Cookie- og Privatlivspolitik

Sume - lyden af en revolution

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
16.10.2014
| |
1 time 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sume mumisitsinerup nipaa
|

'Sume - lyden af en revolution' er en dokumentar om det grønlandske rockband Sume. I begyndelsen af 1970erne udsendte de debutalbummet ’Sumut’, der på modersmålet satte ord på befolkningens længsel efter medbestemmelse.

De banebrydende politiske tekster var med til at antænde Grønlands første store opgør med kolonimagten Danmark og blev lydsporet til en voksende grønlandsk selvbevidsthed, der resulterede i indførelsen af Hjemmestyret i 1979.

Instruktør Inuk Silis Høegh har med ’Sume - lyden af en revolution’ begået en dokumentarfilm om et ikonisk band, der fik symbolbetydning for en idealistisk præget ombrydningstid i Grønlands historie. Filmen er desuden den første lange dokumentarfilm produceret i Grønland og den første grønlandske film om landets moderne historie. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
5
4.4

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Dokumentarfilmen om Sume er krydret med herlige smalfilm fra datidens Grønland, og man mærker meget tydeligt, at det er en film, der er lavet med hjertet, selv om den kun varer fem kvarter." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] når man indimellem retorisk spørger, hvorvidt musik overhovedet er i stand til at forandre verden, så er Sume et klokkeklart eksempel på, at det er den. De både rockede og rokkede Grønland." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] på trods af problemerne med at træde ud af den enorme respekt for sit emne og give det sit eget liv, fortæller 'Sume - Lyden af en revolution' en glemt historie, der også er vigtig og spændende idag, ligesom Sumes musik stadig lyder unik." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "En af filmens forcer er den ærbødighed over for 'menneskenes lande', som Sume kalder Grønland, der stråler ud af dokumentaren. [...] Det rockende forandringspotente stof går simpelthen lige i blodbanerne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Musikkens revolutionerende effekt på grønlandske unges selvopfattelse dengang er forståelig: Sume er på alle måder værd at lytte til." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Malene Waage

Skøn musik og så skaber den opmærksomhed om noget, DK sjældent indrømmer overfor sig selv. Vi burde snakke mere om det, vi burde lære mere om det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.