Something Must Break

Censur 15
18. Sep 2014
81 min
Reel Pictures
Nånting måste gå sönder
Billede
(© Reel Pictures)
Billede
(© Reel Pictures)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.3 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Something Must Break' handler om lagerarbejderen Sebastian, der ligner en pige, klæder sig i dametøj og dagdrømmer om at leve fuldt ud som kvinden Ellie.

Hans tilværelse er stille, og når han endelig er social, er det sammen med veninden Lea, der er langt mere udfarende. En aften i byen møder de Andreas - en ballademager, der bliver fascineret af den androgyne Sebastian.

De er et umage par, men befinder sig alligevel snart i et intenst kærlighedsforhold, hvor især Andreas må kæmpe for at forstå sine følelser. Alt imens vokser Sebastians indre kvinde sig mere og mere selvsikker. 

Det svenske drama ’Something Must Break’ vandt en Tiger Award på Rotterdams internationale filmfestival og dystede desuden om Publikumsprisen ved årets CPH PIX-festival.

Den transkønnede instruktør Ester Martin Bergsmark laver primært film, der debatterer vores kønsopfattelser. Hun slog i 2008 igennem med ’Maggie Vaknar på Balkongen’, der vandt en Guldbagge for Bedste dokumentarfilm, og den aktuelle film er Bergsmarks første fiktionsfilm.

Værket bygger på bogen ’Du är rötterne som sover vid mina fötter och håller jorden på plats’ af filmens manuskriptforfatter Eli Levén. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: