I 'The Amazing Spider-Man' er teenageren Peter Parker (Andrew Garfield) lidt af en outsider i high school. Som barn blev han forladt af sine forældre og opfostret af sin onkel Ben (Martin Sheen) og sin tante May (Sally Field).
Mens teenageproblemerne hober sig op, forsøger Peter at få det til at fungere med sin første kæreste Gwen Stacy (Emma Stone). Da han opdager en mystisk taske, der tilhørte hans far, begynder han at stille spørgsmålstegn ved sine forældres bortkomst, hvilket fører ham til virksomheden Oscorp og sin fars tidligere kollega Dr. Curt Connors’ (Rhys Ifans) laboratorium.
Her udsættes han for en ulykke, der på mystisk vis giver ham superkræfter, og snart bekæmper Parker kriminalitet som den utrolige Spider-Man.
Det er ikke mere end ti år siden, at Marvel-helten Spider-Mans oprindelseshistorie blev skildret på film. Dengang var det med Tobey Maguire som den net-svingende, maskerede superhelt, og filmen fik to kommercielt succesrige efterfølgere i 2004 og 2007.
'The Amazing Spider-Man' har Marc Webb ved roret, der instruerede det romantiske indie-drama ’(500) Days of Summer’.
Spidermans oprindelseshistorie gøres endnu bedre i denne version end i den ellers udmærkede "gamle" med Tobey Maguire.
Andrew Garfield og Martin Sheen gør det begge helt vildt imponerende. Det er super troværdigt spillet, der er masser af charmerende humor, historien er godt bygget op, og stilen i første halvdel af filmen er næsten helt perfekt. Emma Stone spiller også ganske imponerende. Men mens Andrew Garfield (trods sine næsten 30 år) faktisk kan gøre det ud for en teenager, så ser den yngre Emma Stone efter min mening alt for moden ud til at spille teenager. Ikke at det irriterer mig eller trækker ned. Det virker bare påfaldende.
Nej, det der trækker ned er den sidste del af filmen. Efter Peter er blevet til Spiderman, og skurken er blevet til Lizard, så går filmen over til at være en rendyrket actionfilm. Det var selvfølgelig forventeligt, da man ikke kan have en superheltefilm uden en masse action. Jeg synes dog ikke, at hverken actionscenerne eller skurken er særlig amazing. Det er god og flot action og ikke mere end det. For mig trækker det filmen ned fra 5 til 4 stjerner.
En lille detalje som undrer mig. I de gamle film kunne Spiderman selv producere spindet fra en kirtel, hvilket gav ham uanede mængder spind til rådighed. Det kunne jeg godt købe, da det er at sammenligne med en rigtig edderkops egenskaber. I den nye film anvender han nogle kapsler fra Oscorp, som ifølge beskrivelsen kan indeholde "flere hundrede meter" spind i hver kapsel. Lad os bare sige at der er 500 meter i hver kapsel. I så fald vil kapslerne hurtigt blive brugt. Der kan ikke være til meget mere end 1 minuts svingen rundt blandt New Yorks skyskrabere pr. kapsel. Man ser det ikke, men det må så indebære, at han meget ofte skal skifte disse kapsler ud - endda mens han svinger sig rundt. OK, han er hurtig, så lad os bare sige, at han kan håndtere dette. Men hvor i alverden får han så lige alle ingredienserne fra? Har han et kæmpe lager derhjemme, som han har taget fra Oscorp? For han har da ikke selv en maskine, som kan udvikle og pakke disse kapsler med spind - eller hvad? Der er muligvis et fint svar på dette i tegneserierne. Men da jeg aldrig læser superhelte comics, så er jeg på bar bund (jeg er vild med superhelte på film, men på tegneseriefronten er jeg pudsigt nok kun til belgiske/franske serier).
Men ikke bedre end spider man 1 og 2, men jeg kan bedre lide Andrew Garfield som Peter Parker, kostumet er også meget bedre end det andet kostume. filmen er meget underholende og har gode effekter, skurken er ikke særlig god synes jeg. Ellers fin film.
Synes den var ganske udmærket, det var flere overraskende elementer...
I 2002 beviste Sam Raimi med sin første Spiderman film, at Spiderman høre hjemme på det store lærred, med en meget tro version af tegneserierne, med masser af action og et udmærket cast.
I 2004 lavede Sam så den, måske, bedste superheltefilm nogensinde. Spiderman 2 sprudler af kærlighed for materialet og få fans af murkravleren taler om filmen med andet end beundring.
2007 blev det inden at 3'eren kom til biograferne og Raimi skød sin egen serie i foden, med et af de bedste eksempler på at hvis det ikke går galt med 2'eren - så gør det nok med 3'eren. Spiderman blev emo, Kirsten Dunst skrålede og beklagede sig i 2 en halv time og fan favorit skurken "Symbioten" blev begrænset til 15 minutter på skærmen.
Raimi fik ikke lov at lave flere Spiderman film og det var folk overbevist om var enden for Spiderman for denne gang.
Amazing Spiderman blev offenliggjort i slutningen af 2010, som en af de hurtigste reboots i filmhistorien. Det blev hurtigt tydeligt at Spiderman ikke blev rebooted fordi at nogen ønskede at lave nogle flere gode film, men derimod pga. Frygt for at miste rettighederne til verdens næst mest berømte superhelt.
En instruktør med et par gode film på bagen (specielt 500 days of summer, som siden er begyndt at blive kult) men desværre også med 0 erfaring med action sekvenser. Dog havde manden et fangende navn. Marc Webb (Webb... Lyder forfærdeligt logisk gør det ikke?) fik instruktør rollen. 250 millioner dollars blev kastet efter filmen og en 3D fascineret producer blev tilsat for at sørge for at hive ekstra penge ind, ved hjælp af den værste fidus biografer nogensinde har haft for at hive penge ud af folk. (3D)
Ikke alt så skidt ud. Andrew Garfield blev valgt til rollen som Peter Parker og han ligner simpelthen at han er hevet direkte ud af en tegneserie. En af verdens mest charmerende skuespillerinder Emma Stone fik rollen som Gwen Stacy og netskyderne ville tilsyneladende blive introduceret til serien.
Filmen kom til biograferne...
Intet kunne have forberedt mig på at Amazing Spiderman skulle overtage Spiderman 3's velfortjente trone som dårligste Spiderman film.
Skurkehistorien blev duplikeret fra den første spiderman film.
Peter Parker fik æren at være en "stalker" med hensyn til sin forelskelse i Gwen. Peter starter ikke som en nørd, men som en smart, intelligent, flot, skater, hvilket går totalt imod den klassiske underdog historie.
Peters onkel Ben bliver dræbt i en scene der er fuldstændig følelseskold og kedeligt.
Spidermans kræfter stemmer ikke overens med nogen som helst versioner der findes af karakteren og alle dialoger er ligeså pinlige, som de er frustrerende.
Historien prøver på at være bredere end den første triologi, ved at inkludere Peters forældre i et antal flashback scener, men intet de gør får relevants.
Gwens far er irriterende og hver eneste hjørne af historien er sådan en åbenlys cliche', eller direkte stjålet fra den første triologi.
Spidermans "spidersans" stopper med at virke i adskillige scener uden grund. Spidermans spindevæv virker bedre på en kran end på en bygning af en eller anden grund. Peter hopper højere end det er fysisk muligt at gøre, foran hele sin skole... Heldigvis er det ikke noget folk snakker om O.o ...
Peter smider en Football ind i en football pæl, så hårdt at den knækker.... Heldigvis er der ingen der tænker videre over det -.-...
Alt filmen gør forkert vil tage timevis at opremse (ja - længere tid end filmen vare) men allerede her, er løbet kørt for filmen.
The amazing spiderman er på ingen måde "amazing"... Her er der ingen respekt for materialet og hele filmen lugter langt væk af betragtelig mangel på passion for projektet. Hele filmen er også en editing tragedie, med dårlige cuts, et besynderligt tempo og en mærkelig brug af det middelmådige soundtrack.
Kun et spørgsmål sidder man tilbage med... Kan det overhovedet blive værre?
Jeg havde mine bange anelser, dengang de ville starte et reboot på Spiderman franchisen og tænkte, at det var alt for tidelihgt set i kølvandet på de tre foregående film.
Jeg ser det så dags dato ikke som skidt. Det er en ny tid, en ny skuespiller der får chancen for helterollen, en ny instruktør og et helt nyt cast og en ny skurk.
Alle gør det egentligt godt og nogle enkelte forbedringer kan man dog spore, såsom dragten der har fået et nyt lækkert pift, federe effekter, flere af de klassiske bevægelser og en mere måske seriøs tone.
Når det så er sagt så er der selvfølgelig også lidt ris til filmen. Her kan nævnes at det til tider bliver lige lovlig plat med ret kiksede replikker og så er der selve looket til Lizard - skurken i filmen. Jeg havde forventet mere af hans look, specielt at han nok var lidt mere skræmmende. Han ser nærmest for venlig og intetsigende ud. Det er ærgerligt, idet resten af filmen ellers er proppet med lækre effekter, men skurkens look skulle der have været arbejdet mere med.
Historiemæssigt er der ikke noget nyt under opsejling. Det er et re-boot der lancerer en ny Spiderman og det bliver gjort med overbevisning. Du føler dig underholdt hele vejen igennem.
Spidey og Marc Webb scorer 4 stjerner.
Synes filmen har mange klichéer og minder på mange måder om alle andre skurke-film... Den er bestemt godt lavet, men ellers ikke synderlig interessant.
Andrew Garfield i rollen som Spiderman gør dog lige filmen en million gange bedre!
Jeg havde forventet beder af marvel en stor skuffelse fine effekter men skod film man skulle tro at ham der har skrevet den ikke var for marvel for enkel og kedelig håber Kina komme igen med toern for det er med min ynglings skurk rihno så i har bare at lave den god....
Filmen var fed, men hold da op de fuckede nogle scener op.. Der er tidspunkter det liige bliver en anelse for plat.. Skurken kunne de også godt havde gjort en smule mere skræmmende efter min mening.
Ellers var det en fed film med go action og historie.. Den kunne havde været bedre men den gør det godt. Spiderman ser nu ud som han skal og de har fanget bevægleserne fra tegneserierne / tegnefilmene - hvilket er et stort plus!
Bruger anmeldelser (177)
Skriv din egen anmeldelse