Cookie- og Privatlivspolitik

The Artist

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
09.02.2012
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Artist
|
Versioner: se alle
Originalversion, Vidensbif, Særvisning
|

'The Artist' er en romantisk hyldest til stumfilmstiden.

George Valentin (Jean Dujardin) er stumfilmstidens største Hollywood-stjerne. Han forelsker sig i danseren Peppy Miller (Bérénice Bejo), som han forsøger at få med i film trods modstand fra filmselskabets chef, Al (John Goodman).

Da Al to år senere proklamerer, at han ikke længere vil producere stumfilm, men kun film med lyd, begynder det at gå ned ad bakke for Valentin.

Før han har set sig om, har konen (Penelope Ann Miller) smidt ham på porten, og publikum vil nu hellere se Peppy end ham på det hvide lærred.

'The Artist' fik hele
10 Oscars nomineringer, hvoraf den vandt priser i fem af kategorierne, deriblandt for bedste instruktør, bedste mandlige skuespiller og bedste film.

'The Artist' vandt også tre Golden Globes tidligere i år.


VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (522 votes)
4.9
5.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "'The Artist' er én stor hyldest til filmhistorien. Den beskriver tiden og stumfilmens formåen på allerbedste vis og bliver aldrig en parodi eller bare 'en god ide'. Tværtimod er filmens 10 Oscarnomineringer fuldt fortjent." (Michael Lind)

 • Berlingske

  "'The Artist' er en af de sjældne slags film, hvor jeg ikke stødte på den mindste modstand. (...) 'The Artist' er filmen, der tænder troen på filmmediet, hvis man skulle have mistet den, og filmen, der får voksne mænd til at græde. Mest af glæde." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Selvom man ikke er bekendt med alle de mange indlagte referencer, kan man sagtens nyde 'The Artist', der ganske enkelt er en drøm af en film. Og en knuselskelig en af slagsen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'The Artist' er en kærlighedserklæring til filmmediet som sådan og er i særdeleshed en nostalgikers drøm om det, der var engang." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'The Artist' er et projekt, hvor det hele står og falder med detajlen. Men filmen er ikke lavet for at forføre filmprofessorer, men for at begejstre filmpublikummet." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Den stumme film om film forener det bedste af 'A Star Is Born' og 'Singin' in the Rain' (...) Til sidst er der bare en film om en mand og en kvinde. Som man får det fantastisk godt af at se." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katja

Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg i lang tid har udskudt muligheden for at se denne film, men da den så blev vist på DRK i sidste uge - greb jeg chancen!

Og jeg blev ikke skuffet!

Eftersom præmissen for filmen er 1) den er i sort/hvid og 2) er en stumfilm, havde jeg mine bange anelser om oplevelsen - da jeg jo netop elsker alt hvad en film kan indebære hvad angår musik, flotte locations og farvestrålende kostumer!

Men The Artist gør det faktisk rigtig godt! Historien er meget betagende og ikke mindst hovedrolleparret, som er SÅ chamerende og søde sammen, gør at jeg kun kan anbefale andre at se denne film!

Se den og reflekter over hvordan dine bedsteforældre og/eller deres forældre oplevede film i biografen :)

Nikolaj

En film man skal se, hvis man kan klare stumfilm.

Nikolaj

The Artist er helt sikkert en gennemført film... Ingen tvivl, men for satan hvor var den kedelig!

Jeg kunne slet ikke fanges af dette umiddelbare mesterværks alternative fortolkning af stumfilm. Her er jeg måske bare for moderne. Filmen fortsatte i en evighed og skulle bare overstås til sidst!

Ikke destomindre var der imponerende og flotte skuespilpræstationer! Enkelte scener i filmen fik mig dog også til at kigge mere interesseret med, men det var kortvarig! Det får den dog lige op på 2 stjerner

Jeg kan ikke forslå andre personer, at de skal se The Artist, da jeg overhovedet ikke kan se hvorfor den fik så gode anmeldelser samt priser... Men jeg må nok se mig i undertal!

Signe_B

Det er virkelig en fantastisk film, skuespillerne gør det utroligt godt. Jeg er selv virkelig glad for at jeg har fået den set, men jeg tror også at hvis det var en film, jeg viste for klassen(9. klasse), ville de kede sig, da der ikke er så ekstremt meget drama, og filmen er så anderledes. Så hvis man gerne vil få noget ud af filmen, skal man være åben for at den er anderledes, og ellers bare nyde den ;-)

Lars Michael

Jeg havde hørt om den her film så mange gange , så nu skulle jeg bare selv se den . Filmen er noget man ikke har set før den er flot god , ja kort sagt en super god film kan ses af alle film elsker .

Wayne

Det er en smuk og samtidig en meget simpel film.

Grunden til at jeg ikke kommer helt op at ringe, er at jeg ikke helt blev forført. Jean Dujardin er genialt castet til rollen som George Valentin - han er jo nærmest ærketypen på den tids lærredhelt.

Vi er også ført tilbage i tiden, så man tror på filmens præmisser.

Men den er samtidig også en parodi på sin egen genre, og den forlader ikke på noget tidspunkt skabelonen for en film, fra dengang - så vi får et billed af hvad karakterne i virkeligheden ville tænke.

Desuden er filmen uden egentlige overraskelser, og den har en meget banal slutning.

Samtlige medier har været ved at overgå hinanden, i antallet af stjerner og roser.

Jeg er mest tilbøjelig til at give den 4 stjerner - men den får 5, fordi den er så gennemført tidstypisk og på grund af den fantastiske hund.

Christine

smuk film på gammeldags maner..

fandt filmen rigtig god.

må bare sige den ikke fanger mig ligeså meget hjemme i stuen som i bio

men smuk og god film

Nana Sofiauser/647723

En varm hyldest til filmens historie! En legende fortælling om den håbefulde skuespillerinde Peppy, som beundres og forføres af den store skuespiller George Valentin. Sjældent har man mulighed for at se så malerisk en stumfilm. Jeg synes, at den fænger. Man skal netop ikke forvente de store dramaer, som man ellers er vant i film til anno 2012, men hvis man er bevidst om, hvilken tid filmen foregår i, er det et herligt kig ind i filmens barndom! Og man kan jo efterfølgende tænke over, hvordan nutidens film om 50-100 år på samme måde vil virke 'gammeldags' og 'uden ret meget action'. The Artist er en æstetisk, romantisk, sød og underholdende filmoplevelse!

AufVideoSehen

For alle filmelskere må denne sort hvide stumme magiske perle være den absolut største kærlighedserklæring. En hyldest til verdens bedste fortælleform, der sender tankerne tilbage til bl.a. Singing in the Rain og Sunset Boulevard m.fl. <3

Kimuser/264153

En af årets bedste film, uden trivl..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.