Cookie- og Privatlivspolitik

Sunset

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
09.05.2019
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Napszállta
|

Filmen 'Sunset' foregår i 1913 i Budapest, og handler om den unge Irisz Leiter, som ankommer til den ungarske hovedstad med store forhåbninger om at komme i arbejde som hattemager hos en legendariske hattebutik.

Selvom butikken tilhørte hendes forældre, bliver den unge kvinde sendt væk af den nye ejer. Kort efter vælter en mand ind i forretningen, som leder efter en person med samme efternavn som Irisz.

Sporet efter den ukendte mand fører hende igennem de mørke gader i Budapest, hvor en grufuld undergang lurer.

'Sunset' er en ungarsk film af manden bag den Oscar-vindende Sauls søn, og selvom filmen foregår 30 år tidligere, er det den samme urovækkende stemning og særlige intense kamerastil, der præger Laszlo Nemes’ nye værk. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.2
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Men kan overgive sig til skønheden alene. Men alle disse statister [...] skjuler ikke det faktum, at forløsningen aldrig rigtig kommer, fordi historien forsvinder." (Stephanie Caruana)

 • Jyllands-Posten

  "[...] det er da også en langt mere tvetydig film, [László Nemes] har lavet denne gang." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en storladen affære. Der skrues helt op for både visuelle virkemidler og tematisk tyngde. [...] Men jo mindre Nemes havde forsøgt sig med de store udsagn, jo bedre havde det været." (Eini Carina)

 • Weekendavisen

  "'Sunset' er et historisk fatamorgana med surrealistiske indstik og politiske krummelurer. László Nemes er blandt tidens mest interessante filmskabere. [...] Det bliver spændende at se, hvor den næste film fører hen. Lige nu er der grund til at opleve 'Sunset'." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.