Cookie- og Privatlivspolitik

Svend

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
11.09.2011
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

I dokumentarfilmen 'Svend' portrætterer Anne Regitze Wivel idealisten Svend Auken, et menneske som havde dedikeret hele sit liv til politik og for hvem politik ikke kun er personintriger og prestigekamp, men et krav om holdning og resultater.

I et par år fulgte hun i hælene på politikeren, som i sit arbejde forsøger at gøre verden til et bedre sted at leve. På udlandsrejser og store internationale kongresser, i sommerhuset under intime samtaler og på gaden i samtale med sine vælgere. Overalt hvor han færdedes stod han til rådighed og overalt var klar til at indlade sig på diskussioner.

Da en alvorlig kræftsygdom ikke længere kan ignoreres, er det tid for Svend Auken at kigge på sit politiske livsværk. Tid til at gøre regnskabet op og lægge det frem så dem, der kommer efter, kan fortsætte. Og her er Anne Regitze Wivel tilstede med sit kamera som den kærlige og opmærksomme, lyttende og nærværende ledsager.

'Svend' er en åbenhjertig fortælling, der følger Svend Auken fra han bliver ramt af sygdommen og indtil hans sidste tid, men den er også en kærlighedshistorie: historien om parret, Svend og Anne, om deres fællesskab, samhørighed og indbyrdes kærlighed. Frem for alt er det dog en film om mandsmod, om at brænde for en sag, om at være politiker af hjertet - med livet som indsats.

'Svend' er en del af DOXBIO.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (61 votes)
4.7
4.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Det er usædvanligt gribende, og jeg lod mig røre til tårer. Mange tårer. Det synes jeg også, du skal. Hvad enten du er rød eller blå." (Kirstine Krefeld)

 • Politiken

  "Som helhed tegner filmen med privatlivets privilegerede adgang, men uden sentimentalitet, et kærligt portræt af et menneskes kamp for livet – sit eget og klodens." (Søren Vinterberg)

 • BT

  "' Svend' er en stor, lille og meget lang (også for lang) film om en mand, vi oplever som politiker med fynd og klem og som socialdemokrat af hele sin sjæl." (Birgitte Grue)

 • Berlingske

  "Selv om du stemmer borgerligt, bør du tage en pakke Kleenex med i biografen. Svend var et spændende, engageret menneske og en stor socialdemokrat. Det kan vi alle sammen blive enige om. Med den her film bliver hans eftermæle ikke mindre." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen om Svend Aukens sidste år er på samme tid et glansbillede af hans indsats som global miljøpolitiker og en bevægende skildring af hans kamp mod kræft. Samt et portræt af en kontroversiel og kompliceret politiker, der alligevel indimellem bare turde være sig selv." (Jakob Levinsen)

 • Weekendavisen

  "Filmen er en værdig, kærlig og inderlig afsked med en ildsjæl, der har levet i overensstemmelse med sine idealer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Tillykke til Sven for at der kom en film om ham, em person jeg altid har holdt af også selvom han ikke var i mit parti.
Han kunne haft være en kanon statsminister, men måtte nøjes med at blive en kendt politiker med sine meninger, ligesom i filmen her.
Her kommer vi virkelig tæt på i hans sidste tid, bla under hans sygdomsforløb.
Du skal ha tak for din tid inden for politik, og jeg ville anbefalede den her film, om man så kan lige Sven Auken eller ikke, skal man stadig ikke snydes for at se filmen.

Ava

Filmen er en fantastisk flot skildring af familie- og arbejdsmennesket Svend Auken.
Derudover er det også specielt at det er hans egen kone der filmer. Det gør hun vældig godt.

Se den endelig hvis muligheden kommer.

mikkel

dd

Candyman.user/604735

En ægtefælle der har filmet sin ægtefælles sidste tid, i et nådesløst kræftforløb. Der er mulighed for en gang forfærdelig klæg, følesesporno, men det slipper vi heldigvis helt for. Det er en meget smuk film, filmet med håndholdt kamera hele vejen igennem, men her er det ikke en klam gimmick som i f.eks. Lars Triers film ( jeg er en stor fan,men der er dele af hans udtryk som er til at kaste op over), men en praktisk nødvendighed.
Filmen går tæt på Den går endda meget tæt på og flere gang undervejs dryppede det, fra øjnene ned i mine sokker, så jeg måtte lige hjem og skifte. Men det er ALDRIG sentimentalt. Det er hele tiden personligt, men bliver aldrig privat. SÅ......
1000 tak for en vedkommende film om et vedkommende problem. Det er en stor stor oplevelse. Og som kommentar til den netop overståede valgkamp er det fantatisk at se et menneske af virkeligt format, som modstykke til de nul-bonner der befolker den polititiske scene idag. Både i rød og blå blok. Alene den måde at dele det politiske spektrum op på er plat og overfladisk.
Tak til Anne Regitze Wivel og tak til SVEND.

adamuser/18783

Noget overraskende-ogsaa for mig- er Svend en supergod film.
Ikke en politisk film, men om en politikers liv (og doed), hans engagement og drive, om karlighed og om livet.
Bestemt en god film at reflektere over - boer ses!

Martinuser/571730

Havde ikke de store forventninger til filmen før jeg tog ind og så den, men efter 110min kom jeg ud både rørt og med små våde øjne. Filmen giver et rørende og spændende indblik i Svend Aukens kampe for miljøet og mod sygdommen som endte med at koste ham livet samtidigt med at den viser hans store kærlighed til hans familie.

Selvom man som mig, ikke har den store interesse for politik eller kender til Svend Auken på forhånd er dette helt klart en film som man skal tage ind og se hvis man har mulighed for det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.