Cookie- og Privatlivspolitik

Ted

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.09.2012
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ted
|

I komedien 'Ted' er John som så mange andre små drenge. Han ønsker sig en levende bamse, der kan være hans bedste ven i tykt og tyndt. Men modsat de fleste barnedrømme bliver ønsket rent faktisk opfyldt, og bamsen Ted bliver pludselig levende.

Alt er herefter fryd og gammen, og Ted ender i en periode som TV-fænomen. Som voksen er John (Mark Wahlberg) og Ted stadig bedste venner med alt, hvad det indebærer af pjat og pjank.

En dag forelsker John sig pladask i Lori (Mila Kunis), og inden længe må han vælge mellem et liv med kvinden, han elsker, eller den sjofle, upassende bamse, han har levet sammen med de sidste 27 år.

Seth McFarlane, manden bag TV-serierne 'Family Guy' og 'American Dad', instruerer og lægger også selv stemme til Ted. Det er hans debut som spillefilminstruktør, men filmen har allerede indspillet over 200 mio. dollars i USA.

Mark Wahlberg har de senere år fået flere og flere komiske roller på CV'et, deriblandt en kort gæsteoptræden i 'Date Night' (2010) og som den ene af hovedrollerne i action-komedien 'The Other Guys' samme år.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1221 votes)
4.5
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "McFarlane lykkes med sin mission, fordi der under den lavpandede humor er en ægte rørende historie om besværlighederne ved at blive voksen... [D]e sædvanlige skabeloner fra utallige romantiske komedier [truer] med at tage over, ligesom en overflødig kidnapningshistorie er uvelkommen. 'Ted's redning er dog, at den heldigvis er vedblivende morsom." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... cirka halvvejs henne måtte jeg sænke paraderne og bare nyde idiotien." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Desværre er idéen noget bedre end udførelsen. Den desværre ret bøvede humor ... henvender sig mest til hormonforstyrrede teenagedrenge. Mens de mange indforståede firser-referencer ... nok mest henvender sig til dem, som var der dengang." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det lyder som noget pjat og er det, men det er lidt mere... Til en begyndelse synes både idéen og filmen mere søgt en fundet, men den vinder ved nærmere bekendtskab og mangler hverken akavet charme eller ordinær spænding." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er svært ikke at ærge sig over en sært hjerteløs plotsløjfe med bamsenapning... Men ifølge kalkulen vil man more sig hjerteligt og ucensureret, hvis man selv tilhører målgruppen af mænd med umætteligt behov for pubertær humor." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Bamsen Ted og John er jo de humoristiske figurer i filmen, og der er en del humoristiske scener, hvor man bare ikke kan lade hver med at grine.

Hvis man ser bort for de to, så er filmen desværre ret forudsigelig, som om man har set det før.

Men kan sagtens anbefale den, for man kommer til at grine et par gange.

Ser frem til toeren.

CINEMANDRUP

For at forstå denne film skal man forstå manden bag: Seth Macfarlane. En mand med umålelig meget og rigtig god humor - her en promovering til hans Family Guy serie, som er blandt mine yndlings. Episk morsomt.

Macfarlane går nu filmens vej og udstyrer nu en Bamse med alle de perversiteter, sarkastiske, ironiske og under bæltestedet humoristiske morsomheder han kan. Det føles som en omgang Dolph bare i mini udgave, for hvis det er en bamse der siger tingene så kan man nemmere tage det med et smil og tillade sig at sige alt.

Ted er en sød og sjov komedie og Macfarlanes debut som spillefilms instruktør. Ted rammer perfekt med sin komik og der er flere scener, hvor du kan mærke overføringen fra Family Guy til denne film.

Mark Wahlberg og Mila Kunis spiller godt i denne komedie og Macfarlane selv, som er stemmenes mestre viser endnu engang sit værd som Ted's stemme. Filmen starter godt og du får humor fra start og så ebber det en smule ud til slut, hvor det forsøger at blive mere seriøs.

Der er en del 80'er referencer for blot at nævne Flash Gordon, som man nok skal se for at forstå kulten i det og hvor kikset det er og hvor meget der bliver gjort grin med det.

Ted er selvfølgelig filmens hovedperson er Macfarlane gør det overbevisende. Humoren er der og du vil opleve nogle rigtig morsomme scener: "LOOK WHAT JESUS DID, LOOK WHAT JESUS DID, LOOK WHAT JESUS DID" - en scene fra filmen. jeg var færdig af grin.

Enkelte steder taber filmen pusten og bliver ikke helt det hylemorsomme trækplaster jeg havde håbet på, men stadigvæk et meget hæderligt forsøg for første spillefilm. Godt arbejde af Macfarlane og nu ser jeg frem til Ted 2, som uden tvivl bliver mere grænseoverskridende.

Philip

En helt igennem genial og sjov film med en bamse i centrum. Hvem havde dog set den komme?
Seth MacFarlane er sgu genial, når det kommer til gode idéer. Desuden er filmen på grænsen fra at være en sød familiefilm til en "Rated R" med stoffer, alkohol og sex.
Det er sådan en film vi elsker i Danmark, men som de forager i USA.

Glæder mig til 2'eren :)

Nellie

En sød og sjov film om venskab.
Den er super underholdende og jeg sad og smilede under hele filmen. Gid jeg havde sådan en bamseven :-D

Wayne

Sjov idé, gennemført udført.

Masser af nørdede indfald, hvor man ikke kan lade være med at grine - slutter desværre uden den galskab som ellers er herligt fornyende.

Mark

Denne her film er mega grineren, det er godt nok lang tid siden jeg har grinet så meget over en film, kan klart anbefaldes :)

Marilyn

Ej det her er en af de film man bare skal se. Humoren er i top og skuespillet ligeså. Det var rart, at se Mila og mark igen, i en bedre film end Max Payne. Men hvis du ikke har set den, SÅ GØR DET NU!

kamilla

Mig og kæresten valgte at vi skulle ind og se denne film (det er godt nok længe siden), men hold nu kæft hvor var den sjov den film ! Det er godt nok længe siden jeg har grinet så meget i bio/over en film!.
Men må da nok indrømme, da filmen lige var startet tænkte jeg bare ''Ej hvad er det dog for en kedelig/mærkelig film vi havde valgt''. Men blev positivt overrasket. Bestemt ikk sidste gang vi skal se den..

Katrine

Ted er virkelig en sjov og underholdende film med masser af
højt humør og jokes under beltestedet den skal dare ses...

S. Rico

Jeg har ikke moret mig så meget siden jeg så Sex Drive for 4-5 år siden. Ted har utrolig mange latterkrampende scener.

Eksempelvis da de synger Torden-sangen i sengen. Eller da Ted imponerer den kvindelige kassedame i det supermarked, hvor han arbejder. Og så selvfølgelig de fantastiske Flash Gordon scener. En favorit er da de overfalder den stakkels nabo, bare fordi han hedder Ming til efternavn.

Der er i det hele taget herligt mange politisk ukorrekte racistiske jokes. Man burde ikke grine af at en lille jødisk dreng bliver tævet bare fordi han er jøde. Men på genial vis får filmskaberne det til at være morsomt på en uskyldig ikke racistisk måde.

Okay, det hjælper helt sikkert at være af hankøn og at have været teenager i 80'erne. Men andre burde også kunne nyde de mange fladpandede jokes, hvis man bare kobler fra og accepterer filmens premisser.

Og så er der ikke tid til at skrive mere. Jeg skal have downloadet temaet fra Knight Rider som ringetone til min mobil.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.