Cookie- og Privatlivspolitik

Tenet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsladet og actionpræget grundstemning, og den rummer mange scener med slagsmål, skyderier, eksplosioner og gidselsituationer. Da det voldsomme ikke er udpenslet, vurderes filmen kun til at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.08.2020
| |
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tenet
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, 70 mm, Babybio
|
Billetter

Action-thrilleren 'Tenet' er den nyeste storfilm af mesterinstruktøren Christopher Nolan

Vi følger en spion - lad os kalde ham protagonisten - i en livsfarlig kamp imod en ny slags fjende og selve tiden som begreb.

Bevæbnet med kun ét eneste ord, Tenet, begiver han sig ud på sit livs vigtigste mission, at sikre hele menneskehedens overlevelse ved at standse en tophemmelig forbryderorganisation og deres mystiske tidsforvridende våben, inversion.

Et våben, der ændrer spionens opfattelse af ALT. 

På hans rejse gennem den mørke verden fuld af international spionage - fra Danmark til London og Norge - får vores protagonist heldigvis hjælp af den kyndige kollega Neil samt konen til en russisk oligark.

Filmen 'Tenet' er som sagt instrueret af vor tids måske største filmskaber, nemlig Christopher Nolan, der tidligere har stået bag bl.a. The Dark KnightInception og Interstellar. Instruktøren kalder selv 'Tenet' for "sin mest ambitiøse film hidtil".

I hovedrollerne ses John David WashingtonRobert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens andre garvede skuespillere som Kenneth Branagh og Michael Caine også medvirker. (Copyright: kino.dk)

Lyt til vores store Nolan-podcast.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (319 votes)
5
3.9

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Fans vil sikkert bruge flere gennemsyn til at dissikere, hvad de rent faktisk ser i filmens mange actionscener, men for mig, der kun har tålmodighed til en enkelt biograftur, virker frem-og-tilbage-tiden håbløs at hitte rede i." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "'Tenet' bliver aldrig nærværende eller medrivende nok. Man ender med at blive mere træt og ligeglad end opløftet og engageret ..." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "En film man skal forundres over, nærmest smage på og bevæge sig usikkert rundt i. Ved at ophæve forestillingen om tid, formår Christopher Nolan nemlig at skabe en besættende filmoplevelse." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Tenet' er hele vejen igennem yderst flot pakket ind. Men de store armbevægelser bruges til at for lidt her, og 'Tenet' virker så forhippet på ville imponere sit publikum, at den i store dele af forløbet helt glemmer at kommunikere med det." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... 'Tenet', der i øvrigt betyder maksime eller grundsætning på dansk, er selvfølgelig ikke den virkelige verden. Det er Nolans verden. Den er skabt til udforskning af at et nysgerrigt publikum – og den er en fryd at udforske med alle sanser." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "... et dybt fascinerende, elementært spændende og særegent værk, som i en tid, hvor de fleste filmselskaber går med både livrem og seler, når det kommer til stor og dyr underholdning, kaster både sin hovedperson og sit publikum ud på dybt vand." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "... måske ikke Nolans bedste film, men den er pokkers tæt på toppen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "I mine øjne gjorde Bourne-filmserien James Bond arbejdsløs, men med den første time af 'Tenet' danser Nolan breakdance på 007's grav ..." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Weekendavisen

  "Det er som at se en metafysisk James Bond-film. Hvis dén beskrivelse taler til hjertet, vil De nyde at drukne i 'Tenet'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
maiuser/505959

Alt for lang og meget anstrengende. Man behøver ikke se de samme scener om og om igen,på forskellige måder.Har nogenlunde fattet ideen.85 % af filmen var øredøvende larm for øre og øje.Den dårligste filmmusik nogensinde.Monoton grim larm.Når man kunne få lov at se skuespilpræstationerne ind i mellem var de virkelig gode.En af de film hvor man kigger på uret nogen gange,den sidste time.Et oplivende element var Robert paddington,vidste ikke han var med.Skuffet,for jeg var vild med interstellar.Der var ingen sjæl i denne film,næsten kun støj

Magnus

Tenet er ikke nogen tankeløs film, og den er ikke en film for folk, som kræver tankeløs action. Den leger med filmmediet, respekterer debatten af filmoplevelser og hylder pointen i biografturer, som vi bestemt har manglet i kølvandet på en pandemi

Andersuser/737976

Jeg var 100 % opmærksom på at følge med og kan godt lide film som Inception og Matrix, hvor man også til tider skal holde tungen lige i munden, men alligevel var der flere gange, hvor jeg ikke helt forstod handlingen. Det er for vanskeligt at følge med i de forskellige tidsperioder i filmen, og når man tredje gang har set personer gå baglæns og kugler flyve ind i pistolen, bliver man træt. Det er ganske enkelt ikke fascinerende - modsat Inception og Matrix.

Den første halve time af filmen er god, men når Nolan for alvor sætter gang i tidsrejserne, går det galt - helt galt. Særligt én af de sidste scener, hvor halvdelen af soldaterne er i fremtid og halvdelen i fortid, dvs. ingen i nutid, er håbløs. Dertil kommer det irriterende høje lydniveau, som Nolan til dels også gjorde brug af i Inception.

S. Rico

Christopher Nolan film skal helst ses uden, at man ved noget om handlingen på forhånd. Det eneste jeg havde hørt var da også, at det var noget med tidsrejser. Og at det ville være en stor fordel at have styr på tidsrejsebegreberne, hvis man skulle kunne følge med.

Så jeg tænkte, at det var perfekt at se filmen nu, hvor jeg tilfældigvis samtidig var dybt begravet og engageret i den fremragende tyske tidsrejseserie Dark. Dermed havde jeg godt styr på hvad der menes med "Schrödingers cat", "grandfather paradox", "time loops vs. causal loops" - og ikke mindst "bootstrap paradox".

Jeg kan så efterfølgende afsløre, at det desværre IKKE var nogen fordel. For hvis man er i stand til at holde nogenlunde styr på den vanvittigt komplekse Dark, så vil Tenet føles som en latterlig enkel Far Til Fire fortælling til sammenligning.

Med andre ord: jeg var ikke specielt imponeret over handlingen og historien i Tenet. Til gengæld er det en voldsom flot actionfilm. Og jeg er virklig glad for, at jeg så den på det største mulige lærred i Imax. Tenet kan bedst sammenlignes med en Mission Impossible film, hvor det handler om sindrige heists og flotte actionscener, som man ikke har set magen til før.

Selv om plottet hverken er originalt eller intellektuelt interessant, så er det i hvert fald en ny og original idé at tilrettelægge en mission, hvor halvdelen af gruppen arbejder fremad, mens den anden halvdel arbejder baglæns (et sætning der kun giver mening, hvis man har set filmen). Det giver anledning til nogle totalt syrede og ud af kroppen vanvittigt flotte actionscener på lærredet.

Det er en visuel film, der skal føles og mærkes. Men ikke nødvendigvis en film, som jeg behøver at se igen.

Loneuser/673

Hovedrollen, Washington Jr spilleder så ligegyldigt at man slet ikke forstår hvorfor nogen har valgt ham til den rolle? Jeg tænker at der findes så mange andre sorte skuespillere der virkelig kan spille, og så vælger man en uden talent. Øv. Handlingen er svær at forstå, filmen flot og de andre skuespillere er gode. Den kunne virkelig havde været så meget bedre med den rigtige hovedrolle indehaver

Jensuser/359292

Dårligt fortalt .....kedelig .....uinterassant......usammenhængende.....for lang .....snakke snakke selvhøjtideligt og uden mening.
Der er ikke meget godt at sige om den film.
Spild af tid.
Efter en time har man lyst til at gå hjem.....men man venter på at der kommer en forklaring der aldrig kommer.
Gab gab

Linda

Rodet film og alt for lang. Elsker Christopher Nolans andre film men den her er ikke værd at bruge 2,5 time på. Den bliver aldrig rigtig spændende, effekterne er vilde, men så stopper det også der.

Philip

En film der på ingen måder holder dig i hånden, men dette er også længe ventet. Jeg ville foreslå at man ser nogle "explanation videoer" på youtube efterfølgende hvis man ikke helt fangede den, så skal det hele nok falde på plads.

Rasmus

Christopher Nolan leverer som altid. Jeg synes kritikerne er lidt for hårde ved ham og det virker som om han bare skal dukkes grundet sin store historiske succes.

Jeg synes plottet er super godt - men det kan være svært at gennemskue det hele. Scenografien er fabelagtig. Det ses nærmest ikke bedre.

Jeg skal se den i biografen igen.

Vh
---------------------------------
Aalborg

DjonRock

noget skrammel IMO

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.