På trods af det rolige tempo vurderes det dramatiske indhold at kunne virke skræmmende på de yngste børn i alderen 11-15 år og filmen får derfor en 15 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
26.01.2023
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Banshees of Inisherin
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Filmen 'The Banshees of Inisherin' finder sted på en lille irsk ø under den irske borgerkrig i 1923.

Her står de to livslange vennner, Pádraic og Colm, i en ubekvemt situation, da Colm fra den ene dag til den anden beslutter sig for, at han ikke længere ønsker at være venner med Pádraic. 

I hovedrollerne finder man de irske stjerner Colin Farrell (The Lobster), Brandan Gleeson (Mit hjem i Hampstead) og Barry Keoghan (Dunkirk).

Filmen er instrueret af Martin McDonagh, som står bag Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Seven Psychopaths samt In Bruges, hvori Farrell og Gleeson også spiller overfor hinanden.

Filmen har fået ni Oscar-nomineringer, heriblandt Bedste film og hele fire skuespillerpriser. Danske Mikkel E.G. Nielsen er også nomineret i kategorien Bedste klipning. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (138 votes)
5.2
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det lille drama 'The Banshees of Inisherin' er en stor oplevelse og er netop blevet nomineret til ni Oscars. Heriblandt hele fire skuespillerpriser." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Med en dansk klipper og et formidabelt filmhold har Martin McDonagh skabt et sorthumoristisk og åndeløst smukt mesterværk om venlighed kontra kunstneriske ambitioner." (Leslie Felperin)

 • Information

  "'The Banshees of Inisherin' er en vidunderligt medrivende og smuk film." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "'The Banshees of Inisherin' er en vidunderligt morsom film om svære venskaber." (Katrine Sommer Boysen)

 • Kristeligt Dagblad

  "...her er så McDonaghs lille perle, en potentiel klassiker, en lille og enkel fortælling, bundet op omkring den særlige kultur på den lille klippeø Inisherin på vestsiden af Irland." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "[Martin] McDonagh får igen noget helt formidabelt ud af Gleason og Farrell et sted mellem 'Pulp Fiction' og Gøg & Gokke" (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Frustrerende og dyster. Komisk og underholdende. Typisk Martin McDonagh. Nu er du advaret." (Niki Vraast-Thomsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jens

Jeg måtte slæbe mig selv igennem denne film. Efter at have læst anmeldelserne, havde jeg måske sat forventningerne lidt for højt. En ting er dog helt sikker - filmen er så bizar, at der går lang tid før du glemmer den.

Michaeluser/798

Ulidelig lang film, der reelt ikke indeholder noget budskab, men blot virker til at være excellering i irsk dialekt og afstumpethed. En film, der hverken talte til mig eller gav mig det mindste at tænke over efterfølgende. Spild af tid.

Lasse

Den er super fed. Kan varmt anbefale den.

Ole Allan

Denne film demomnstrerer til fyldest, hvordan en storyline skal sammensættes. Alt fra scenografi til skuespil er i top. Og så gør det ikke noget, at historien er nær det bedste, vi har set i de sidste par år.

Louise

Filmen var alt for lang. Alt for kedelig. Og kun meget lidt sjov.
Jeg kan ikke anbefale en eneste person G tage ind og se filmen

Clemmeuser/280018

The Banshees of Inisherin er intet mindre end fremragende. Den bedste og den værste(på den gode måde) film jeg har set i mange år. Den blir siddende i én længe.

kristian

fantastisk fortælling, og en kreativt og kunstnerisk film.

Randiuser/746460

Man kan nyde de pragtfulde billeder af Irland og nogle glimrende skuespilpræstationer med kontrolleret mimik. Selve temaet er sort. Man kan se det som en problematisering af retten til at bruge sin tid, som man vil. Spørgsmålet bør dog også være, om ikke man er et dårligt menneske, hvis man helt vender ryggen til andre mennesker, som har et stort behov for ens tilstedeværelse. I virkelighedens verden burde problemet være til at håndtere. Her i filmen bliver konteksten næsten religiøs.

Petrescu

"The Banshees of Inisherin" fik sin premiere allerede den 21. oktober i USA, så hvorfor skal vi i Danmark vente tre måneder mere?

Tomuser/871401

Det er ofte vi skal vente flere måneder, en anden film som også er ude for længst på udenlandsk streaming tjeneste er filmen The Fabelmans som først kommer i danske biografer sidst i Marts. Hvorfor så lang ventetid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.