Cookie- og Privatlivspolitik

Terabithia - Et hemmeligt land

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
08.06.2007
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bridge to Terabithia
|

Med tankens kraft kan man overvinde mange ting. Det ved 11-årige Jess og Leslie alt om.

Jess er enspænderen fra landet med hårdtarbejdende forældre og tre ældre søstre, som gemmer sig i sin egen verden af fantasy-tegninger, og Leslie som klassens nye, flippede pige med den livlige fantasi og forfatterforældre.

Dagligt må de stå model til de andre børns mobning og hån, men de finder hurtigt ud af, at deres særegne universer supplerer hinanden godt. Deres fantasi sætter ingen
begrænsninger og ude i skoven afsides hvor de bor, opdigter de kongeriget Terabithia.

En helt ny verden, befolket af magiske skabninger og væsner, hvor de hverken bliver ydmyget eller skal ligge
under for andres regler og bestemmelser, åbenbarer sig. Jess og Leslie er de eneste, som kender indgangen til det imaginære land, hvor de udnævner sig selv til konge og dronning over skovens skabninger.

Men en dag tager Leslie på egen hånd til Terabithia...

(Filmen er med engelsk tale og danske undertekster)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
4.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Den er charmerende, vemodig og super flot lavet. Blandingen mellem det overnaturlige, og det realistiske er genialt fundet på. Ikke den største historie i verden, men alligevel en film, man tænker over, når man har set den.

The Other Account

Et modigt bud på en (lidt) adventure- (men mest) fantasyfilm. Tydeligvis. For i modsætning til stort set alle andre film med samme genretræk, så er 'Terabithia: Et hemmeligt Land' en film med lidt af hvert; den har en særdeles vedkommende, fornuftig og uforglemmelig historie, flotte skuespilpræstationer, mange glimrende aspekter, et forunderligt koncept, et behageligt twist af både hverdagsrealisme og det magiske, og vigtigst af alt; så tør den meget mere, end andre både adventure-/fantasyfilm! For jeg må dog lige bekende at filmen ikke fortsætter på det familievenlige eventyr-filmspor, når først vi sidder godt til rette i handlingen. For så er det i det hele taget voksne temaer som filmen arbejder med efter ufatteligt kort tid. Og hen imod slutningen, tager den en drejning, som faktisk gør at den helt går hen og bliver forbudt for børn (under 10år, mener jeg). Jeg vil ikke afsløre hvad der sker, men lad mig blot understrege, at det der følger, er noget man virkeligt vil kunne mærke! 'Terabithia' er som sagt, en eventyrfilm for et større publikum (jeg syntes egentligt at aldersgrænsen, 7år, er helt forkert). Men det er netop fordi den tør meget mere end genren plejer at gøre, at den går hen og bliver fremragende, og til sidst bliver et værk, der er løst fejlfrit og perfekt!

Så, er du en person på de unges image, og elsker du eventyrfilm, men samtidigt leder efter noget under den førnævnte genre du rent faktisk kan få noget ud af? Så bør du uden tøving tage denne film i brug, lige med det samme!
'Terabithia: Et Hemmeligt Land' får hvad den fortjente hele vejen igennem, fem flotte stjerner herfra!

Anonymuser/0

Så den om natten, og græd til sidst. Jeg er ikke meget for at indrømme det, men er du syg den var trist!! Troede jeg ikke eftersom det var en børnefilm om venskab. En rigtig sød film, man absolut ikke skal gå uden om ;)

Film Nørden

Det eneste som gør, at denne film ikke kommer helt op og ringe på de store stjerner er, at den trods alt er lidt sløv i optrækket og ikke altid udnytter dens fulde potentiale, men med det sagt er det virkelig en original og sød film. Karakterene er ligesom skuespillet super flot og rørernde hvilket også bidrager til, at man længere henne i filmen virkelig føler med dem, og ja.... jeg trillede en lille tårer... Så den kan i hvert fald varmt anbefales på trods af dens små skavanker, da den stadig er både sød og charmerende. 4 flotte stjerner herfra - og god fornøjelse til jer

Jeannie

Jeg havde faktisk købt filmen ret billigt et sted, fordi jeg ville købe en film min fætters datter, der dengang var 8 år, og jeg kunne se.. jeg troede det var en 100 pct. børnefilm.. Men da vi satte os for at se den, må jeg indrømme at selv jeg blev ret fanget og indså at den altså ikke kun var for børn... Jeg synes det var en interessant film med et lille twist, der sker noget deri man slet ikke forventer.. Det var en meget mere rørende fortælling end jeg havde troet, så jeg blev positivt overrasket :)

Tribute

Den var god nok men også lidt dårlig og kedelig nogle gange.
Man kan godt kalde det for en Drama fordi at den`s slutning sidder lige i øjet på en (Den fik selv min søster til at græde).
Jeg kunne godt lide filmen, det er nemlig en film for alle dem som har en fantasy.

Der var godt Action i filmen selvom at vi ikke var særlig mange i biografens sal. Var den stadig god nok.
Det var godt at den kun gik med de Originale Stemmer.

S. Rico

Jeg synes filmen lover mere end den kan holde. Det er i højere grad en almindelig familiefilm - end det er en eventyrfilm.

josimar1234

FINT NOK

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.