Cookie- og Privatlivspolitik

Tabte illusioner

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.04.2022
| |
2 timer 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Illusions perdues
|
Billetter
Tabte illusioner plakat

Den franske film 'Tabte illusioner' foregår i det 19. århundredes Frankrig og handler om den unge digter Lucien, der rejser til Paris for at prøve lykken og forfølge kærligheden.

Lucien arbejder ellers på sin families trykkeri på landet, men han har store drømme og ambitioner for sin fremtid. Så da hans velhavende elsker fra hjembyen sætter kurs mod den franske hovedstad, griber han hurtigt chancen for at følge med.

Paris viser sig dog at være noget af en omvæltning, og da den unge digter bliver overladt til sig selv, finder han vejen ind bag kulissen i det litterære og kulturelle miljø.

Her møder Lucien en verden, hvor profit og politik står forrest, og hvor alt kan købes eller sælges - både succes, omtale, magt, følelser og i sidste ende ham selv.

Den menneskelige komedie er baseret på den store franske forfatter Honoré de Balzas roman af samme navn, som blev udgivet mellem 1837 and 1843.

'Tabte illusioner' blev belønnet med hele syv César-priser, der er Frankrigs svar på Oscar-uddelingen, og er instrueret af Xavier Giannoli (Marguerite) med bl.a. Benjamin Voisin (Sommeren '85) på rollelisten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.8
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmatiseringen af Honoré de Balzacs 'Bristede forhåbninger' minder os om en tid, hvor journalister var til fals for ussel mammon, og korruption gennemsyrede såvel kærlighed som politik." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Balzacs spydige spidsvinklinger og udførlige samtidsbeskrivelser har givet ham ry for at være vanskelig at filmatisere. Men Xavier Giannoli opdaterer fermt hans fortælling i et kostumedrama fortalt med samme tempo og frækhed som en gangsterfilm, der er fri for pudderparykker og biblioteksstøv." (Niels Jakob Kyhl Jørgensen)

 • Filmland P1

  "Xavier Giannoli sætter de to en halv time overdådigt i scene, propper hvert et billede til med nostalgisk pariserstemning og har så kraftigt et fokus på Kultur med kæmpestort K, som kun franskmænd kan være det." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er ren konen i muddergrøften, når den unge Lucien fra provinsen forsøger at stige til tops i Paris’ selskabsliv i fremragende filmatisering af 'Tabte illusioner'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der skal helst være en god grund til at støve en gammel roman af til filmatisering. Den er heldigvis ikke svær at få øje på i dette tilfælde. Giannoli skildrer et parisisk mediebillede fra en tid, hvor en periode med trykkefrihed og fravær af censur sammen med fremkomsten af rotationspressen resulterede i en sand shitstorm af løgn og sladder." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Valdemar

En virkelig gennemført, underholdende og fangende film med en grundhistorie, der selvfølgelig er set før, men hvor udførelsen og den historiske kontekst lige hæver den lidt højere op. Den kunne sagtens have spillet i almindelige biografer i min mening, da den har noget for de fleste.

Birta

Fremragende fransk film.Burde afspilles på et større lærred

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.