Cookie- og Privatlivspolitik

Tag min hånd

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk og ofte følelsesladet stemning. Den indeholder enkelte voldsomme scener. I en scene slår en person en anden med knytnæve, så det bløder. I en anden dramatisk sekvens finder en person et nært familiemedlem liggende livløs, og det er i længere tid uklart om personen vil overleve. Endvidere indeholder filmen flere længere sexscener, men det vurderes, at disse i sig selv ikke er yderligere skærpende for aldersvurderingen. På baggrund af de nævnte voldsomme elementer, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
27.01.2022
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tag min hånd
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, Strikkebio, Babybio, Seniorbio
|

Det danske komedie-drama 'Tag min hånd' handler om Maja, der har udsigt til at blive forfremmet til overlæge.

Maja bor sammen med sin mand og deres teenagesøn i et skønt hus, der snart får en flot og dyr tilbygning. Det kommer som et chok, da Claes efter en ”tænkepause” i Dubai fortæller, at han vil skilles, og at Maja bare lige kan logge på Borgerservice med Nem-id og vælge rubrikken ”straksskilsmisse”.

Maja er i frit fald, men forsøger stædigt at genvinde styringen over sit liv. Samtidig med at hun kaster sig ud i at swipe på Tinder og tylle rosé, forelsker hun sig hovedkulds i den 20 år yngre studerende, Andreas.

Men i sin genopdagelse af sig selv kommer Maja til at svigte sin søn Magnus, som er i gang med et klassisk teenageoprør. Måske er tiden inde til at slippe kontrollen og finde ud af, hvem Maja egentlig ønsker at være?

I hovedrollen ses Mille Dinesen, der spillede en af hovedrollerne i biografhittet Jagtsæson. Dinesen og instruktøren har tidligere arbejdet sammen på tv-serien 'Rita'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (185 votes)
3.8
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "'Tag min hånd' er sød og indimellem ganske sjov. Men den forbliver en parentes i filmhistorien." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Det er drøncharmerende, men rent filmisk mangler det retning og følelse. Det egentlige drama udebliver, og 'Tag min hånd' ender som en ufuldstændig film. Men alligevel er den nu stadig langt sjovere end dild." (Casper Hindse)

 • Filmland P1

  "Det er ikke en kedelig film – dertil er Mille Dinesen og Ulrich Thomsen alt for dygtige. Og instruktør Lars Kaalund og forfatter Morten Dragsted alt for erfarne i at skrue en historie sammen. Men det er bestemt en film, der ligner noget, der ligner noget andet, som også ligner noget, vi har set før." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Man forlader 'Tag min hånd' med et smil på læben, og det er en hel del værd i en grum verden." (Nicki Bruun)

 • Politiken

  "Filmen tilhører Mille Dinesen, som gør et på alle måder sødt og sympatisk indtryk. Det er takket være hende, at man ikke kan lade være med at holde lidt af 'Tag min hånd', men det er jo så også samtidig filmens begrænsning." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mariauser/533730

Sjov, pinlig, alvorlig. En dejlig film til en grå og regnfuld onsdag aften

Fie

Dialogen lyder hele filmen igennem som Lars Kaalund gjorde i Den eneste ene - for samtlige skuespillere - og historien er så fladt fortalt, at det næsten er mærkeligt, det er muligt.

annetteuser/928220

Mangler mere humor - en tynd kop te

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.