Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Ternet Ninja

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundstemning, men indeholder også en del scener med voldsomt indhold. Filmens åbningsscene indeholder grov mishandling af børn i en thailandsk sweatshop. I denne scene ses et barn blive tævet ihjel med en stok af voksenpersoner, der er fremstillet som meget truende. I en anden sekvens ses dødelige kampe mellem ninjaer og samuraier, og der høres skrig fra børn, der brænder inde i et hus. I en længere sekvens trues et barn af en figur, der ellers har været en ven, og han må alene forsøge at stoppe figuren, der har truet med at ville dræbe barnets familiemedlemmer. Endvidere indeholder filmen scener med lettere uhyggeligt indhold og enkelte chokeffekter. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk animationsunivers og er fortalt med ironi og humor. Filmens brug af humor i fremstillingen af de mest voldsomme begivenheder menes dog ikke at ville blive afkodet som en formildende faktor af de yngste børn i alderen 7-11 år. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på denne aldersgruppe, og den får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2018
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ternet Ninja
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Særvisning
|
Ternet Ninja plakat

Animationsfilmen 'Ternet Ninja' er en filmatisering af Anders 'Anden' Matthesens populære børnebog af samme navn.

Filmen følger teenageren Aske, der får en Ninja-dukke af sin onkel Stewart, da han vender hjem fra Thailand. Dukken viser sig imidlertidigt at være levende, dødens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn over for manden, som ejer fabrikken, den er lavet på.

Den ternede ninja hjælper Aske med hans problemer, og drengen lover til gengæld at hjælpe dukken, uden helt at vide, hvad det indebærer. Dukken er fast besluttet på at få hævn ved at slå den skuppelløse direktør ihjel, men Aske insisterer på, at der er en bedre løsning. 

Det er komikerens anden animationsfilm efter den succesfulde Terkel i knibe, og denne gang skal Anders Matthesen både skrive, instruere og lægge stemme til filmen.

Anders Matthesen har også tidligere skrevet og instrueret komedien Sorte kugler, hvor han også havde hovedrollen.

I filmen får vi at se op til flere karakterer fra 'Terkel i knibe'; Bl.a. Terkel selv og den fordrukne sømand Stewart Stardust. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1185 votes)
5.2
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ninjaen [...] er det bedste af det hele. Det er lykkedes at lave den så realistisk, at det er lige før, man frygter, at den vil hoppe ud af lærredet og ridse én med samurai-sværdet, hvis man griner på det forkerte tidspunkt!" (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "... lad os bare slå det fast med det samme: En ny klassiker er født." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er balancen mellem det renhjertede og det grovkornede, der gør 'Ternet Ninja' til en vinder." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Anders Matthesen lykkedes på overbevisende vis at lave en opbyggelig moralsk fortælling for børn uden at løfte pegefingeren." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Tonen fra 'Terkel i knibe' lever videre, men 'Ternet Ninja' er på alle måder en dybere og bedre fortælling. Sikkert fordi den vil noget mere. [...] Stilen rykker, og budskabet holder. Vi lever i en giftig tid. 'Ternet Ninja' er effektiv medicin." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tina

Både mand og knægt syntes den var sjov. Kunne godt ses uden at have set Terkel i knibe. Der var en masse underforstået i den - det fangede knægten på 12 år dog ikke helt så meget... det var nok også bedst.. :o)

Mads

Nu har Ander Matthesen gjort det igen. Han har skabt en film, som kan ses af alle aldersgruppen. En film som man ikke bare glemmer, men som sætter sig i hukommelsen.

Ternet Ninja er en film som kan ses af alle aldersgruppen, som er ensbetydende med, at den er en velegnet som familiefilm til en fredag aften. Der er både en historie bagved filmen, men samtidig er den sjov, som gør den perfekt til en familiefilm

Til tider kan sproget og tonen i filmen godt være en smule grovt, men det ved Anders Matthesen naturligvis godt, at vi seere kan klare, hvilket netop er hans både at bringe et budskab på.

Overordnet set er Ternet Ninja en underholdne film, som især er god at nyde sammen med sin familie eller venner eller noget helt tredje. Jeg vil helt bestemt anbefalde denne film til andre, hvilket også er årsagen til, at den får 5 stjerner herfra.

Jeg var inde og se filmen med mine kolleger fra Haandvaerkeroversigt, som alle også var meget begejstrede for filmen, hvorfor jeg tror, at det er en film, der har ramt rigtig bredt blandt danskerne, da mange er super-glade for filmen.

Lars Michael

Jeg må sige at jeg var trods alt overrasket over filmen, jeg havde slet ikke forventet det helt store. Og slet ikke efter han har lavet filmen Terkel I Knibe, men så må jeg sige at han gør det bedre med denne her.
Folk har sagt og skrevet så meget godt om filmen, jamen så er det vel også på tide at man selv så den.
Og en sten succes allerede da der var gået 10 min af filmen, det er mega godt lavet, den er sjov, den har humor omm.
Glæd jer til dem som ikke har set den endnu, da den fortjener et godt publikum, også selv os voksne.
Og så er det bare fedt at se Anden tilbage

Thomas

Gennem tiden har Anders Matthesen lavet mange sjove og gennemførte ting. Både på film, CD og teater-scenen. Humoren er altid skarp og karaktererne og stemmerne er geniale. Nu har han så lavet en animeret filmatisering af sin egen bog Ternet Ninja.

Endnu en gang viser Matthesen at han kan lave fantastisk humor og sjove figurer. Samtidig med fine referencer og detaljer som man kan lægge mærke til rundt omkring i filmen. Der er endda også ørehængende sange. Og det animerede univers er flot.

Filmen er mindst lige så god som Terkel i knibe, hvis ikke den er bedre.
Den er klart et af højdepunkterne ud af de mange ting, man har set fra Andens side. Hvis man skal se enten en sjov film, en dansk film eller en animeret film så er Ternet Ninja et oplagt valg.

Janni

Pigen på 9 her hjemme synes den var rigtig god. Og vil gerne se den igen.
Jeg var ikke selv imponeret.

Thomas

Jeg havde store forventninger til Anders Matthesens film, og endnu en gang skuffede han ikke. Kan klart anbefales til andre.

Rasmus/Musen

Ternet Ninja er bare en film, som sætter sig ind i hukommelsen med det samme.

-Det mest geniale ved filmen er helt sikkert at høre Anders Matthesens meget forskellige stemmer til stort set de fleste karakterer(Med undtagelse af Aske, Jessica og selvfølgelig den Ternede Ninja selv, ;-)). Det morede jeg mig gevaldigt med, da jeg så filmen sammen med familien hjemme i stuen.

-Sproget og tonen i filmen var en smule grovt ind imellem, men det ved Anders Matthesen selvfølgelig, at vi som seere godt kan klare, fordi det netop er hans måde at frembringe budskabet på.

-Nårh ja, og som en sidste ting vil jeg lige nævne Stewart Stardust. Den gode gamle søulk kan man da heller ikke glemme, som kommer med sit gode humør og sine gakkede sange om livet som sømand(Hi hi!).

Alt i alt er Ternet Ninja god underholdning for en lille hyggelig stund, især hvis man ser det sammen med familien(eller venner eller andet lignende). Dejligt at se, hvor flot de danske animatorer har klaret det forresten(det skal de roses lidt for). Det bliver en 5-stjernet fra min side af. :-D

Joakim

Det er sjovere end Terkel i Knibe! Til gengæld er sangene ikke helt så gode som i Terkel, desværre

Martin

Jeg var altså overrasket over den her film. Den var ret dyb og med et tema, som selv mine børn kunne forstå.

Hvis ikke DU gør noget, hvem gør så? Den fangede de lige med det samme, og vi talte om det meget efter vi havde set den.

... og så er den pissesjov.

"åhhhh den der pesto! "

Nils

Rundt regnet 10 uger gik der fra premieren på Ternet Ninja, til jeg fik set den i min, ser det ud til, nye favoritbiograf (ikke til blockbusterfilm), MovieHouse i Hellerup. En mindre skandale, at der skulle gå så lang tid før jeg fik set efterfølgeren til Terkel i Knibe. Vi så den på en ganske almindelig onsdag til den tidlige aftenforestilling (18:00), og der bliver der godt nok fyldt op, med midaldrende Hellerupdamer (og andet godtfolk), hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting … i det ellers pænt store loungeområde, og i køerne til billetter, slik, kaffe og kage samt et hurtigt aftenmåltid. Så mit råd må være, at undlade at komme i sidste øjeblik, specielt hvis du både skal købe billetter og godter.

Historen i Ternet Ninja begynder i Thailand hvor børnearbejderen Chang lider en krank skæbne, da kan komme til at sy den danske legetøjsproducent Eberfrøs designertørklæde om til en ternet dukke. Mens Chang udånder bliver dukken besat at en afdød ninjas ånd. Ninjadukken bevæger sig mod Danmark, og mod hævn over Eberfrø. Undervejs støder dukken på 7-klasses eleven Aske, som har sin lettere dysfunktionelle familie at kæmpe med, samtidig med at han er voldsomt forelsket i Jessica fra ottende, og også har mobberen Glenn at slås med. Kort sagt, er Aske, og hans fætter, Terkel, som har en kort gæsterolle i Ternet Ninja, helt almindelige teenagere, i hvert tilfælde i Anders Matthesens univers.

Ternet Ninja – hvordan kom Huxi Bach lige ind i billedet :)
I og med at jeg er 10 uger for sent ude, vil jeg for en gangs skyld fatte mig i korthed. Filmen er allerede blevet anmeldt, diskuteret og rost i alskens medier, af samtlige anmeldere og af almindelige dødelige biografgængere. Jeg ligger helt på linje med det store flertal denne gang. Jeg har dybest set kun en anke til filmen og en anke til biografen. Men mere om det i “billede og lyd”-sektionen nedenfor.

Cast & Crew
Anders Mattehsen har lagt stemmer til samtlige karakterer i filmen, lige med undtagelse af Aske og Jessica, som Alfred Bjerre Larsen og Emma Sehested Høeg står for. Alle stemmer sidder lige i skabet uden nogen slinger i valsen overhovedet. Der er også Anden der synger samtlige sange i filmen, hvilket han gør på sin sædvanlige potente og direkte måde.

Udover at spille langt de fleste roller og synger alle sange, har Anders Matthesen, ligesom det også gjorde sig gældende for Terkel i Knibe, skrevet bogen og instrueret filmen.

Billede & Lyd
Som sådan er både lyd og billede glimrende i Ternet Ninja. Dog synes jeg at animationen er for pæn, rund og blød. Her kunne jeg bedre lide den mere grove og kantede animation i Terkel i Knibe. Jeg tænker at man måske skulle have ofret lidt mere krudt (og penge) på at have gjort de computeranimerede karakterer mere lækre, på den rå måde. Jeg synes at animationen ser en anelse billig og gammeldags, i computeranimationssammenhæng, ud. Lyden denne aften var alt for lav, i starten i hvert tilfælde, men den svipser må MovieHouse tage på deres skuldre.

Konklusion – Ternet Ninja
Ternet Ninja er lige så skarp og rå i dialogen som Terkel i Knibe var. Ternet Ninja er intet mindre end en opbyggelig animationsfilm, som kun Anders Matthesen kan servere den slags. Altså, man opdager aldrig hvor moralsk den er, før efter man har klasket sig på lårene af grin og de mange skøre indfald. Primært på grund af den geniale dialog svinger jeg mig op på fem fine ninjastjerner …

Og husk nu at blive siddende under rulleteksterne. Ellers går du glip af nyeste udgave af Stewart Stardusts Børnetelefon. Intet er mere irriterende end de kællinger (af begge køn), der får voldsomt travlt med at få samlet deres pakkenelliker, højlydt drøfte filmen samt storme ud af biografen, i samme sekund som selve filmen slutter … grrr!

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.