Cookie- og Privatlivspolitik

Supernova

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og varm grundstemning. Den indeholder enkelte konfliktfyldte og knugende scener, hvor hovedpersonerne er følelsesmæssigt oprevede og kede af det. Da fortællingen er langsom og positiv, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
12.08.2021
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Supernova
|
Billetter

Filmen 'Supernova' følger parret Sam og Tusker på en tur gennem det engelske landskab, hvor de ruller afsted i deres autocamper for bl.a. at besøge venner og familie, men endnu vigtigere for at være sammen.

Tusker er nemlig diagnosticeret med tidlige demens, hvorfor han langsomt, men sikkert er ved at miste hukommelsen. Derfor tæller hvert et sekund sammen for de to.

'Supernova' har måske nok et alvorstungt og svært tema i spil som demens samt det at have udsigt til at miste den, man elsker. Tonen er dog overvejende let og morsom, ikke mindst takket være Tuskers skarpe og vittige tunge.

Dramaet mister dog ikke alvoren, hvor parret bl.a. undervejs må håndtere netop det tunge i at tage stilling til, hvordan deres fremtid sammen skal se ud.

Hovedrollerne spilles af Colin Firth som Sam og Stanley Tucci som Tusker. De to er bl.a. er kendt fra henholdsvis A Single Man og Spotlight.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Macqueen [vælger] en romantisk, dvælende sørgmodighed, der i sidste ender virker, som om den mangler modet til at se nøgternt på sit emne." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "Firth er underspillet tør og engelsk, indtil han ikke kan undgå at vise følelser, og Tucci har glimt i øjet, indtil der ikke er noget at smile af. Deres afsluttende scene, hvor sandhederne kommer på bordet, er stor kunst. 'Supernova' bliver man klogere af. Man græder og griner med Tusker og Sam og lærer mere om at være menneske." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "De er virkelig gode sammen, Tucci og Firth. Især bliver jeg løftet ud af den tunge stemning, når de to sidder og bider af hinanden i bilen. Helt ægte ægteskabeligt og morsomt fnidder." (Maria Månson)

 • Jyllands-Posten

  "Stjerneskuespillerne Stanley Tucci og Colin Firth er skruet dejligt ned i en film om demens, som bliver meget svær at glemme." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Colin Firth og Stanley Tucci giver indfølte præstationer som Sam og Tusker, der på turen mundhugges som et gammelt ægtepar, kærligt, desperat og sørgmodigt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Håndværket fejler intet i demensdramaet 'Supernova', men den tragiske historie er set før og bedre." (Karoline Balstrøm)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.