Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator 2: Judgment Day
|
Versioner: se alle
2D, 3D
|

Science fiction-filmen ’Terminator 2: Judgment Day’ finder sted efter The Terminator.

Maskinerne har i fremtiden overtaget herredømmet over Jorden, men én mand, John Connor, kan stoppe dem og redde menneskeheden. Derfor blev en dræbermaskine, en såkaldt Terminator, sendt tilbage til 1984 for at myrde oprørslederens mor.

Nu, flere år senere, bliver en endnu farligere Terminator, med modelnummeret T-1000, sendt tilbage i tiden for at myrde John Conner, mens han stadig er barn.

Heldigvis kommer en anden cyborg fra fremtiden ham til undsætning, identisk med Terminatoren, der forsøgte at dræbe hans mor Sarah Connor. Sammen må de nu stoppe T-1000 og redde fremtiden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (220 votes)
5.4
0

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Weekendavisen

    "'The Terminator 2: Judgment Day' (1991) har kultstatus i sci-fi kredse og er måske Arnold Schwarzeneggers eneste helt gode film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

SPOILER. Nu er John Connor kommet til verden og ham der spiller ham spiller også med i Dyrekirkegården 2. Terminator universet har det der med paranoide og konspirations teorier lidt som gyseren Final Destination. Men her er det for at se forud for en kommende krig mod maskinerne som skal stoppes.

Jen Headuser/1439276

Uden tvivl en langt bedre film end alle de efterfølgende Terminator installeringer. Men.. jeg synes sgu heller ikke, at denne holder. Hele tidsrejse-fremtid-fortid plottet giver ligeså lidt mening, som den gør i de andre - og tilføjer gevaldige plothuller til universet. Den fatter ikke reglerne, som den første film vedhæftede. Ikke nok med det, men den opfører sig som om, at den første knapnok eksisterer baseret på talrige beslutninger, der træffes i denne, som ikke stemmer overens med den første film. En anelse langtrukkende og ikke specielt interessant i mange og lange passager. Visuelt er det klart én af de skarpeste actionfilm, der nogensinde er blevet produceret, og efter flere år holder den stadig, men for mit vedkommende er det satme ikke nok, når jeg keder mig halvt inde i handlingen på en underholdningsfilm.

Lars Michael

At kalde den for noget af det bedste af en efterfølger, filmen er meget bedre end den første film.
Måske en af de bedste film jeg har set, den kunne godt lægge mellem top 20 over de bedste film.

JB69user/72434

Super gensyn. Havde vel set den en 3-4 gange før, men var ved at være længe tiden. Det fortrød jeg bestemt ikke jeg gjorde. Der er bare en super film på alle måder.
God handling og super lavet og fedt sound track.
Var lidt skeptisk vedr 3D for et normal ikke fan af det og syntes det kan virker forvirrende. Kunne også tydeligt se forskel på forfilmen der var den nye Star Wars, hvor man kan se at den er lavet med henblik på 3D og så denne som oprindelig jo var 2D, men hvor Cameron så har valgt at lave en 3D udgave af den.
Normalt syntes jeg som nævnt 3D kan virke irriterende, men det funker fint her og virkede mere afdæmpet end nye 3D film ofte gør. Om det fordi 3D effekterne først er lavet efter og derfor måske ikke er så overbevisende for nogen ved jeg ikke eller måske det var fordi den var uden tekster og man derfor slap for at have teksterne "hængende" foran i 3D. Det virker normalt top kikset for mig med tekster i 3D
Så dejligt og slippe for dem.
Og ja jeg er bare Arnold fan og han levere igen varen fuldt ud her.
6 store stjerner fra anmelder og havde det været muligt med 7 havde den også fået det.

MOONuser/316583

fed fed fed i 3d

Mathis

Ja tak ja tak og ja tak
den skal ses i biografen, jeg er ikke glad for 3d normal , men den film , vil jeg gerne opleve i 3d

CINEMANDRUP

Så kom fortsættelsen som scorede top karakter i klassen af Terminator franchise og trumfede igennem som værende blandt verdens bedste fortsættelser og en af de mest succesrige film ever. James Cameron overgår sig selv med denne suveræne lækkerbisken af et overdådig action brag som ej blev overgået i 90’erne.

Filmen tordner derudaf med overlegenhed og med det samme er du suget ind i stemningen, for det ved Cameron om nogen hvordan man gør. Stemningen holder hele filmen igennem og det er den helt rette stil fra første film, der lige har fået en opdatering af nam-nam-kaliber, for gentagne steder sidder du og tænker; hold kæft hvor er det lækkert, hold kæft hvor er det lækkert og hold da kæft hvor er det bare virkeligt lækkert. En sand film gastronomisk oplevelse, hvor der er er kælet for detaljerne i sådan en grad, at der dags dato stadig er film som ikke overgår teknologien bag denne James Cameron klassiker af et mesterværk.

Filmens visuelelle effekt er vidunderlig, både rent CGI mæssigt, men også dukker, mekanik, sminke og meget meget mere. Jeg mindes, at sidde lamslået tilbage i biografen med åben mund, fuldstændig blown-away over hvor flotte effekter jeg netop havde været vidne til.

Musikken og lydeffekterne spiller fortsat en helt central rolle, for Cameron gør lige alt hvad han gjorde i The Terminator – første film i rækken – endnu bedre. Superb lyd og valg af musik, hvor volume knappen får lov at nå sit maksimum, da det er hjertegribende godt, så du får kuldegysninger på den rigtig gode måde.

Historien er om nogen bedre sammensat end den første film og det hele fungerer til topkarakter, på trods af et meget lille kritikpunkt i tidsrejsefænomenet, men det sætter på ingen måde sit dårlige stempel på filmen. Du mærker det næsten ikke medmindre du er hardcore fan.

Du kommer ikke uden om en anmeldelse af denne film uden at nævne de personer som sætter deres altafgørende indtryk på dig i denne mastodont film af et action boom. Arnold – T-800 - behøves ingen nærmere introduktion, for han gør det faktisk bedre i denne film end i den første. Alt føles levende, velsagt og er spækket med den ene fede one liner efter den anden og det føles bare rigtigt. Robet Patrick – T-1000 – er om nogen endnu sejere, for hans karakter fortrækker ikke et eneste ansigtsudtryk igennem hele filmen og jeg der som ung dreng så den første gang, gjorde han mig vildt bange, men kors hvor var det godt, for indtrykket jeg blev efterladt med var et stærkt film øjeblik og et kanon filmminde at forlade biografen med. Han er særdeles godt valgt til denne rolle og han huskes især for denne karakter han spiller. Derudover har vi en ung Edvard Furlong, som er en glimrende John Connor. Hans talent er højt og ikke blot i denne film, men også andre.

Sidste punkt på anmeldelses dagsordenen er action, spænding, suspense. Du kan ikke snakke James Cameron uden at omtale action. Herre Jemini, hvor er det bombastisk veludført og action på højeste plan, som ingen må være foruden at have oplevet. Den nærmeste smukke dødlige dans imellem en maskine af metal stumper (Arnold) og en maskine af flydende metal (Robet Patrick) er en sand fornøjelse hele vejen igennem. Jeg elsker hvordan de udnytter hinandens svagheder imellem de forskellige maskiner og her har James Cameron gjort sig umage udover hvad der kunne forventes, for det hele baner vejen for en action mile pæl i filmhistorien.

Denne film er James Cameron, når han er bedst. Denne film er et absolut must, Denne film er alt hvad du ønsker af blændnede underholdning, denne film er og bliver den bedste Terminator film der er lavet. Punktum.
Hasta La Vista…Baby

PikaLink91

Et mesterværk og en milepæl indenfor action-genren. Måske endda bedre end 1'eren? Som i sig selv er et mesterværk.

Sten

jeg kan kun være 100% enig i alt hvad du skriver her.

Nikolaj

Fantastisk visuelle effekter, okay god handling. Fremragende jagt-scene i starten af filmen. Dog trækker den især ned på slutningen, efter Arnolds berømte replik: Hasta la vista Baby bliver den alt for langtrukkende, det er da klart flot at se på. Men for mit vedkommende kunne den afgørende scene godt havde faldet efter Arnolds berømte replik. Men sådan er det, der er sikkert mange fans, som elsker det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.