Cookie- og Privatlivspolitik

Summerland

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er indledningsvis præget af en let og humoristisk tone, men har en tiltagende dramatisk og følelsesmættet stemning, der tematisk kredser om at miste sine nærmeste. I enkelte dramatiske scener er personer, herunder et barn, i farefulde situationer i forbindelse med drukning i havet og bombning af en by. Idet ingen centrale personer ses komme alvorligt til skade og da filmen overordnet har en positiv stemning, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7 til 11 år, og filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
20.08.2020
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Summerland
|

Dramaet 'Summerland' foregår under Anden Verdenskrig og handler om forfatterinden Alice, som forsker i myter og folklore fra en lille konservativ landsby uden for London.

Alice lever alene og er berygtet i byen pga. hendes iltre og uimødekommende væsen. Rygterne rører hende ikke, men da staten pludseligt tvinger hende til at give husly til et barn fra London, ændres alt for Alice.

Drengen Frank er blevet evakueret fra hovedstadens krigsrædsler, og selvom Alice først vil gøre alt for at slippe af med ham, får det nye venskab langsomt åbnet op for en mere menneskelig side af Alice.

Fortidens hemmeligheder begynder at snige sig ind på Alice, som engang oplevede stor kærlighed, men fik knust sit hjerte pga. andres fordomme. 

'Summerland' er et britisk periodedrama med romantiske og menneskevarme undertoner. I hovedrollen ses Gemma Arterton, der bl.a. er kendt for sin rolle i Lone Scherfigs Their Finest Hour. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.2
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jeg ville egentligt gerne kunne li' 'Summerland', idet krydsningen af sagn og krigsvirkelighed før har givet så stor gevinst, som i førnævnte Guillermo del Toros mesterligt magiske 'Pans labyrint', men denne instruktørs vision og de følelser, den skulle fremkalde, forbliver en simrende luftspejling i skyerne." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  "I det hele taget er der - trods de gode intentioner - noget modsætningsfyldt og meget vaklende over 'Summerland', hvis modsætning mellem dyster og sødladen ender med at irritere mere, end den begejstrer." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Vi behøver ikke mere end disse små glimt af levet liv, som Alice nu forsøger at fortrænge, for at forstå omfanget af svigt og kærlighed." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Når filmen alligevel lykkes – for det gør den, medmindre man er uforbederligt kynisk – er det i kraft af den autentiske uskyld. Der er tænkt over diversiteten, ja, men det er ikke gjort i beregnende øjemed. Med andre ord: inklusiviteten er ikke til pynt. 'Summerland' synes at komme fra hjertet." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.