Cookie- og Privatlivspolitik

Tenet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsladet og actionpræget grundstemning, og den rummer mange scener med slagsmål, skyderier, eksplosioner og gidselsituationer. Da det voldsomme ikke er udpenslet, vurderes filmen kun til at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.08.2020
| |
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tenet
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, 70 mm, Babybio
|

Action-thrilleren 'Tenet' er den nyeste storfilm af mesterinstruktøren Christopher Nolan

Vi følger en spion - lad os kalde ham protagonisten - i en livsfarlig kamp imod en ny slags fjende og selve tiden som begreb.

Bevæbnet med kun ét eneste ord, Tenet, begiver han sig ud på sit livs vigtigste mission, at sikre hele menneskehedens overlevelse ved at standse en tophemmelig forbryderorganisation og deres mystiske tidsforvridende våben, inversion.

Et våben, der ændrer spionens opfattelse af ALT. 

På hans rejse gennem den mørke verden fuld af international spionage - fra Danmark til London og Norge - får vores protagonist heldigvis hjælp af den kyndige kollega Neil samt konen til en russisk oligark.

Filmen 'Tenet' er som sagt instrueret af vor tids måske største filmskaber, nemlig Christopher Nolan, der tidligere har stået bag bl.a. The Dark KnightInception og Interstellar. Instruktøren kalder selv 'Tenet' for "sin mest ambitiøse film hidtil".

I hovedrollerne ses John David WashingtonRobert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens andre garvede skuespillere som Kenneth Branagh og Michael Caine også medvirker. (Copyright: kino.dk)

Lyt til vores store Nolan-podcast.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (625 votes)
4.7
3.9

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Fans vil sikkert bruge flere gennemsyn til at dissikere, hvad de rent faktisk ser i filmens mange actionscener, men for mig, der kun har tålmodighed til en enkelt biograftur, virker frem-og-tilbage-tiden håbløs at hitte rede i." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "'Tenet' bliver aldrig nærværende eller medrivende nok. Man ender med at blive mere træt og ligeglad end opløftet og engageret ..." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "En film man skal forundres over, nærmest smage på og bevæge sig usikkert rundt i. Ved at ophæve forestillingen om tid, formår Christopher Nolan nemlig at skabe en besættende filmoplevelse." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Tenet' er hele vejen igennem yderst flot pakket ind. Men de store armbevægelser bruges til at for lidt her, og 'Tenet' virker så forhippet på ville imponere sit publikum, at den i store dele af forløbet helt glemmer at kommunikere med det." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... 'Tenet', der i øvrigt betyder maksime eller grundsætning på dansk, er selvfølgelig ikke den virkelige verden. Det er Nolans verden. Den er skabt til udforskning af at et nysgerrigt publikum – og den er en fryd at udforske med alle sanser." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "... et dybt fascinerende, elementært spændende og særegent værk, som i en tid, hvor de fleste filmselskaber går med både livrem og seler, når det kommer til stor og dyr underholdning, kaster både sin hovedperson og sit publikum ud på dybt vand." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "... måske ikke Nolans bedste film, men den er pokkers tæt på toppen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "I mine øjne gjorde Bourne-filmserien James Bond arbejdsløs, men med den første time af 'Tenet' danser Nolan breakdance på 007's grav ..." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Weekendavisen

  "Det er som at se en metafysisk James Bond-film. Hvis dén beskrivelse taler til hjertet, vil De nyde at drukne i 'Tenet'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
filmfan111

Av, av, av, av, av, av.

Jeg så Tenet på HBO i går aftes. Jeg vil gerne have de timer af mit liv tilbage, tak.

Filmen er en fiasko fra A til Z.

Lydmixet er helt vanvittigt dårligt.

Lydsporet er ren tortur.

Kedeligt "skuespil", bl.a.:

Kenneth Branagh som russisk James Bond skurk med komisk plat accent.

2. (fantastiske Denzel Washington´s søn) John David Washington er helt blottet for skuepilstalent, har nul karisma, og er "miscast" (forkert) til denne rolle.

3. Robert Pattinson er ikke den store skuepiller i det hele taget, men i denne rolle er han helt spildt.

Nolan aber efter den perfekte serie The Night Manager: en våbenhandler som skurk, hans kvindelige unge partner (samme skuespiller Elizabeth Debicki endda), und so weiter, und so weiter.

Nolan som både har skrevet og instrueret, begår desuden en dødssynd ved at bruge karakterene til at forklare ting i tid og utide.

Interstellar er en af mine absolutte yndlingsfilm, den er ligså perfekt som Tenet er katastrofal. Det er mig ufatteligt at Nolan står for begge film.

200 milloner dollars kostede Tenet. Herre jøsses.

Lars Michael

En rigtig typisk Nolan film.
Hvor man starter fra slutningen og slutter i starten af filmen.
Er man til Nolans film, så skal man selvfølgelig også se Tenet.
Dog må jeg sige at hvis filmen bare havde bedre skuespiller, så havde det været en meget bedre film.

Men så ville jeg dog sige at man ikke bliver skuffet over Tenet, men top 5 over Nolan film det er det så ikke.

Men tror på at hvis jeg ser den igen ville den blive bedre???

Nicklas Sigvaldason

Jeg er vild med filmen. Flot lavet, og historien er ret fed.

Wayne

Jeg er normalt meget glad for Nolan's higen efter at lave noget mystisk og spektakulært, som ultimativt ikke helt skal kunne forklares.

Han har opnået et niveau, hvor hans magt og indflydelse er blevet total - hvorfor ingen åbenbart tør stille spørgsmål til hans produktioner.

Denne gang er det dog kammet helt over. Det er form og stiløvelse - som bare virker uendeligt ligegyldigt.

Uden deltagelse af mennesker jeg forstod, eller gad at investere i - så mistede jeg helt interessen.

Samtidig var de sædvanlige aha oplevelser, så gennemskuelige - at det ikke engang gav et interessant mysterie at løse.

Nolan formår at skabe nogle flotte billeder, tjeck. Resten er bare kedeligt.

Dårligste præstation fra hans side udløser laveste karakter, jeg har givet til en Nolan film, og håber at skulle give igen. 4/10

Antaeus

Det lyder ikke godt, jeg overvejede ellers om jeg skulle leje den når den blev frigivet på iTunes. 4 ud af 10 er så langt nede at filmene nærmest altid er dårlige, det er dog på gennemsnitsscore og ikke ud fra enkeltpersoner. Så den får nok en chance alligevel en dag, men ivrigheden efter at se den er faldet noget.

Wayne

Det er ikke en film jeg har lyst til at se igen.

Lasse

Når man bliver nødt til at se film to gange eller mere for at forstå den og samtidigt blive klogere per gang, så synes jeg, man har bedrevet noget

Kimuser/933904

Jeg må desværre sige at man sidder med en følelse at de respektive skuespillere bare venter på at fyre deres replikker af hurtigst muligt gennem hele filmen.
Specielt hovedrolleindehaveren, David Washington, er godt nok dårlig....og ja, det mener jeg fuldt ud, med risiko for at være politisk ukorrekt i disse tider.

Ghita

Alt det der med frem og tilbage i tidszoner virker forvirrende og bizart. Filmen er god, når den holder sig til en tid, men bliver i den sidste del af filmen underlig og jeg mistede fokus på handlingen.

Rie

Man får Inception vibes når man ser Tenet. Hjernen arbejder på højtryk, mens man tænker frem og tilbage...
Det er ikke en film du falder i søvn til, og hvis du gør, ja så må du ind og se den igen, for går du glip af bare 10 minutter af filmen, kan du gå helt tabt.
En tand for meget tjubang efter min smag, men jeg havde også valgt filmen da jeg var på date med kæresten :-). Den faldt i god jord hos ham.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.