Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator Genisys

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et voldsomt anslag og en gennemgående actionpræget stemning. Den indeholder en mængde voldsomme scener med nedskydninger, ødelæggelser, langvarige, brutale slagsmål og drab. Da volden imidlertid hovedsageligt rammer robotter, og da filmens hovedfigurer fremstår særdeles handlekraftige, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2015
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator Genisys
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio - 2D, Level 7 - 2D, Seniorbio
|

I 'Terminator Genisys' udkæmper mennesker og maskiner en drabelig kamp i en postapokalyptisk fremtid.

Nøglen til menneskehedens overlevelse er oprørslederen John Connors mor, Sarah. Hun må for enhver pris holdes i live, så John sender sin sergent, Kyle Reese, tilbage i tiden til 1984 for at sikre hendes eksistens.

Nu befinder Reese sig i en fremmed fortid, hvor en avanceret maskine har til opgave at eliminere Sarah Connor. Kyle Reese og Sarah Connor må nu danne alliance med en aldrende cyborg for at bekæmpe deres fælles fjende og bringe balance i tidslinjen.

'Terminator Genisys' er den nyeste film i serien, der i 1984 gjorde Arnold Schwarzenegger til superstjerne, og som i 1991 fik hele verden til at tabe kæben af begejstring over de revolutionerende effekter i Terminator 2.

Siden er der produceret to film samt en tv-serie med fokus på Sarah Connor. Nu står den legendariske filmserie over for sit femte kapitel, der samtidig fungerer som et reboot, og som både byder på elementer fra især de to første film og nye overraskelser.

Schwarzenegger gentager rollen som cyborg, mens Emilia Clarke, Jai Courtney og Jason Clarke er nye navne på Terminator-rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (520 votes)
4.1
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er ganske underholdende i cirka halvanden time, men den konstant buldrende action bliver til sidst monoton [...]" (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den får ikke tilnærmelsesvis den plads i filmhistorien, som Camerons original har, men når alt kommer til alt, er det en smart hybrid, der nytænker remake-kunsten og bygger bro over flere tider. Det er faktisk ret Terminatoragtigt." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "En genskabelse med både humor, intelligens og samtidsbrod. Hvem skulle have troet det? 'Teminator Genisys' er årets hidtil største positive overraskelse." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Øv. Den angst for maskiner og robotter, der gjorde den oprindelige 'Terminator' så rystende i 1984, er totalt fraværende. Det, der engang føltes som en historie, der havde noget på hjerte, er forsvundet i en tidsmaskine. Tilbage er kun den amerikanske filmbranche når den er allermest fantasiløs." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Terminator Genisys' er special effects-porno, der lækker et patosskrigende musikscore, som må gøre alle en smule tummelumske. Det er flot, ikke mindst i 3D, men forvirrende og alt for langt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Alan Taylor får point for at vende helt tilbage til filmseriens udgangspunkt og genbruge scener og lægge sig oven på det oprindelige plot med 80erne som kulisse [...]." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er en mandefilm til alle 80ernes drenge." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Linus

En dårlig film der ikke engang ved hvad den prøver på. Jeg elskede de 2 første Terminator film. Og den her har bare en hel masse plots, der bare ikke giver mening. Og det føltes også som en genindspilning til den første. Fordi der legit sker nærmest alle de første scener. Med et par ændringer der gør det mærkeligt. Gamle Arnold kommer og siger: ''I have been waiting for you''. ??? Efterfølgende møder de en anden T-1000 som vi kun ser i sådan 10 minutter - et kvarter. Senere møder de så John som nu er en Terminator. Og filmen slutter på en måde som ingen i nærheden havde en fornemmelse på ville ske, og som heller ikke blev godt. Og også at det er en anden skuespiller til Sarah Connor, der bare ikke er nær så god. Alt i alt, den her film har bare intet at nyde, lige bortset fra nogle små action klips.

Lars Michael

Arnold er tilbage til det han er bedst til.
Filmen er bedre en Terminator salvation 4 meget meget bedre.
Ser frem til Terminator 6.

Jen Headuser/1439276

Sikke en tam film. Med så interessant en historieretning og lovende skuespillere er det jo nærmest en skandale, at det endelige produkt som vi ser på skærmen føles så forladt af ambitioner, kedelig og alle de andre synonymer for uspændende..

Nikolaj

Halvdelen er filmens scener er jo en hyldest til de to første film i serien. Nogle fans er sikkert tager det som en stor glæde, men hvor andre knap så store fans føler, at det bliver lidt for meget. Selv action scenerne i de to første er bedre end i den her. Det er decideret kedeligt at se action-delen i filmen, hvis man spørger mig. Der er også nogle plothuller desværre Genisys ødelægger for nogle også lidt det interessante, som var omkring skynet i den første to film.

Åbningsscenen var dog ganske glimrende, og bestemt den humoristiske side af filmen fungeret rigtigt godt. Og kemien mellem Sarah og Arnold fungeret bestemt også godt. Den får 3 stjerner herfra!

GiwizZeni

Hvad sker der når en gruppe producenter og manuskriptforfattere sætter sig ned for at finde frem til hvad fans af Terminator og T2 filmene gerne vil have?
Et totalt makværk af en Terminator-film, der stritter i alle retninger i forsøg på at genbruge gamle ideer på en ny måde. Usammenhængende og latterlig.
Den burde hedde 'Terminator Karaoke' for der er ikke en eneste original ide eller tanke at finde. Part genindspilning, part remix, men noget Greatest Hits er det bestemt ikke.
En hån imod de gamle film og deres fans. Filmskabere der pisser på ens ungdoms yndlingsfilm skulle skamme sig.

Kim

Filmen vender lidt tilbage til de gamle film, både i form af hvad der virkede for de film men i lige så høj grad er der referencer fra de to første film som samles op i Genisys, og det virker ganske effektfuldt.

Karsten

Er helt klart en fed film, mangler dog lidt ting i historien, som jeg håber bliver rettet op i de mulige opfølgere.

Wayne

Men stadig ikke i nærheden af Camerons to første i serien.

Det er dog de to den er mest i familie med.

Tidsrejser bliver taget til den yderste konsekvens - og det åbner mulighed for et utal af fremtidige Terminator film, for man kan jo bare opfinde en ny fortid som så igen ændrer fremtiden.

Action sekvenserne er for en stor del kopier fra Judgment Day - hvilket ikke trækker ned, men det giver heller ikke point for nytænkning. Det er altså 24 år siden at de scener blev lavet første gang - og det er ikke bedre i den nye.

Plothuller er der nok af - især i slutningen, som dog er bedre konstrueret end i T3.

Alternative tidsrejser fjerner oprindelses historierne fra de to første film. Det er lidt en skam, og spørgsmålet er om man ikke bare skal stoppe serien her. Men der er næppe kogt det sidste suppe på det ben.

CINEMANDRUP

Langt om længe kom tiden til et af årets store actionbrag - for mit vedkommende - og det var med glæde jeg satte mig til rette i sædet og lod mig overvælde af det nye Terminator kapitel, som føltes som en greatest hits opsamling, som man bare må se/eje/tilføje til ens filmunivers.

Når jeg siger greatest hits, virkede det som om at instruktør, Alan Taylor, forsøgte at bringe det bedste ind fra Terminator 1 og Termintor 2 og så lave en alternativ tidslinje med egen historie, hvor han forsøgte at være tro mod det kæmpe univers James Cameron havde opbygget. Ideen er frisk til en opkvikkende gang action, for det får du helt bestemt, men alle disse tidslinjer kræver at du både som instruktør og publikum holder tungen lige i munden, for enkelte steder halter det, men overordnet har instruktøren ramt rigtigt godt syntes jeg.

Selve filmens cast er en bred vifte af forskellige karakterer, hvor eneste rigtige erfarne indenfor Terminator franchisen er gode gamle Arnold, som stråler i hans bevogter/dødsmaskine rolle. Det øvrige cast er nye ansigter vi får kastet på vores hold af Sarah Connor, John Connor osv. Emilia Clarke som Sarah Connor kan jeg godt købe, da hun gør det udmærket, dog havde jeg ønsket en anelse mere kant og rå attitude som Linda Hamilton leverede, men når det så er sagt gør hun det godt. Næste person er Kyle Reese, aka Jai Courtney, som jeg fra start have svært ved at se i denne rolle. Han gør ikke karakteren Kyle Reese ære men tilføjer tværtimod en kedsommelig væremåde, hvor jeg flere gange håbede, at næste scene ville komme hurtigere, så han ikke fik mere skærmtid. Filmens skurk, uden at afsløre hvem det er, gør det overraskende godt følte jeg og jeg blev positivt overrasket. At vide hvem skurken er på forhånd var egentligt ret så irriterende, så er du en af dem der ikke har set den spoiler trailer, som de havde valgt at lancere, så gør dig selv den tjeneste at lade være med at se den og bliver overrasket i filmen i stedet.

Arnold får et kapitel for sig selv, for kors hvor er det dog dejligt at denne maskine…. Øhhhh menneske vender tilbage til sin glansrolle. Han virker oprigtigt tilpas med at være tilbage og han gør det faktisk rigtig godt. Han får lov til at have en hårdhed han har og det er gjort uden at få han til at fremstå som kikset. Han leverer selvfølgelig nogle one-liners som er forventet, men det er gjort med så monoton maskine stemme at det passer perfekt til filmen. Han er for alvor blevet gjort til den ultimative vogter i denne film og han får gode karakterer af mig, for han giver filmen den helt rette stemning.

Jeg har altid elsket den første og anden Terminator film, idet de gjorde noget helt specielt og ekstra ordinært for at gøre maskinerne skræmmende. Det skal selvfølgelig kobles sammen med en musik som sparkede røv og gav gåsehud, men det virkede. Denne film gør ikke at du bliver bange for maskinerne og jeg havde ellers håbet, at det var blevet gjort på denne måde igen eftersom filmen forsøger at opsummere og bringe så mange scener ind fra de gode gamle film (Terminator 1 og 2). En af mine helt store efterspøgelser er ikke mindst: Terminator Temaet. Hvorfor ikke starte med at fyre dette af under Titel sekvensen for virkelig at sætte stemningen i stedet for fuldstændig at udelade det i filmen og først til allersidst give os det i ending credits, hvor folk alligevel går ud inden det hele er forbi. Det gav nærmest et skår i hjertet at det ikke var med i filmen på en ordentlig måde.

Nu kommer så det punkt som alle har talt om i deres anmeldelser: Action. Denne film ved at folk forventer et brag af fede scener og hyldest skal lyde til Alan Taylor for at gøre dette. Han giver os en masse seje scener og han har gjort et oprigtigt forsøg på at nærme sig James Cameron detaljegrad. CGI effekterne er lækkert lavet og mange gange bliver du overvældet over hvor godt noget ser ud. Det er rigtigt godt lavet, selvom der enkelte steder så opstår nogle lidt cheasy effekter, hvor man tænker at her burde der nok være brugt lidt mere tid. Det ødelæger dog overhovedet ikke det overordnede billede. Der er dømt bulder og brag lang vej igennem filmen og det virker godt, men det gør så at noget til tider bliver glemt, hvilket selvfølgelig er historien.

Der er smæk for skillingen og underholdning for alle der har en kærlighed for denne franchise. Hvis du er fan er denne film et must uanset om du så kan lide den nye tidslinje og nye skuespillere. Det er et hæderligt forsøg på at få filmene til at overlappe og det kræver overblik af en instruktør og jeg klapper i hænderne for forsøget, for jeg var rigtigt godt underholdt. Nyd et brag af action og en Arnold der fortsat er i storform, for hans optræden gør hele filmen hvert et øjeblik værd.

MarkusStepH

Filmens trailer virket forvirrende, men det var ikke så kompliceret når man springer ud i det, og jeg er glad for jeg tog i biografen for at opleve den sidste film i serien.

Emilia Clarke gøre det godt som Sarah Conor, og Arnold gøre det fantastisk som Sarahs beskytter.
Jeg synes det er fedt at man ser hvordan Skynet udvikler sig, det er meget relevant i forhold til for meget teknologien udvikler sig i virkeligheden. At lade mere og mere blive styret af computere er ikke en unaturlig udvikling.

Filmen havde de samme fantastiske effekter som i de første Terminator film, og jeg synes de fanger atmosfæren godt.
Det er en film der skal nydes i biografen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.