Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator 3: Rise of the Machines

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.07.2003
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator 3: Rise of the Machines
|

I filmen 'Terminator 3: Rise of the Machines' er der gået næsten ti siden John Connor hjalp med at redde verden fra dommedag.

Nu, hvor John er i starten af tyverne, er han gået i skjul, så det mægtige netværk af højt udviklede maskiner, SkyNet, ikke kan spore ham. I deres undertrykkelse af menneskene, vil SkyNet til enhver tid forsøge at eliminere John, der indtil videre har haft held med at forsvinde. Men alt har en ende...

Næste generation af dræber-cyborgs står klar. T-X er præcis ligeså smuk, som hun er dødbringende, og hun er nu sendt tilbage i tiden for at eliminere John Connor, inden han ved skæbnen er bestemt til at føre menneskene til sejr i opstanden mod maskinerne.

'Terminator 3: Rise of the Machines' er instrueret af Jonathan Mostow.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (48 votes)
3.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

Fin nok underholdning til en aften. SPOILER kran scenen den elsker jeg og som altid bliver der revet et eller andet ned. For Terminatorsene er det som at være i GTA med snydekoder. Men ak ja plottet er set før.

CINEMANDRUP

Den frygtede 3’er, som skulle forsøge at overgå 2’eren. En opgave som syntes umulig, hvilket er fuldstændig korrekt: Det er umuligt. Når det så er sagt, så lad og grave lidt ned i Terminator 3: Rise of the Machines.

Første punkt på dagsordenen må blive at the Terminator nu skal fremstilles sjov, hvor der gøres et spoof ud af ham: Jo lad os da smide et par stjerneformede briller på Arnold for et billigt grin: Det virker ikke. Det bør slåes fast for enhver instruktør at en Terminator bør fremstilles som en frygtelig ting, noget man bør frygte og have en decideret angst for. Ikke et komisk indslag. Det har instruktør Jonathan Mostow ikke formået.

Næste punkt må være skuespillerne: Ikke at de gør det dårligt på nogen måde, men de gør det tværtimod heller ikke blændende. Det virker som et hurtigt udvalgt set up af skuespillere, som ikke formår at give mig den samme fascinerende følelse af indlevelse som franchisens to forgængere, hvilket selvfølgelig afhænger af hvad en instruktør har formået at hive ud af dem. Men John Connor føles på ingen måde som nogen leder i denne film. Jeg vil nærmest sige, at han virkede mere mandlig i 2’eren og der var han yngre.

Historien føles meget som en Copy Paste udgave til Terminator 2. To maskiner sendes tilbage i tiden. En skal redde John Connor og den anden skal dræbe ham. Derfor føles Terminator 3 som en repeat knap der bliver trykket på, men når man trykker på den, så er det ikke helt samme følelsesmæssige overlegenhed som Terminator 2 gav. Historien halter og filmen føles ikke som om den bringer noget nyt til franchise universet, men der mangler derimod særdeles dybde og engegement.

Punktet action rummer filmen rigeligt af. Næsten for meget for det hele føles som en lang jagt uden der tages tid til at fokusere på noget udvikling i handlingen. Effekterne råber jeg ikke just hurra for. Det er ikke godt når effekterne var meget bedre i 1’eren og 2’eren og det så kan mærkes at det går ned af bakke i 3’eren. Enkelte steder er der udmærkede action sekvenser og gode effekter, men niveauet er ikke opretholdt igennem hele filmen, da det føles som at det hele skulle overståes hurtigt.

Denne film er nok Terminator familiens sorte får, da det er den svageste i rækken. Filmen er selvfølgelig underholdende nok, men hvis du er vant til høj klasse fra dens to forgængere, må du nok sænke overliggeren lidt i denne når ordet underholdende nok rammer bedst. Men det er som sagt i starten af anmeldelsen: Umuligt at overgå Terminator 2. Så nyd 3’eren men forvent ikke noget banebrydende.

Nikolaj

Ikke noget at råbe hurra for desværre.

Jakob P.

Terminator 3 får 5 stjerner af Anmelderen ****

Arnold Schwarzenegger er på banen i igen i dette actionbrag af en film, hvor han endnu en gang giver den gas som T-101, som rejser igennem tiden igen for at fuldføre sin mission. Jeg er imponeret over T3, da den både er fed og god action, med en god historie og godt skuespil. Arnold Schwarzenegger gør det godt igen som terminatoren, som man bare ikke kan slå ihjel, uanset om det er politiets indsatsstyrke eller en fjendtlig terminator som skyder på ham. Der er også lagt en del humor ind i denne her film, som jeg personlig synes er nogle ret gode indslag.

Terminator model T-101 (Arnold Schwarzenegger) bliver sendt tilbage i tiden for at sikre John Connors (Nick Stahl) og Katherine Brewsters (Claire Danes) overlevelse. Denne gang er den højteknologiske TX-terminator (Kristanna Loken) sendt for at dræbe John Connors næstkommanderende som er første løjtnanter i oprøret i fremtiden, og dernæst jage og dræbe Katherine Brewster og John Connor selv. Skynet er i mellemtiden ved at overtage militæret, og beholdningen af atomvåben, mens den sender maskiner efter alle som prøver at standse den. Alt sættes på spil i nutiden, for at knuse eller redde oprøret i fremtiden.

Der er nogle rigtig fede scener i denne her film, og det er flotte effekter som gør filmen speciel og rigtig godt lavet. Der er knald på fra starten af, efter en kort introduktion om John Connors liv, så går filmen ellers i gang i et højt og frisk tempo. Jeg synes filmen er spændende og interessant, da den kombinerer action, humor og spænding på en rigtig fed måde. Oven i dette gør effekterne rigtig meget, og sikrer denne film er en rigtig fed og overdrevet god sci-fi film. Historien i filmen er også godt fortalt, og det er rigtig fedt og godt at den byder på nye opdagelser og indsigter, i takt med at Dommedag kommer tættere og tættere på. Kort sagt, Terminator 3 er helt klart værd at tjekke ud.

Jacob

Hvad den tredje omgang mellem menneskene og robotterne har i moderne effekter, må man sige den mangler i dybde og engagement. Man kan ikke helt lade være med at føle folkene bag bare har ønsket hurtigt at få det overstået, og det er bestemt ikke en værdig fortsættelse til en ellers fremragende franchise - John Conner har gennemgået en omvendt pubertet, for han var sgu mere mand i 2'eren.

Star

Jeg havede forventet mere men gode acion scener

Lars Michael

En god film hvor der er smag på meget action for alle penge, dejligt at se Arnold tilbage til det der har gjort ham til stjerne også hans bedste rolle han har haft.

Frank

Okay film

Jeff

And the excellent Terminator franchise sinks into the gutter…

Wayne

Fair fortsættelse, dog ikke så overbevisende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.