Systembryder

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en stærkt konfliktfyldt stemning og foregår i et realistisk univers. Den indeholder adskillige scener med et rasende barn, der ikke er i stand til at styre sine følelser og derfor reagerer med vold mod andre børn, mod voksne og med selvskadende adfærd. Der er også scener, hvor barnet fastholdes og tvangsmedicineres som psykiatrisk behandling. Da filmens intense fremstilling af de voldsomme situationer imidlertid i højere grad formidles af lydeffekter end af blodige billeder, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn og unge op til de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og den får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
27.08.2020
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Systemsprenger
|
Billetter

Filmen 'Systembryder' handler om den 9-årige Benni, der er en tornado i punk dunjakke.

Benni bliver kastet mellem forskellige institutioner, der ikke kan håndtere hendes udbrud af raseri og barske ydre. Det eneste Benni ønsker, er at bo med sin mor igen, men moderen er ikke i stand til at håndtere sin datters uberegnelige opførsel.

Systemet er ved at give op, men da Micha ansættes som hjælper på hjemmet, begynder Benni for første gang at åbne op. Benni knytter sig til ham alt imens Micha forsøger at balancere sin professionalisme med sit personlig engagement i Benni.

De bevæger sig begge på usikker grund, og de mindste ting truer med at få deres venskab til at bryde sammen. 

'Systembryder' blev vist i hovedkonkurrence på Berlin Film Festival i 2019, hvor den modtog Sølvbjørnen (Alfred Bauer Prize) for bedste film. Filmen var desuden Tysklands kandidat til Oscar for bedste fremmedsprogede film i 2020.

Mere omtale af filmen følger...

Skal du se Systembryder?
(6 stemmer)

Instruktør

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.