Selma

Censur 15
26. Mar 2015
128 min
Disney
Selma
Billede
(© Disney)
Billede
(© Disney)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.4 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Biografien 'Selma' handler om rettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr., der netop har holdt sin verdenskendte "I have a dream"-tale og modtaget Nobels fredspris.

Nu står han over for sin vanskeligste opgave, da han i 1965 forsøger at overtale USA's præsident, Lyndon B. Johnson, til at give lige stemmerettigheder til alle. Sorte har i princippet stemmeret, men i praksis er det nærmest umuligt at afgive den.

Alligevel fastslår Johnson, at han har for mange andre politiske punkter, der skal gennemføres, inden han vil tage stilling til lighedsspørgsmålet. Derfor slår King sig ned i byen Selma, Alabama, for at arrangere en ikkevoldelig demonstration, der skal overbevise USA’s mest magtfulde mand om at ændre loven. 

'Selma' er en vigtig film, der tager fat i en helt specifik periode i amerikansk historie, hvor racismen stadig var overdøvende. Skildringer af afroamerikaneres vilkår i samme periode har også dannet rammen om film som Niceville og The Butler.

David Oyelowo spiller den krævende hovedrolle som Martin Luther King Jr., mens den imponerende rolleliste består af navne som Tom Wilkinson, Giovanni Ribisi, Tim Roth og Oprah Winfrey.

'Selma' modtog en Oscar for Bedste sang, 'Glory', af Common og John Legend. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: