Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Terminator: Dark Fate

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående actionfyldt og dyster stemning. Der er talrige voldelige scener i tæt rækkefølge og de rummer forfølgelser, ødelæggelser af bygninger og genstande, kampe med våben, skud, og eksplosioner. En del af volden er detaljeret og blodig, og den rammer også de centrale figurer, som publikum identificerer sig med. Da handlingen imidlertid udspiller sig delvist i et science fiction-univers og da genren er velkendt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15. Filmen får derfor en 15-års aldersgrænse.

Se mere på medierådet.dk
31.10.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator: Dark Fate
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Level 7, Babybio
|

Actionfilmen 'Terminator: Dark Fate' er den direkte efterfølger til Terminator 2: Dommedag, og har igen Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton i rollerne som cyborg og Sarah Connor.

I filmen slår Sarah Connor sig sammen med en hybrid mellem en cyborg og et menneske ved navn Grace, der er sendt tilbage i tiden for at beskytte den unge Dani. En avanceret dræberrobot er nemlig på sporet af Dani, og de eneste, der kan hjælpe, er Sarah og Grace.

'Terminator: Dark Fate' er den sjette Terminator-film, efter seriens begyndelse i 1984, men den tager udgangspunkt efter begivenhederne i den succesrige 2'er fra 1991.

Filmen blander ligesom forgængerne action og science fiction i nogenlunde lige dele, mens tidsrejser og tekonlogisk armageddon spiller en vigtig rolle.

Seriens helt store stjerne, 72-årige Arnold Schwarzenegger, vender tilbage i en mystisk rolle, mens Linda Hamilton for første gang siden 1991 spiller en af filmhistoriens sejeste actionhelte, Sarah Connor.

Manden bag den rapkæftede superheltefilm, Deadpool, sidder i instruktørstolen, og James Cameron, som var med til at starte det hele, producerer. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (113 votes)
4.3
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Udover at tilføre '... Dark Fate' noget ilt mellem brandbomberne er Schwarzeneggers påfaldende udforskning af sine feminine sider en del af filmens tidstypiske kønspolitik: Det er kvinderne, der har kamuflagebukserne på ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Der er masser af nostalgisk glæde over at se Linda Hamilton og Arnold Schwarzenegger i deres glansroller igen, flere af actionscenerne er hæsblæsende på den helt rigtige måde, og der er fine små doser af humor midt i al balladen." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Man skal være dedikeret fan af både robotter, science fiction og Arnold Schwarzenegger for at sluge den nye film med armene hævet højt over hovedet." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... gensynet med Linda Hamilton som Sarah Connor er filmens største attraktion. Uden et spor af Botox mellem de mange rynker og med en stemme, der lyder som en storrygers baryton, fremstår hun som et badass-bud på et trodsigt menneske i en tid, hvor plastik udglatter hud, og digitale effekter polerer oppustede filmproduktioner." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "... hård action, som bevæger sig hurtigt, og især Mackenzie Davis er imponerende som den fysisk forbedrede kvindekriger. Mætheden kommer, da Schwarzenegger er introduceret, og forudsætningerne er på plads. Herfra er der bare blind action. Mest til gamle firserfans." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

Terminator – Dark Fate er så fortsættelsen på Terminator 2 – Judgment Day fra 1992. Altså vi skal se bort fra Terminator 3 – Rise of the Machines, Terminator Salvation og Terminator Genisys … da disse har fundet sted i et parallelt univers (sådan cirka) og James Cameron til gerne have sagaen tilbage på sporet … hans spor. Premieredagen er havde ikke just budt på overstrømmende anmeldelser, men vi holdt fast i vores plan om at se filmen. Der var godt nok heller ikke mange publikummer i Imperial denne torsdag, til den sene forestilling. Heldigvis havde vi fået gode bøffer på Asador samt lækre cocktails hos Curfew før filmen, så vi var klar til at tage imod hvad Arnold og venner havde at byde på :)

Tyve år efter hændelserne i Terminator 2 – Judgment Day, dukker en ny Terminator (model Rev-9) og en forbedret supersoldat (Grace) op i Mexico City. De jagter den unge og uvidende Dani … Terminatoren for at udradere Dani, Grace for at redde hende, thi det er Dani der på sigt skal redde menneskeheden i deres kamp mod maskinerne. Rev-9-modellen er en videreudvikling af T-1000-modellen fra Terminator 2 – Judgment Day … altså noget flydende metalagtig substans, denne gang kombineret med en form for et endoskelet. Det giver ikke helt mening, heller ikke efter at have set filmen. Heldigvis dukker Sarah Conner op, vredere end nogen sinde før, og sammen med Dani og Grace prøver de at finde frem til en måde hvorpå de kan smadre Rev-9 … samtidig med at de prøver at finde frem til personen der har sendt SMS’er til Sarah :)

Terminator – Dark Fate – the king of one-liners …
Der er sandt for dyden ikke meget nyt under solen i denne sjette Terminator udgave. Vi har ligesom set det hele før, og hørt alle Arnolds one-liners før. Egentlig starter det hele ganske fint, specielt når vi møder Sarah Conner første gang. Lige præcis der føler man sig helt hjemme igen, på den næsten overdrevent nostalgiske måde, thi hun har godt nok været savnet. Men herefter går det ned ad bakke, med et lille højdepunkt, da vores trio finder Carl og får at vide hvad han har fået tiden til at gå med i de sidste 20 års tid.

CAST & CREW
Sarah (Linda Hamilton) fungerer, efter næsten 30 års pause fra rollen, forbavsende godt som den, på alle tænkelige måder, rå Terminatorjæger! Carl (Arnold Schwarzenegger) spiller på den enestemåde han kan. Det virker da OK, men er efterhånden MEGET gammelt … hans one-liners er efterhånden lige så tidslidte som det fineste rispapir. Skuespillerne bag Grace, Dani og Rev-9 slår mig ikke rigtigt som værende stjernefrø in spe.

James Cameron har ikke instrueret Terminator – Dark Fate, det har Tim Miller, manden bag Deadpool. Dog har James Cameron sat sit store fed fingeraftryk på filmen, qua at han har været med til at skrive historien og også har været med til at instruere.

BILLEDE & LYD
Actionsekvensererne er fine nok, der er blot for få af dem … og der er for langt mellem dem. Det generelle film- og klipningsarbejde er liidt standardagtigt og medvirker på ingen måde til at forøge spændingen. Lyden og musikken i filmen er så at sige standard terminatorlyd og terminatortemamusik. Men føler sig tryg … og på absolut igen måde det fjerneste udfordret!

KONKLUSION – TERMINATOR – DARK FATE
Det er jo meget rart med lidt underspillet girlpower. Og det er også fedt at se Linda Hamilton igen. Hun ser ud til at ældes som fornuftige mennesker gør, altså uden at sprøjte fjæset fuld af Botox. Tanken var vist at Cameron vill starte en ny trilogi. Det kommer næppe til at ske. I stedet for bør han se de om afslutningen på den oprindelige Terminator-trilogi, og så stoppe pinen nu, og prøve at finde på noget nyt :) Terminator – Dark Fate får tre sådan rimeligt fornuftige stjerner.

blog.nilsbuch.dk

larsuser/918093

Du simpelhen ikke bare bedømmer filmen med en laaaaaang forvirrende roman,du gør det ogdå med cast/Crew og som om det ikke var nok(Men
Kan godt røbe,det var mere end nok)
Så bedømmer du også billede/lyd,,
Come on det en film ikke en doktor afhandling.
Din titel er spot on
I won’t be back(Det så ik til filmen)
Keep it simple

Christian

Terminator - Dark Fate - forsøger desperat at tage lidt fra alle de andre Terminator film og ryste posen. Det bliver sjældent ret godt. Har man set Judgement Day (og hvem har ikke det?) er det i hvert fald ingen grund til at spilde tiden med at se Dark Fate.

maiuser/505959

En stor fornøjelse at se Sarah Connor,og især beskytteren Grace.De bar hele filmen.Arnold som gammel var også ok.Man skal nok bare "opleve",og føle filmen,og glemme handling og sammenhæng.Dani synes jeg var helt malplaceret.

Bukselak

Jeg mener der mangler en masse historie, det var ligesom om, det blot handlede mere om og vise hvad man kan man computer effekter, det blev for meget. Tynd historie og handling, den ramte bare ikke ordentligt plet.

Jeg kedede mig, over den nye Terminators elendige skuespil, han virkede ikke troværdig. Han kunne ikke bare rollen som en ond Terminator.

Fessent historie med John dør, det gjorde filmen ringere efter min mening, den ramte bare ikke den oprindelig Terminator ånd efter min mening.

Der var for mange overdrevede scene i filmen, som trækker gevaldigt ned. Det blev simpelt bare for mange ligegyldige scener.

Ham den (ualmindeligt) vrede personuser/12167

2 timer lang genbrugt handling, som ikke gør mere for Terminator serien end den minimale retfærdighed som nogen anden Terminator film efter Judgement Day har bidraget med. Dark Fate får Rise of the Machines til at virke som Lord of the Rings: The Return of the (fucking) King.
Skal jeg smide mere positivitet efter filmen end den mængde, som dem fortjener, så vil jeg gerne tilstå, at Sarah Connor er en fornøjelse at se på. Hun er mere eller mindre det eneste, som gør filmen bare en smule værd at være vidne til, bortset fra at nogle af hendes one-liners er.... ja... et eller andet som ikke hører hjemme i den positive-kategori.

TheDayDreamer

Terminator: Dark Fate, er den 6. i rækken af film om dræberrobotterne der sendes tilbage i tiden, og efter at have set den, er min dom som følger: jeg håber det bliver den sidste!

Man vidste udmærket godt at det her var en svær (hvis ikke umulig) opgave! Da "T2: Judgement Day" udkom i 1991, var den så banebrydende, at den satte standarden for hvad ALLE de efterfølgende film forsøgte at opnå: man har med liv og sjæl prøvet at holde franchisen igang, og opnå tidligere tiders success, men man har godt vidst at der ikke kunne køres videre på samme formel, så derfor har de Terminator film der kom EFTER T2 primært fokuseret på en voksen John Connor og hans tid lige op til/efter dommedag brød ud, og man har også forsøgt sig med forskellige virkemidler som at proppe et plottwist ind i ALLE efterfølgerne, men det har bare ikke virket - de 3 film der er fulgt i kølvandet på T2 har alle været flop, men NU skulle det være anderledes, nu blev det godt mente man, så med "Dark Fate" har de på ny forsøgt at ryste posen, og hyret Tim Miller (manden bag "Deadpool" filmen) for at få det rette skud action og en grum tone der mindede om T2 ind i franchisen, og man hev fat i nogle af de gode gamle kendinge for at appellere til de hardcore fans - Arnold er der (som altid), Linda Hamilton blev overtalt til at komme retur, og selv John Connor dukker op - og sidst men ikke mindst, yup, you guessed it: plottwist

Derudover er handlingen nu mere lig det vi kendte og elskede "Judgement Day" for - det er en "road movie" hvor vi følger vores helte på flugt inden dommedag bryder ud, og desuden er der gjort brug af det samme trick som vi så i "Halloween" filmen sidste år: man har valgt at gøre "Dark Fate" til en direkte efterfølger til T2, hvilket vil sige at de 3 film der kom imellem dem er slettet fra tidslinien.

Desværre er konklusionen bare den, at det har slået fejl. Skuespillet og indlevelsen er svært at finde troværdigt, og Arnolds grund til at være med (igen igen) er også svær at tro på (og når han forsøger sig med små bidder af humor, klinger det hult og er ikke sjovt).

Man kan næsten argumentere for at T2 var FOR populær, for det er den film der blev det alle de andre har forsøgt at læne sig op ad, men når hverken det at ændre på historien, eller at appellere til fansne med referencer og skuespillere de kender, det virker, så er jeg af den overbevisning at de har udtømt deres kilde, der kan ikke nytænkes mere med den historie og det er på tide at stoppe og anerkende at slaget er tabt. Der er ikke mere liv i den hest, ikke engang om man så trak den i tøjlerne hen til truget, ville den drikke.

Sidst men ikke mindst skal det også nævnes, at de første 5 minutter af filmen i mine øjne var at give de fans der måtte være tilbage en hård lussing lige hen over bæret. Instruktøren har udtalt at grunden til at handlingen udspiller sig som den gør i de minutter, er at de skal fungere som en katalysator/et skub frem for Sarah, så hendes plot virker troværdigt, men i min optik, ville man SAGTENS kunne opnå samme effekt på anden måde, og ved at de gør hvad de gør, føler jeg at der er en stor del af hele mytologien de slet ikke giver nok respekt, noget de affejer alt for nonchalant!

Hvis jeg dog skal nævne to ting jeg synes var ok, så er det at tonen var mere rå (ikke helt som i T2, men dog bedre end de tre film efter) og så var højdepunktet for mig den nye beskytter Grace, spillet af Mackenzie Davis! Hendes skuespil og karakter kunne jeg lide!

Men alt i alt føler jeg at Terminator franchisen har vist alt hvad den havde at byde på, for vi har bare nået et punkt hvor det er MEGET svært at interessere sig for præmissen mere, så selv om James Cameron håber at den her kunne blive starten på en ny trilogi, så håber og tror jeg det ikke.

Jacob

Et år efter at Sarah Connor forhindre Dommedag sker det værst tænkelige; Skynet sender endnu en Terminator, som har held til at myrde sønnen John. Det skaber en ny virkelighed og en ny fremtid. Uden John er der ikke nogen modstandskamp, og Skynet findes hellere ikke længere. I denne alternative verden er det Legion, en kunstig intelligens i stil med Skynet, der udløser Dommedag. En ny modstandsleder skal findes, og Legion sender deres mest dødbringende Terminator tilbage i tiden.

Dark Fate er ligesom den nye Star Wars trilogi, samt Jurassic World en requel. En blanding mellem en decideret fortsættelse, og en gentagelse i det her tilfælde af Judgement Day. Kan man leve med dette er det en ganske hæderlig fortsættelse, men nogen helstøbt oplevelse er det ikke. Resultatet skyldes til dels nok kreative uenigheder mellem James Cameron, og instruktør Tim Miller. Ønsket var at Dark Fate skulle være starten på en ny trilogi. Dark Fate bliver nok kun slutningen på en. Det røde Terminator øje er måske slukket for evigt.

Kirsten

Jeg har altid set op til Arnold Schwarzenegger og han giver igen forbløffende skuespilleri. Han kan alle tricksne med at sætte alting i en sund balance, samtidig med at kunne samarbejde perfekt med de andre. Perfekt film lige i vintertiden og er glad for, at jeg har fået set den!

S. Rico

Alt er som i de gode gamle dage. Well, næsten. 3. Verdenskrig blev forhindret, og Linda og Arnold er ikke længere unge og spændstige.

Men konceptet holder stadig: Først er der den obligatoriske scene med maskiner og robotter, der skyder og knuser menneskekranier. Så er der de lige så obligatoriske scener hvor to forskellige personer dukker op i nutiden i en kugle af elektricitet og blæst. Vi ved, at én af dem er den onde, og at den anden den gode. Og at deres mission er hhv. et mord og en redningsaktion. Og sidst men ikke mindst så ved vi, at disse to helt sikkert vil tørne sammen i nogle episke flotte actionscener.

Man får, hvad man forventer - og mere til. For denne gang er Linda Hamilton back som den ultra seje Sarah Connor. Sjældent har så lille og vissen en dame været så mega sej. Det er en fryd at se på. Det er der også i den grad brug for. For filmens skurk er en nærmest uovervindelig terminator bestående af både flydende metal og et hårdt indre metalskelet - som kan slås uafhængig af hinanden. Uha!!!

Denne skurk er for stor en mundfuld for fremtidens supersoldat (Mackenzie Davis), selv om hun får hjælp fra Sarah Connor. Så de må have yderligere hjælp, og det er selvfølgelig her, at Arnold kommer på banen. Den gamle terminators historie, og forklaringen på, hvorfor han er her, er temmelig langt ude. Men hey, det er Arnold, og så kan jeg tilgive stort set hvad-som-helst.

Det eneste der irriterede mig var noget helt andet. Nemlig da det "afsløres", at den nye John Connor ikke er Danis ufødte søn. Big surprise! Det er Dani selv. Det bliver der gjort et stort nummer ud af i filmen. Og her følte jeg, at der blev talt ned til mig. Det var jo helt fra starten af totalt oplagt, at Dani selvfølgelig skulle være den nye frihedskæmper. Dermed lever filmen også op til tidens krav om diversitet. Alle helte og skurke er enten kvinder eller latinoer, hvilket er ret fedt. Så vidt jeg husker, er Arnold filmens eneste hvide mand. Og det er han så ikke engang, eftersom han jo er halv maskine...

I Dark Fate får vi endelig en "rigtig" fortsættelse af Judgement Day. Man skal dog ikke forvente den helt vilde historie. Terminator filmene er jo kendte og berygtede for deres meget begrænsede fremdrift i den overordnede historie. Men universet er fedt at være i, og Dark Fate leverer masser af super fed action. 4½ stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter