Skammerens datter

Censur 11
26. Mar 2015
96 min
Nordisk Film
Skammerens datter
Skammerens datter
(© Nordisk Film)
Skammerens datter plakat
(© Nordisk Film)
5.3 / 6
Brugere (6)
4.0 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Fantasy-filmen 'Skammerens datter' handler om den unge pige Dina, der er datter af Melussina - også kendt som Skammeren. Dina har arvet sin mors evne til at skamme - dvs. at se folks skam, når hun ser dem i øjnene. 

Da Dinas mor kaldes til hoffet for at opklare et brutalt mord, der peger på tronfølgeren som morder, vendes den lille piges tilværelse på hovedet. Snart er Dina og hendes nærmeste indblandet i en konflikt mellem den gode Prins Nicodemus og hans stedbror Drakan, der udspringer af den sidste drageorden.

'Skammerens datter' er filmatiseringen af Lene Kaaberbøls første bind i bogserien 'Skammerens børn'. De storsælgende ungdomsromaner om magiske evner, drager og onde regenter er det danske svar på fantasy-universer som Harry Potter, 'Ringenes Herre' og 'Game of Thrones'.

Kenneth Kainz (Parterapi) har instrueret, Anders Thomas Jensen har skrevet manuskriptet og på rollelisten ses bl.a. Peter PLaugborg, Jakob Oftebro, Maria Bonnevie og debutanterne Rebecca Emilie Sattrup og Petra Maria Scott. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

5,3

6 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: