Cookie- og Privatlivspolitik

Terraferma

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.05.2012
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terraferma
|

I det italienske drama 'Terraferma' må en familie på Sicilien håndtere situationen, da en gruppe immigranter ankommer til deres ø.

På øen Linosa bliver fiskerne straffet for at transportere illegale immigranter, der forsøger at komme til Italien. Filippo (Filippo Pucillo) er en ung, lokal fisker, som ikke tager nogen chancer med de illegale indvandrere, og alle bliver nægtet adgang til hans båd.

Da flere af dem dør på denne bekostning, ændrer Filippo mening og hjælper en familie bestående af en mor, en lille dreng og hendes nyfødte baby. Med hans hjælp kan de måske komme til det italienske fastland.

'Terraferma' blev hyldet på Venedig filmfestivalen, hvor den modtog tre priser, deriblandt Juryens Specialpris, og den var Italiens bud på en Oscar-kandidat - dog uden at blive nomineret.

Filmen tager fat på et for Italien følsomt emne om illegal indvandring, som stadig er yderst aktuelt i landet. Instruktør Emanuele Crialese stod også bag Den ny verden (2006) med Charlotte Gainsbourg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
4.5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Emanuele Crialese stiller filmens mange moralske dilemmaer op uden løftede pegefingre... [De] understreges af stærke visuelle kontraster mellem turisternes smukke sommerhav og det dræbende brusende hav, hvor flygtningene kæmper for deres liv. For der er altid - mindst - to sider af samme sag." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en rigtig varm italiener, der giver stof til eftertanke." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Skuespillet er overbevisende troværdigt, de vigtige temaer formidles ubesværet, og fotograferingen er eminent og gennemtænkt. 'Terraferma' er en film, der vil langt mere end at underholde, men den har ikke noget imod også at gøre det. Klassisk italiensk filmkunst skabt i øjenhøjde med de mennesker den beskriver. Skal ses." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er også kollisionen mellem modernitet og tradition, mellem gammel og ung, altså en diskussion af en 'dem og os'-dikotomi i et mangfoldigt perspektiv... Det er et klart og relevant fokus, der nu er sat i en nutidig ramme..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... enkelt fortalt, men fuld af udfordringer for tanken og menneskelig anstændighedsfølelse..." (Søren Vinterberg)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.