Cookie- og Privatlivspolitik

Stories We Tell

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.04.2013
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Stories We Tell
|

Med dokumentarfilmen 'Stories We Tell' tegner skuespillerinden og instruktøren Sarah Polley et familieportræt af sine egne forældre, den britiske skuespiller Michael Polley og den canadiske skuespillerinde Diane Polley.

Via en blanding af hjemmevideoer og fotografier fra fortiden samt nye interviews udforskes, hvordan minder og fortællinger varierer fra person til person.

Samtidig bliver en uventet familiehemmelighed afsløret, der blev begravet, mens Polley var 11 år og mistede sin mor. På trods af det personlige udgangspunkt behandler filmen bredere tematikker som familie, minder og historiefortælling på et mere overordnet plan.

'Stories We Tell' er instrueret af Sarah Polley, der sidste år var aktuel i de danske biografer med den anmelderroste 'Take This Waltz' (2011).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.2
4.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "En egentlig ganske privat fortælling, som Sarah Polley dog formår at gøre almen interessant. Både fordi ’Stories We Tell’ rent dramaturgisk er skruet snedigt sammen. Men også fordi den – uden at det bliver fortænkt eller demonstrativt – er en refleksion over, hvordan vi fortæller vores egen historie." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

    "Erindringen er en slags uforvarende virkelighedsfiktion. En subjektiv sandhed, der hverken er løgn eller røverhistorie, men det bedste, vi formår med vores ønsker og fortrængninger. Vi kan slet ikke undgå at være historiefortællere. Uden fortællingen om os selv, var vi tavshed. At det forholder sig sådan, har sjældent været smukkere udstillet end i 'Stories We Tell'." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Sarah Polley ser en større historie og søger en dybere sandhed med filmen. Det er nok at gå for vidt. Det er og bliver en personlig historie, men Polley fortæller den stille og stærkt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christine Camilleuser/157263

synes at traileren klart viste at filmen er af så privat karakter at den burde have været en hjemmevideo til familiebrug - og at den ikke er egnet til det store lærred. Glæder mig dog til at læse beretninger fra dem der har set filmen (ikke ansatte anmeldere, men almindelige dødelige:))

Nadineuser/13852

Aner ikke hvem disse mennesker er.... men det ligner klart en historie som jeg gerne vil hører.

Lulu

Har lige set traileren til "Stories We Tell"- den ser fantastisk ud... og jeg glæder mig virkelig til at se den på det store lærred!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.