Cookie- og Privatlivspolitik

Taken 3

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en spændingsmættet og actionfyldt grundstemning. Den indeholder adskillige særledes voldsomme scener med forfølgelser, skyderier, kampe og drab. Der er mange langvarige og detaljerede kampscener, hvor man ser mennesker blive banket, skudt og dræbt. I én meget ubehagelig scene tortureres en mand ved gentagende gange at få hældt benzin ned over ansigtet, så han er ved at drukne. En anden scene indeholder et dokumentaragtigt flashback, hvor man ser en mand begå drab i en mellemøstlig krigszone samt på en restaurant, hvor han træder ind på en massakrelignende facon og dræber adskillige mennesker. På grund af de langvarige, detaljerede og realistiske voldsskildringer samt torturscenen, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn op til 13 år, og den får derfor en 15årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
08.01.2015
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Taken 3
|

I action-filmen ’Taken 3’ vender Liam Neeson tilbage som den tidligere CIA-agent Bryan Mills.

Siden han trak sig tilbage fra felten, har den handlekraftige mand to gange måttet trække på sine evner for at redde sin familie fra skruppelløse bagmænd.

Mills ser nu frem til mere fredelige tider med sin ekskone og datter, men drømmen forvandles hurtigt til et mareridt, da han bliver falsk anklaget for et brutalt mord. Mens den forhenværende agent tvinges på flugt fra den amerikanske regering, må han samle al sin styrke for at finde den egentlige gerningsmand. 

Liam Neeson indtager atter rollen som den yderst kompetente Bryan Mills - en karakter der har gjort den 62-årige irer til en af tidens mest populære action-stjerner. Neesons star power fornægter sig ikke, og de to foregående film har samlet indspillet over 600 mio. dollars på verdensplan.

Olivier Megaton vender tilbage som instruktør efter sit arbejde på Taken 2, og filmen er skrevet og produceret af den ihærdige Luc Besson. I rollerne som Mills’ datter og kone ses igen Maggie Grace og Famke Janssen, mens Forest Whitaker tilslutter sig serien som repræsentant for ordensmagten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (450 votes)
4.3
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] selve plottet [er] så tyndt, at det ville få dumpekarakter i en fristil i fjerde klasse." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] lidt af en positiv overraskelse. [...] filmen har denne gang rent faktisk også et plot og en handling, der er værd at bruge halvanden times tid på." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Trovædighed er slet ikke noget man bekymrer sig om, men selv bedømt på popcorn-barometeret er der ikke meget, som popper her." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Den tredje omgang af franske Luc Bessons småbogerlighedsaction er lige så forudsigelig og forglemmelig som de to tidligere film i serien." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'It ends here' står der på 3'erens plakat. Et budskab Besson bør tage bogstaveligt." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Fint nok med at lave en 3 i rækken, men så også stoppe for nu af.
Det ville være meget synd hvis de bliver ved, da selve historien er ved og gå ud.
Men jeg vil da godt sige at filmen er ganske fint nok, men nok også den dårligste i rækken desværre.

S. Rico

Det er positivt, at Taken 3 ikke bare en en kopi af de første to film. Det ville også have været svært at købe præmissen om endnu en bortførelse i samme lille familie. Så det er glimrende, at Taken 3 går lidt andre veje med historien.

Nu er der i stedet fokus på en katten efter musen jagt, hvor politiet (repræsenteret ved Forest Whitaker) jagter den formodede morder Bryan Mills (Liam Neeson). Dermed forsøger Taken 3 at læne sig op af samme koncept som i Flygtningen, hvor Tommy Lee Jones konstant er i hælende på Harrison Ford. Problemet med Taken 3 er bare, at denne ”Forest Whitaker efter Liam Neeson hunt” desværre er ganske uspændende. Bryan Mills er simpelt hen for dygtig og mange skridt foran hele tiden. Og Forest Whitakers karakter mangler kant.

Den anden del af filmen handler om de rigtige forbrydere (for jeg afslører næppe for meget ved at skrive, at Bryan Mills er god nok...). Og her mangler der i den grad også kant. Der er ingen modbydelige skurke at hade, og der er skruet temmelig meget ned for den rå og brutale vold. Og dermed er der også skruet meget ned for underholdningen.

Det er alene Liam Neeson og hans ultra seje Bryan Mills der hiver filmen op på en gennemsnitlig score.

Sascha Mariauser/767719

..but different

Ham Liam skuffer aldrig..

Jeg havde ikke de store forventninger, da det jo er samme historie som de 2 andre bare omskrevet.. Men den var underholdende og godt filmet, så en rigtig fin slå-hjernen-fra-film

Karsten

Må indrømme at jeg håber at man stopper her, for den var godt nok tam.

Karsten

Må indrømme at jeg håber at man stopper her, for den var godt nok tam.

Wayne

Den oprindelige Taken, havde et skær af virkelighed over sig. En fraskilt familiefar og tidligere agent formaner sin teenagedatter om at passe på - og den trodsige datter gør det modsatte.

Det lyder som en beretning fra virkeligheden. Da det går galt og hun skal reddes udvikler det sig til en menneskejagt, sat i scene af en mand som bruger alle sine evner og forbindelser - og selvom det egentlig er grotesk overdrevet, så sluger man det hele råt fordi historien er god. Den første Taken film fortjener en plads blandt de bedste actionfilm, der er lavet.

Taken 2 var desværre et sølle ekko fra den første, Brian Mills fik slået en masse ihjel i den første og nu kommer familien for at hævne sig - denne gang blandes Mills kone også ind i historien, og pludselig er det ikke kun Mills som er hovedpersonen som desværre også ender i ren sødsuppe. En klart ringere film.

Taken 3 er desværre endnu et trin ned ad stigen i kvalitet. Godt nok er den mørkere end Taken 2 - men der er for mange plothuller, og at udskifte Xander Berkeley med Dougray Scott i rollen som Stuart St John giver ingen mening - de ligner overhovedet ikke hinanden. Action delen fungerer dog stadig, og det er det eneste som hæver filmen til et tåleligt niveau.

CINEMANDRUP

Plotmæssigt bevæger dette tredje kapitel sig ikke i samme niveau som de to foregående Taken film og det gjorde desværre selve filmoplevelsen en smule skuffende for mig. Liam formår fortsat at banke løs til højre og venstre og nedlægge den ene fyr efter den anden, men nu er det tredje film i rækken som rammer os og spørgsmålet er så om det var en for meget.

Liam Neeson er herlig i sin rolle som altid og elsker hans film, men når det så er sagt, så kan alverdens ”Shaky Cams” ikke ryste nok til at skjule, at Liam ikke løber så hurtig som han har gjort. Det samme kan også siges om kampscenerne, som virker en anelse mere indøvet og det virker mere som en dans end en slåskamp, da det ser rutinepræget ud. Men det er trodsalt en Liam Neeson film og han gør sin rolle godt og stolt, idet han ikke kan gøre for et tyndt plot i manuskriptet.

Action sekvenserne virkede også en smule tamme, da det pludselig gik over til at være ret så dårlig computer grafik og ikke fyldestgørende lyd, hvilket bare er en ting som en Taken film simpelthen skal have styr på. Enkelte steder virkede det godt, men ikke nok til at det redder filmen.

Jeg vil give filmen ros for at forsøge at bygge en stemning op og komme med et plot vi kan bliver overrasket over og nikke genkendende til når nu det er Taken, men på dette punkt blev jeg slemt skuffet. Filmen efterlod mig underholdt, men så heller ikke mere. Filmen burde have rundet ordentligt af, men et tomrum blev skabt i stedet og jeg følte ikke det blev en værdig afrunding af en Taken film.

Ninse

Elskede filmen, kunne have set den en`gang til..... Faneme godt skuespil :) Kom med en 4èr :)

Jørgen

God

Gritt

Underholdende og god film. Liam Neeson er som altid skide god!
Dog ville jeg nok foretrække en af de andre film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.