Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator Salvation

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.06.2009
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator Salvation
|

I den fjerde Terminator-film, 'Terminator Salvation', overtager Christian Bale styringen som John Connor

Året er 2018. Den yderste Dag er kommet, gået og har efterladt civilisationen, som vi kendte den, i ruiner. En hær af Terminators hersker nu i den post-apokalyptiske verden, hvor de dræber eller indsamler de få overlevende mennesker. Men de overlevende har organiseret sig i en modstandsbevægelse, der skjuler sig under jorden, hvorfra de lynhurtigt slår til mod den ellers totalt overlegne fjende.

Terminators styres af det kunstige overvågningssystem, Skynet, der 14 år tidligere udviklede selvbevidst intelligens, hvorefter det vendte sig mod sine skabere og udløste klodens atomare udslettelse.

Kun én mand forudså katastrofen; en mand, hvis liv er tæt forbundet med menneskehedens skæbne, John Connor (Christian Bale), der sammen med de andre overlevende nu står over for den fremtid, han hele sit liv er blevet advaret imod.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1669 votes)
4
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... flot, imponerende og deprimerende. Samt totalt uden humor." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... en temmelig forrygende popcornfilm." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Det højspændte håndværk formår desværre ikke at dække over den sjuskede historie..." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... denne gang er konceptet totalt udvandet og historien så rodet, at det anbefales at læse op på den, inden man sætter kurs mod biografen." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Christian Bale fremsiger sine replikker med en maskinel og tonløs diktion, og han indtager rollen med en væremåde, der i foruroligende grad minder om hans spil i de seneste ’Batman’-film..." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Selv med gode skuespil som Christian Bale og Sam worthington, så formoder de ikke at løfte filmen til det bedre.

Nok den dårligste film i rækken, ellers synd fordi den prøver at byde de andre op til dans.

Batgirl.

Den første Terminator i Franchisen hvor man for en hel film som foregår efter Dommedag. Synes Christian Bale klaret det godt som John Connor i dette henrivende action spækket machinisk brag. Er vild med robotter i alle støbninger og det også en advarsel om at man virkelig skal passe på med at give robotter kunstig intellegens. De måtte gerne have gjort den til en triologi.

Jen Headuser/1439276

Interessant historieretning at tage universet i, og den har så sandeligt også gode skuespillere, men hold da karryfest, hvor er den visuelt søvndyssende. Den formår heller ikke at give sine interessante vinkler nok årsager til, at man har det fint med at filmen eksisterer, når den ikke engang ved, hvordan den selv skal portrætterer dem på skærmen. Vi får en lang og halvtør actionfilm, hvor det spændende forsvandt fre det tidspunkt, hvor traileren mistede sin situationsfornemmelse og spoilede den ene ting, som muligvis havde gjort oplevelsen det værd at se.

CINEMANDRUP

Potentialet skriger til himlen om at blive udnyttet, men desværre er den gyldne magi fra den ellers smukke start på franchisen gået i den forkerte retning og i dette kapitel har vi popcornunderholdning bevares, men ellers er historien rendt ind i en blindgyde.

Et mønster er ved at danne sig om at det efterhånden kun er James Cameron, som har formået at skabe dette helt specielle univers og gøre det levende. Det virker som om at folkene bag disse nye kapitler i Terminator franchisen ikke har gjort deres hjemmearbejde ordentligt og afleveret noget som de var halvt tilfredse med.

Skuespillerne leverer noget som virker meget meget indøvet uden at kunne skabe noget som virker spontant. Det kan sammen med stemningen godt gå hen og blive en anelse kedeligt undervejs. Jeg er udmærket klar over at ordet kedelig ikke bør findes i Terminator film sammenhæng, men nu kom den altså. Dette hænger selvfølgelig sammen med en historie som ikke fangede og sugede mig ind i handlingen.

Nu hvor vi endelig befinder os i en verden af dommedag, kan det undres over at instruktøren så ikke har forsøgt at få det til at ligne bare en anelse af det som James Cameron nu havde bygget op i vores erindringer. Jeg savnede virkeligt et univers hvor det føltes som om at maskinerne var non stop i bybilledet, men i denne udgave føles det hele meget tomt fordi maskinerne kun kigger frem i ny og næ.

Effekterne har fået et hak op og det ser ret så godt ud, men enkelte steder falder den igennem og det ser sjusket ud. At Arnold ikke er med i filmen er om nogen et tegn på at filmen mangler det helt essentielle, men at forsøge at lave en CGI kopi af manden ser ikke godt ud. Action er et absolut must, men lydmæssigt var jeg ikke imponeret, selvom det hændte at der var god action i filmen, men andre gange virkede det meningsløst i forhold til handlingen.

Af en film som skal forestille at foregå i dommedag var jeg ikke synderligt imponeret over denne fremstilling. Filmen har alt for mange mangler og ubesvarede spørgsmål og rammer ikke i nærheden af det flotte univers som James Cameron har bygget op. Men underholdende trods dårlig historie er den helt bestemt. Men regner du med humor eller smarte one liners må du kigge rigtigt langt.

Jakob P.

Terminator Salvation får 4 stjerner af Anmelderen ****

Denne imponerende sci-fi actionfilm, er en rigtig god efterfølger til de andre Terminator-film, og det er den fjerde Terminator-film. Og gid der må komme flere af dem, helst meget snart. Terminator Salvation foregår i fremtiden, i dagene efter Dommedag hvor gaderne i de afbrændte byer er fulde af T-600 terminatorer som skyder på alt levende og alt fjendtligt. Vi bliver taget dybt ind i hjertet af denne fremtid, hvor de store fly, Hunterkillers, dødbringende stealthfly flyver rundt i gaderne i L.A. og leder efter overlevende som de enten kan dræbe eller kidnappe. Det er rigtig godt lavet, de visuelle effekter er imponerende, og de sælger varen rigtig godt.

I dagene efter Dommedag hvor maskinerne overtog verden, er fremtiden blevet til en farlig hverdag, gaderne er fulde af Terminatorer som leder efter overlevende og fjender som de kan dræbe. John Connor (Christian Bale) er den udvalgte leder for den menneskelige modstand, som er nød til at knuse Skynets frygtelige planer om at tilintetgøre menneskeheden. Da Connor samler sine tropper til et sidste stort slag mod Skynet, opdager han at han er nød til at redde sin egen far, Kyle Reese (Anton Yelchin), før han kan redde menneskeheden. Den mest chokerende opdagelse kommer da Marcus Wright (Sam Worthington), en mystisk enespænder fra fortiden, der udfordrer Connor med et umuligt valg, der vil afgøre menneskehedens fremtid, og som sender dem begge to ud på en hård rejse dybere ind i fjendens hjerte.

Der er samlet sammen til ordentlig brag af en fed sci-fi film, som er et væld af visuelle effekter som virkelig gør denne film til noget helt specielt. Historien i denne film fungerer også rigtig godt, og man sidder klistret fast til skærmen i den ene time og halvtreds minutter som filmen varer. Det er også en imponerede præstation fra både Christian Bale og Sam Worthington, i deres roller som John Connor og Marcus Wright, det gør de rigtig godt. Jeg savnede hverken sammenhæng, historie eller effekter, og jeg synes tingene hænger sammen og gør filmen både spændende og interessant at se. Jeg er rigtig spændt på hvad den næste Terminator-film byder på, for Terminator Salvation har kun gjort det hele mere spændende, og sat forhåbningerne højere end de var før, til Terminator-filmene. Jeg glæder mig til at se den næste Terminator-film.

Jacob

Der er tale om et kæmpe uforløst potentiale, som ikke tillader nogen ellers glimrende præstationer, at lade sig komme helt så godt til udtryk som de egentlig sagtens kunne, og det til trods for de hidtil bedste effekter i serien. Lad os håbe rebootet kan rejse sig fra støvet, for lige nu og her har serien ramt en uoverskuelig blindgyde.

Frank

Dårlig film

Jeff

Not bad, but could have been so much better.

Sisseuser/788374

hovedrollen gør at filmen er okay

S. Rico

Med det store univers der stilles til rådighed i Terminator serien, burde der kunne skabes noget rigtigt stort, når handlingen nu for første gang foregår efter dommedag. Det er dog også flot, men hæver sig aldrig over det jævne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.