Cookie- og Privatlivspolitik

Stormfulde højder

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
24.05.2012
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wuthering Heights
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Dramaet 'Stormfulde højder' er Andrea Arnolds filmatisering af Emily Brontës roman.

Den unge Heathcliff (James Howson) kommer fra fattige kår og strejfer hjemløst rundt i Liverpool, da han adopteres af familien Earnshaw fra Yorkshire.

Allerede i ungdommen fødes et særdeles stærkt bånd mellem Heathcliff og hans nye stedsøster Catherine (Kaya Scodelario), der med tiden udvikler sig til et forhold med dramatiske, erotiske og ikke mindst stormfulde følger.

Emily Brontës eneste roman (udgivet i 1847) er en voldsom romantisk og stærkt gotisk fortælling, der hører hjemme blandt litteraturens største bidrag i genren.

Historien er blevet filmatiseret et utal af gange - senest som TV-film med Tom Hardy i 2009 - og nu har den kritikerroste instruktør Andrea Arnold (Fish Tank, Red Road) kastet sig over det legendariske forhold mellem Heathcliff og Catherine Earnshaw.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... har en stoflighed og et nærvær, som kun Terrence Malick er i stand til at levere nu om dage." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... et overraskende friskt indspark i forhold til tidligere tiders mere romantiske filmatiseringer. Filmen ubestridte stjerne er dog fotografen Robbie Ryan, hvis ekstremt smukke - og grusomt naturalistiske - håndholdte billeder får det optimale ud af Yorkshires barske natur." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "I det hele taget har filmen karakter af eksperiment - et teoretisk forsøg, der ikke falder helt vellykket ud. Det ændrer dog ikke ved, at 'Stormfulde højder' i Andrea Arnolds instruktion - som enhver film af hende - særligt med sin blændende smukke billedside - bestemt er værd at se." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man gør klogt i at gå ind til Andrea Arnolds 'Stormfulde højder' med et åbent sind, for her er mildt sagt ikke tale om nogen typisk litterær filmatisering... en filmoplevelse, der sætter sig i sanserne." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

I forhold til de andre filmatiseringer jeg har set (Laurence Olivier 1939 og Timothy Dalton 1970), så er denne 2011 version meget anderledes. Der fokuseres langt mere på Heathcliff's barndomstid, og hele filmen er 100% set gennem Haethcliff's point of view. Eftersom han i den grad er en dreng/mand af meget få ord - han siger kun 2 enstavelsesord den første halve time - så bliver det en meget tavs film. Til gengæld gives der så en hel del plads til naturbilleder fra det barske liv på landet i datidens England.

Det fungerer sådan set ganske godt i mere end halvdelen af filmen. Men så forlader Heathcliff Cathy og kommer tilbage nogle år senere. Og nu er børne skuespillerne skiftet ud med unge voksne. Og desværre et ikke så heldigt valg. Især skuffer Kaya Scodelario som Cathy. Hele den sidste del af filmen bliver uden gnist, langtrukken og utroværdig.

Der er langt op til den den gamle 1939 filmatisering af Wuthering Heights.

Majsen

Stormfulde Højder er en film, hvor man skal være forberedt på stemningen i filmen - ellers vil den virke for dyster....

Jeg så en indspilling med Timothy Dalton som Heathcliff og synes at det var en frygtelig (god) kærligheds historie..........
-Man skal ikke forvente at kome ud af biografen med overskud, man bliver lidt drænet af historien, men på de gode måde for alt er jo ikke; sunshine and Roses.......

Karoline

En af de mest elskede romaner, skrevet af en groundbreaking forfatter som Emily Brontë!

Dem der har set den britiske serie Skins ved, at Kaya Scodelario formår at bringe helt nye følelser frem i de karakterer hun skal spille og hun gør det på et langt højere niveau end mange andre anerkendte skuespillere.

Jeg tror ikke man skal forvente sig meget glæde af filmen, hvis man ikke kender den dystre undertone i romanen, men ikke distro mindre skal den ses!

Caritasuser/925347

Der er fantstiske øjeblikke i denne film! Andrea Arnold viser igen at hun kan få noget råt og ægte ud af hendes næsten debuterende unge skuespillere (som også i Fish Tank). Især de yngre udgaver af Cathy og Heathcliff viser en smuk vild kærlighed og sårbarhed. De ældre er mindre gode - og ligner virkelig ikke meget de yngre - det er lidt ærgeligt...
Jeg elskede også den måde vejret og vinden næsten har en stemme i filmen! Desværre var der gange hvor jeg ønskede at den ville ende, da både billeder og historie er så skånsesløst grusomme. På en måde mener jeg at den kunne være kortere, men på den anden er det flot og originalt hvordan der tages tid over miljøet.
Jeg skal lige sige, at jeg ikke er særlig fan af bogen og dens grumme form for romantik, så sandsynligvis vil fans holde endnu mere af denne film end mig.

Gitteuser/265223

Filmen er fotografisk imponerende, men det er også hvad der er at komme efter. Den er deprimerende grænsende til det frastødende. Lad være at bruge en aften i biffen på den!

Mdewaal

En film behøver da ikke nødvendigvis være dårlig, bare fordi den er deprimerende? :)

Emilia

Jeg glæder mig til at se denne, men jeg skal vist liiige have læst bogen først! ;-)

Jeg synes Kaya Scodelario er en rigtig dygtig skuespillerinde, så jeg kan forestille mig at det bliver rigtig godt med hende som en af hovedrollerne! :-D

Tina

Jeg har lige læst bogen og den var helt igennem fantastisk og velskrevet og gennemført ned til mindste detalje.

Der er en grund til at denne historie er en af tidens største klassikere

Nicolai

Bogen er noget nær det bedste, som jeg længe har læst og tidligere filmatiseringer har været af svingende karakter, men denne her skal jeg selvfølgelig se. Hvorfor? Jeg vil røres helt ind i hjertet

Isabell

Jeg har læst bogen, og selvfølgelig synes jeg at den er fantastisk!
det er virkelig et rørende stykke, og jeg glæder mig virkelig meget til at se hvad der bliver ud af det!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.