Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator: Dark Fate

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående actionfyldt og dyster stemning. Der er talrige voldelige scener i tæt rækkefølge og de rummer forfølgelser, ødelæggelser af bygninger og genstande, kampe med våben, skud, og eksplosioner. En del af volden er detaljeret og blodig, og den rammer også de centrale figurer, som publikum identificerer sig med. Da handlingen imidlertid udspiller sig delvist i et science fiction-univers og da genren er velkendt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15. Filmen får derfor en 15-års aldersgrænse.

Se mere på medierådet.dk
31.10.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator: Dark Fate
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Level 7, Babybio
|

Actionfilmen 'Terminator: Dark Fate' er den direkte efterfølger til Terminator 2: Dommedag, og har igen Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton i rollerne som cyborg og Sarah Connor.

I filmen slår Sarah Connor sig sammen med en hybrid mellem en cyborg og et menneske ved navn Grace, der er sendt tilbage i tiden for at beskytte den unge Dani. En avanceret dræberrobot er nemlig på sporet af Dani, og de eneste, der kan hjælpe, er Sarah og Grace.

'Terminator: Dark Fate' er den sjette Terminator-film, efter seriens begyndelse i 1984, men den tager udgangspunkt efter begivenhederne i den succesrige 2'er fra 1991.

Filmen blander ligesom forgængerne action og science fiction i nogenlunde lige dele, mens tidsrejser og tekonlogisk armageddon spiller en vigtig rolle.

Seriens helt store stjerne, 72-årige Arnold Schwarzenegger, vender tilbage i en mystisk rolle, mens Linda Hamilton for første gang siden 1991 spiller en af filmhistoriens sejeste actionhelte, Sarah Connor.

Manden bag den rapkæftede superheltefilm, Deadpool, sidder i instruktørstolen, og James Cameron, som var med til at starte det hele, producerer. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (181 votes)
4.1
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Udover at tilføre '... Dark Fate' noget ilt mellem brandbomberne er Schwarzeneggers påfaldende udforskning af sine feminine sider en del af filmens tidstypiske kønspolitik: Det er kvinderne, der har kamuflagebukserne på ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Der er masser af nostalgisk glæde over at se Linda Hamilton og Arnold Schwarzenegger i deres glansroller igen, flere af actionscenerne er hæsblæsende på den helt rigtige måde, og der er fine små doser af humor midt i al balladen." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Man skal være dedikeret fan af både robotter, science fiction og Arnold Schwarzenegger for at sluge den nye film med armene hævet højt over hovedet." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... gensynet med Linda Hamilton som Sarah Connor er filmens største attraktion. Uden et spor af Botox mellem de mange rynker og med en stemme, der lyder som en storrygers baryton, fremstår hun som et badass-bud på et trodsigt menneske i en tid, hvor plastik udglatter hud, og digitale effekter polerer oppustede filmproduktioner." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "... hård action, som bevæger sig hurtigt, og især Mackenzie Davis er imponerende som den fysisk forbedrede kvindekriger. Mætheden kommer, da Schwarzenegger er introduceret, og forudsætningerne er på plads. Herfra er der bare blind action. Mest til gamle firserfans." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Dejligt at se både Linda Hamilton og Arnold Schwarzenegger tilbage til deres nok bedste roller.

Det er dem der styre filmen i min optik, mens jeg så absolut ikke bryder mig om de 2 andre kvindelig roller i filmen, der skaber sig mere end at gøre filmen bedre,trist da jeg helt sikkert ville tro at filmen ville blive noget megs stort.

Stadig ville Terminator 2 være den bedste i rækken.

Wayne

Cameron ønskede at sende franchisen tilbage på hans spor, efter T2 - og uden at inddrage de øvrige fortsættleser i serien.

Første problem; Det kan man bare ikke - det er umuligt at glemme de øvrige 3 film, med et knips med fingrene.

Andet problem; Frem for at finde på noget helt nyt - som man gjorde i T2, så føles det hele bare som dårligt genbrug.

Tredje problem; Da T2's Terminator, allerede er genbrugt et par gange - så opfinder man da bare endnu en udgave - med et dårligt motiv - bare for at få Arnolds karakter med igen.

Selve plottet er set bedre i mange enkeltafsnit af streaming/tv-serier - og det er slet ikke godt nok, når missionen var at videreføre en af de bedste filmserier, i et helt nyt spor.

Et hyggeligt gensyn med Sarah Connor/Linda Hammilton er ikke nok til at redde en historie som bestemt ikke hæver sig over de andre efterfølgere. Enkeltstående actionscener er fint lavet - men det meste ligner som skrevet bare genbrug.

Med alle de gentagelser, og de forskellige tidsliner så er det hele efterhånden bare endt som en gang rod - som en af de bedste serier, der blev startet med de første to film, ikke har fortjent.

En stille bøn - som næppe bliver hørt - stop nu - det er for sent at redde stumperne.

6/10 - 3/6

bambiexplorer

Terminator – Dark Fate er så fortsættelsen på Terminator 2 – Judgment Day fra 1992. Altså vi skal se bort fra Terminator 3 – Rise of the Machines, Terminator Salvation og Terminator Genisys … da disse har fundet sted i et parallelt univers (sådan cirka) og James Cameron til gerne have sagaen tilbage på sporet … hans spor. Premieredagen er havde ikke just budt på overstrømmende anmeldelser, men vi holdt fast i vores plan om at se filmen. Der var godt nok heller ikke mange publikummer i Imperial denne torsdag, til den sene forestilling. Heldigvis havde vi fået gode bøffer på Asador samt lækre cocktails hos Curfew før filmen, så vi var klar til at tage imod hvad Arnold og venner havde at byde på :)

Tyve år efter hændelserne i Terminator 2 – Judgment Day, dukker en ny Terminator (model Rev-9) og en forbedret supersoldat (Grace) op i Mexico City. De jagter den unge og uvidende Dani … Terminatoren for at udradere Dani, Grace for at redde hende, thi det er Dani der på sigt skal redde menneskeheden i deres kamp mod maskinerne. Rev-9-modellen er en videreudvikling af T-1000-modellen fra Terminator 2 – Judgment Day … altså noget flydende metalagtig substans, denne gang kombineret med en form for et endoskelet. Det giver ikke helt mening, heller ikke efter at have set filmen. Heldigvis dukker Sarah Conner op, vredere end nogen sinde før, og sammen med Dani og Grace prøver de at finde frem til en måde hvorpå de kan smadre Rev-9 … samtidig med at de prøver at finde frem til personen der har sendt SMS’er til Sarah :)

Terminator – Dark Fate – the king of one-liners …
Der er sandt for dyden ikke meget nyt under solen i denne sjette Terminator udgave. Vi har ligesom set det hele før, og hørt alle Arnolds one-liners før. Egentlig starter det hele ganske fint, specielt når vi møder Sarah Conner første gang. Lige præcis der føler man sig helt hjemme igen, på den næsten overdrevent nostalgiske måde, thi hun har godt nok været savnet. Men herefter går det ned ad bakke, med et lille højdepunkt, da vores trio finder Carl og får at vide hvad han har fået tiden til at gå med i de sidste 20 års tid.

CAST & CREW
Sarah (Linda Hamilton) fungerer, efter næsten 30 års pause fra rollen, forbavsende godt som den, på alle tænkelige måder, rå Terminatorjæger! Carl (Arnold Schwarzenegger) spiller på den enestemåde han kan. Det virker da OK, men er efterhånden MEGET gammelt … hans one-liners er efterhånden lige så tidslidte som det fineste rispapir. Skuespillerne bag Grace, Dani og Rev-9 slår mig ikke rigtigt som værende stjernefrø in spe.

James Cameron har ikke instrueret Terminator – Dark Fate, det har Tim Miller, manden bag Deadpool. Dog har James Cameron sat sit store fed fingeraftryk på filmen, qua at han har været med til at skrive historien og også har været med til at instruere.

BILLEDE & LYD
Actionsekvensererne er fine nok, der er blot for få af dem … og der er for langt mellem dem. Det generelle film- og klipningsarbejde er liidt standardagtigt og medvirker på ingen måde til at forøge spændingen. Lyden og musikken i filmen er så at sige standard terminatorlyd og terminatortemamusik. Men føler sig tryg … og på absolut igen måde det fjerneste udfordret!

KONKLUSION – TERMINATOR – DARK FATE
Det er jo meget rart med lidt underspillet girlpower. Og det er også fedt at se Linda Hamilton igen. Hun ser ud til at ældes som fornuftige mennesker gør, altså uden at sprøjte fjæset fuld af Botox. Tanken var vist at Cameron vill starte en ny trilogi. Det kommer næppe til at ske. I stedet for bør han se de om afslutningen på den oprindelige Terminator-trilogi, og så stoppe pinen nu, og prøve at finde på noget nyt :) Terminator – Dark Fate får tre sådan rimeligt fornuftige stjerner.

blog.nilsbuch.dk

larsuser/918093

Du simpelhen ikke bare bedømmer filmen med en laaaaaang forvirrende roman,du gør det ogdå med cast/Crew og som om det ikke var nok(Men
Kan godt røbe,det var mere end nok)
Så bedømmer du også billede/lyd,,
Come on det en film ikke en doktor afhandling.
Din titel er spot on
I won’t be back(Det så ik til filmen)
Keep it simple

bambiexplorer

Hvis du synes at min, på ingen måde fejlfri, romanlange anmeldelse er forvirrende, så skulle du prøve at læse korrektur på dine egne otte linjer tekst. For du ævler da mere i dit korte skriv, end jeg gør i min “roman“ :)

Wayne

Det er et frit forum, man har lov at skrive præcis det man har lyst til. Det siger mere om dig at du har læst det hele og brokker dig over det bagefter... suk.

Christian

Terminator - Dark Fate - forsøger desperat at tage lidt fra alle de andre Terminator film og ryste posen. Det bliver sjældent ret godt. Har man set Judgement Day (og hvem har ikke det?) er det i hvert fald ingen grund til at spilde tiden med at se Dark Fate.

maiuser/505959

En stor fornøjelse at se Sarah Connor,og især beskytteren Grace.De bar hele filmen.Arnold som gammel var også ok.Man skal nok bare "opleve",og føle filmen,og glemme handling og sammenhæng.Dani synes jeg var helt malplaceret.

Bukselak

Jeg mener der mangler en masse historie, det var ligesom om, det blot handlede mere om og vise hvad man kan man computer effekter, det blev for meget. Tynd historie og handling, den ramte bare ikke ordentligt plet.

Jeg kedede mig, over den nye Terminators elendige skuespil, han virkede ikke troværdig. Han kunne ikke bare rollen som en ond Terminator.

Fessent historie med John dør, det gjorde filmen ringere efter min mening, den ramte bare ikke den oprindelig Terminator ånd efter min mening.

Der var for mange overdrevede scene i filmen, som trækker gevaldigt ned. Det blev simpelt bare for mange ligegyldige scener.

Rasmus

2 timer lang genbrugt handling, som ikke gør mere for Terminator serien end den minimale retfærdighed som nogen anden Terminator film efter Judgement Day har bidraget med. Dark Fate får Rise of the Machines til at virke som Lord of the Rings: The Return of the (fucking) King.
Skal jeg smide mere positivitet efter filmen end den mængde, som dem fortjener, så vil jeg gerne tilstå, at Sarah Connor er en fornøjelse at se på. Hun er mere eller mindre det eneste, som gør filmen bare en smule værd at være vidne til, bortset fra at nogle af hendes one-liners er.... ja... et eller andet som ikke hører hjemme i den positive-kategori.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.