Cookie- og Privatlivspolitik

Ternet Ninja

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundstemning, men indeholder også en del scener med voldsomt indhold. Filmens åbningsscene indeholder grov mishandling af børn i en thailandsk sweatshop. I denne scene ses et barn blive tævet ihjel med en stok af voksenpersoner, der er fremstillet som meget truende. I en anden sekvens ses dødelige kampe mellem ninjaer og samuraier, og der høres skrig fra børn, der brænder inde i et hus. I en længere sekvens trues et barn af en figur, der ellers har været en ven, og han må alene forsøge at stoppe figuren, der har truet med at ville dræbe barnets familiemedlemmer. Endvidere indeholder filmen scener med lettere uhyggeligt indhold og enkelte chokeffekter. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk animationsunivers og er fortalt med ironi og humor. Filmens brug af humor i fremstillingen af de mest voldsomme begivenheder menes dog ikke at ville blive afkodet som en formildende faktor af de yngste børn i alderen 7-11 år. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på denne aldersgruppe, og den får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2018
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ternet Ninja
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Særvisning, Særvisning Dansk Tale
|
Ternet Ninja plakat

Animationsfilmen 'Ternet Ninja' er en filmatisering af Anders 'Anden' Matthesens populære børnebog af samme navn.

Filmen følger teenageren Aske, der får en Ninja-dukke af sin onkel Stewart, da han vender hjem fra Thailand. Dukken viser sig imidlertidigt at være levende, dødens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn over for manden, som ejer fabrikken, den er lavet på.

Den ternede ninja hjælper Aske med hans problemer, og drengen lover til gengæld at hjælpe dukken, uden helt at vide, hvad det indebærer. Dukken er fast besluttet på at få hævn ved at slå den skuppelløse direktør ihjel, men Aske insisterer på, at der er en bedre løsning. 

Det er komikerens anden animationsfilm efter den succesfulde Terkel i knibe, og denne gang skal Anders Matthesen både skrive, instruere og lægge stemme til filmen.

Anders Matthesen har også tidligere skrevet og instrueret komedien Sorte kugler, hvor han også havde hovedrollen.

I filmen får vi at se op til flere karakterer fra 'Terkel i knibe'; Bl.a. Terkel selv og den fordrukne sømand Stewart Stardust. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1459 votes)
5.1
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ninjaen [...] er det bedste af det hele. Det er lykkedes at lave den så realistisk, at det er lige før, man frygter, at den vil hoppe ud af lærredet og ridse én med samurai-sværdet, hvis man griner på det forkerte tidspunkt!" (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... lad os bare slå det fast med det samme: En ny klassiker er født." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er balancen mellem det renhjertede og det grovkornede, der gør 'Ternet Ninja' til en vinder." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Anders Matthesen lykkedes på overbevisende vis at lave en opbyggelig moralsk fortælling for børn uden at løfte pegefingeren." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Tonen fra 'Terkel i knibe' lever videre, men 'Ternet Ninja' er på alle måder en dybere og bedre fortælling. Sikkert fordi den vil noget mere. [...] Stilen rykker, og budskabet holder. Vi lever i en giftig tid. 'Ternet Ninja' er effektiv medicin." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Bachmann

Ternet Ninja er en god underholdningsklassiker. Har lige set den igen med mine børn på 13 år, som synes den er ligedele pinlig og sjov :)

Sandmanden

Ander Matthesen er et geni. Filmen fangede mig allerede med introscenen i Thailand.

Fedt at se Onkel Stewart bliver præsenteret som en empatisk person, i modsætning til hvad vi har set i Terkel i Knibe. Masser af god humor i filmen og tonen er lige hvor den skal være :-)
Jeg kan ikke vente med at se 2'eren.

Lars

Fuld af gode grin og sort humor

S. Rico

Det lyder som en sjov præmis. Og underholdningsniveauet fejler da bestemt heller ikke noget. Men Ternet Ninja er desværre ikke helt så sjov og grovkornet som de andre danske animationsfilm fra samme skuffe (Terkel i Knibe, Rejsen til Saturn, Ronal Barbaren). Jeg trak kun lidt på smilebåndet nogle få gange.

Historien er udmærket. Mobning og hævn er jo altid gode og solide temaer at tage op. Og man får den forløsning, som man kan forvente og ønske.

Kristoffer

Meget kan man sige om Anders Matthesen, men han er og bliver en ener. Et unikum. En helt særlig skabning, på den danske scene.

Også i denne film udfolder han sit multitalent. Overordnet en fremragende spirituel efterfølger til Terkel i knibe.

K - goodtoknow.dk

Tina

Både mand og knægt syntes den var sjov. Kunne godt ses uden at have set Terkel i knibe. Der var en masse underforstået i den - det fangede knægten på 12 år dog ikke helt så meget... det var nok også bedst.. :o)

Mads

Nu har Ander Matthesen gjort det igen. Han har skabt en film, som kan ses af alle aldersgruppen. En film som man ikke bare glemmer, men som sætter sig i hukommelsen.

Ternet Ninja er en film som kan ses af alle aldersgruppen, som er ensbetydende med, at den er en velegnet som familiefilm til en fredag aften. Der er både en historie bagved filmen, men samtidig er den sjov, som gør den perfekt til en familiefilm

Til tider kan sproget og tonen i filmen godt være en smule grovt, men det ved Anders Matthesen naturligvis godt, at vi seere kan klare, hvilket netop er hans både at bringe et budskab på.

Overordnet set er Ternet Ninja en underholdne film, som især er god at nyde sammen med sin familie eller venner eller noget helt tredje. Jeg vil helt bestemt anbefalde denne film til andre, hvilket også er årsagen til, at den får 5 stjerner herfra.

Jeg var inde og se filmen med mine kolleger fra Haandvaerkeroversigt, som alle også var meget begejstrede for filmen, hvorfor jeg tror, at det er en film, der har ramt rigtig bredt blandt danskerne, da mange er super-glade for filmen.

Lars Michael

Jeg må sige at jeg var trods alt overrasket over filmen, jeg havde slet ikke forventet det helt store. Og slet ikke efter han har lavet filmen Terkel I Knibe, men så må jeg sige at han gør det bedre med denne her.
Folk har sagt og skrevet så meget godt om filmen, jamen så er det vel også på tide at man selv så den.
Og en sten succes allerede da der var gået 10 min af filmen, det er mega godt lavet, den er sjov, den har humor omm.
Glæd jer til dem som ikke har set den endnu, da den fortjener et godt publikum, også selv os voksne.
Og så er det bare fedt at se Anden tilbage

Thomas

Gennem tiden har Anders Matthesen lavet mange sjove og gennemførte ting. Både på film, CD og teater-scenen. Humoren er altid skarp og karaktererne og stemmerne er geniale. Nu har han så lavet en animeret filmatisering af sin egen bog Ternet Ninja.

Endnu en gang viser Matthesen at han kan lave fantastisk humor og sjove figurer. Samtidig med fine referencer og detaljer som man kan lægge mærke til rundt omkring i filmen. Der er endda også ørehængende sange. Og det animerede univers er flot.

Filmen er mindst lige så god som Terkel i knibe, hvis ikke den er bedre.
Den er klart et af højdepunkterne ud af de mange ting, man har set fra Andens side. Hvis man skal se enten en sjov film, en dansk film eller en animeret film så er Ternet Ninja et oplagt valg.

Janni

Pigen på 9 her hjemme synes den var rigtig god. Og vil gerne se den igen.
Jeg var ikke selv imponeret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.