Cookie- og Privatlivspolitik

The Act of Killing

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
08.11.2012
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Act of Killing
|

Dokumentarfilmen 'The Act of Killing' er fortællingen om en flok dødspatruljeledere.

Tilsyneladende uden anger og med stor stolthed filmer en dødspatrulje en række folkedrab, som de selv har været årsag til. Rollerne som bøddel og offer spilles ligeledes af dem selv, ligesom de også står bag manuskriptet baseret på deres egne gerninger.

Det hele foregår i byen Medan på øen Sumatra, hvor militæret i 1965 væltede den indonesiske regering, og over en million mennesker, deriblandt kommunister og intellektuelle, blev udryddet.

Processen, hvor dødspatruljen fremstiller sig selv i sit eget lys, afslører, hvad der sker på et samfundsmæssigt og personligt plan, når massemordere vinder og opfattes som helte af deres samtid.

'The Act of Killing' er, som handlingsreferatet antyder, en dokumentarfilm med provokerende og kontroversielle aspekter, men samtidig en surrealistisk rejse ind i massemordernes forestillinger og ikke mindst et dystert indblik i et korrupt regime.

Filmen er dansk produceret og har bl.a. været vist på filmfestivalen i Toronto.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (50 votes)
4.9
5.7

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "'The Act of Killing' er ikke en historietime om Indonesiens blodige fortid, men en film om menneskelig empati og ondskab. Og man forlader ikke biografsalen uden en knugende fornemmelse i mellemgulvet." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en sjældent grusom og vild film. [...] Og det er ikke til at bære. Filmen SKAL ses." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... sætter ganske simpelt en ny standard for, hvordan man kan genfortælle en historisk begivenhed dramaturgisk, analytisk og dokumentarisk. Uden at forfalde til at blive kedeligt belærende. Det er en film med en forhistorie så grum, at man ville ønske, at den ikke fandtes. Og det er en film så spændende og visionær, at man alligevel gerne ser den igen." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Der er en uklarhed omkring filmens præmis og kontrakt med sin tilskuer. Trods alle forklaringer undrer man sig: Hvordan kom disse scener i stand?" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Hvis du ikke har hørt om denne prisvindende dokumentar før, så skynd dig at se den - og lad være med at læse mere. Jeg havde selv hørt og læst alt for meget om den på forhånd. Og så går en hel del af ”chok-effekten” af. Men stadig klart værd at se. Især interessant at følge hovedpersonen, og hvordan han undervejs ser ud til at ændre opfattelse af sine tidligere ugerninger.

lotteuser/515713

En yderst underlig film.. ikke lige min kop the..

Madsuser/538635

En modbydelig og genial dokumentar om menneskets skyggesider. Jeg sad flere gange og tænkte. Det er simpelthen løgn, da de talte om deres glade drab.
Mvh

Cem

Det er egentlig fantastisk at tænke på, at man har kunne lave denne film.

I kender plottet, så jeg skal lade den være uskrevet. Men filmen er ganske enkelt for lang.

Vigtig med baggrundsviden fra Indonesien.

sanne

Nogen der ved om filmen vises med engelske undertekster nogen steder i Kbh?

Holm8900user/109487

Virkelig god

karsten

Men dog også et mesterværk på sin helt egen måde, her kommer vi virklig helt ind bag facaden på nogle menneskers skygge side, selv mener de dog ikke de har gjort noget galt.

Den er flot filmet, Instruktøren formår helt og holdent at holde sig 100% neutral i disse grufulde menneskers selvskab og fremstilling, noget jeg nok ikke lige ville kunne gøre selv.

octopus_luke

Thanks very much. Hope you enjoyed the experience of watching this powerful movie.

karsten

Really great review, you really did put some woke in that, thumbs up from here!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.