Cookie- og Privatlivspolitik

Stefan Zweig: Farvel til Europa

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder elementer, som kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
07.09.2017
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vor der Morgenröte - Stefan Zweig in Amerika
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Særvisning
|

Filmen 'Stefan Zweig: Farvel til Europa' er baseret på den sande historie om den jødiske forfatter fra Østrig.

Dramaet følger forfatterens kamp for retfærdighed imod slutningen af de begivenheder, der ramte det krigshærgede Europa under Anden Verdenskrig.

Forfatteren tvinges til at leve i eksil pga. omstændighederne i Tyskland. Først i London og bagefter i Rio de Janeiro, hvor han deltager i PEN-konferencen og betages af Brasiliens evne til at få folk af vidt forskellig race til at leve i fred og fordragelighed sammen.

'Stefan Zweig: Farvel til Europa' er den seneste i rækken af film, der er tysk produceret og skildrer krigens konsekvenser, som før er set med Urmageren og Forfalskerne - Die Fälscher.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
4.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Det bevæger. Måske fordi det minder om noget i vores tid. Eller simpelthen fordi det er godt skuespil i en god film." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

  • Politiken

    "For mange kendte og ukendte flygtninge i dag er hele temaet om den flygtedes ansvar for de tilbageblevne selvfølgelig pinende aktuelt, og det står skarpt i Maria Schraders studie af dette specielle menneske i de datidige mediers søgelys." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peteruser/705442

Flot filmet men... mangel på historiefortælling og "kunstnerisk selvoptagethed" ødelægger, hvad kunne havde været en vigtig film. Jeg syntes den var spil af tid!

Martinuser/571930

Jeg savnede lidt introduktion til de forskellige personer i filmen.

Christoph

Filmen er ikke nødvendigvis underholdene, ligesom mange andre. Her skal man pludselig selv tænke og fange stemningen op fra de enkelte afsnittet. Det er en meget rolig film, som fortæller om Stefan Zweig sidste år i udlandet. Skuespillerne og opsætningen af filmen er fantastiske. Og når man har interesse både for Stefan Zweig, men også generel for flygtnings situationen før og under anden verdenskrig, så bliver det en spændende fortælling. Den er også tankevækkende i forhold vores håndtering af flygtninge her i landet og Europa. På mange måder en god film uden dramatiske højdepunkter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.