Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: The Force Awakens

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et virkelighedsfjernt science fiction univers, har en gennemgående actionpræget stemning. Der er mange lyssværdsdueller, hæsblæsende kampscener med eksplosioner og drab, samt en voldsom lydside. Mange scener vurderes at være skræmmende og følelsesmæssigt udfordrende for børn. Filmen indeholder monstre og mennesker, der slås ihjel på voldsom og bestialsk vis. De fleste scener hører til den actionprægede science fiction genre, men enkelte scener rummer stærk følelsesmæssig forbindelse til børns hverdagsliv. Scenerne er dog ikke udpenslede, de foregår i et urealistisk science fiction univers, samt de forløses ofte med komiske optrin, hvorfor filmen kun vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.12.2015
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: The Force Awakens
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, FirstClass 3D, FirstClass 2D, Level 7 - m. intro, Babybio 2D, Seniorbio 2D, 2D særvisning inkl. intro
|

'Star Wars: The Force Awakens' foregår 30 år, efter opgøret mellem Luke Skywalker, Darth Vader og Kejseren, der opløste Imperiet.

Men en ny ondskab lurer i form af Kylo Ren, der har tilsluttet sig Den Nye Orden, som er opstået af Imperiets aske. For igen at skabe ro i galaksen må både nye og velkendte helte arbejde sammen og stoppe den magtfulde fjende.

Filmen er det syvende kapitel i filmserien, som George Lucas påbegyndte i 1977, og som siden har udviklet sig til et verdensomspændende, kulturet fænomen, der næppe er set magen til hverken før eller siden. Seriens kronologi har forvirret mange (episode 4-6 udkom i årene 1977-83), og den såkaldte prequel-trilogi med episode 1-3 fik efterfølgende premiere i 1999-2005. Nu genopstår Star Wars med tre nye film (samt flere enkeltstående spin-offs), hvoraf den første, ’The Force Awakens’, fortsætter efter begivenhederne i Return of the Jedi.

Det oprindelige trekløver, bestående af skuespillerne Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher, vender tilbage til deres ikoniske roller som Luke Skywalker, Han Solo og Prinsesse Leia. Samtidig gives stafetten videre til yngre kolleger, og navnene Daisy Ridley, John Boyega og Oscar Isaac kan forventes at være på alles læber de kommende år.

'Star Wars: The Force Awakens' er instrueret af J.J. Abrams, som stod bag to vellykkede Star Trek-film, der formåede at tilfredsstille både det brede publikum og de mere indforståede nørder, og det er givetvis denne balancerede tilgang, der har skaffet Abrams det ansvarsfulde job. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4119 votes)
5.2
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

7 år siden
Harrison Fords ikoniske rumhelt
10 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Star Wars: The Force Awakens' har glimt i øjet, men vigtigst er den lavet af mennesker, der bruger den stærkeste kraft af dem alle, nemlig en dyb kærlighed til deres gerning." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Abrams har i mine øjne løst opgaven til ug med respekt for universet og ikke mindst for de "religiøse fans". (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Man bør med andre ord nok skrue forventningerne lidt ned i forhold til den hysteriske hype, så venter der én en gedigent underholdende science fiction film. Hverken mere eller mindre." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Kunderne fik ret igen. De fik hvad de ville have. Men ’The Force Awakens’ leverer heldigvis også noget, som ingen vidste, de havde brug for." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen kan bedst betegnes som en soap forklædt som katastrofefilm." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Et fornøjeligt "Blast from the past", der dog er noget hæmmet af sine mange pligtopgaver." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... møder du Star Wars for første gang, er filmen et værdigt, vidunderligt sted. Den er smukt fortalt og taler lige stærkt til gamle og helt nye fans." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Salemuser/759604

Flot film med masser af action. Der var ikke så meget verdensopbygning som jeg havde forventet og der var elementer et mindede mindre om Star Wars end jeg kunne have ønsket. Men det der gør forskellen for mig er at den meget virker som en remake af episode IV (den første Star Wars).

Batgirl.

Spoiler alert. Hvis man allerede har set New Hope er der ikke så nært så meget at komme efter da den her film følges som en kopi af den. Man har allerede set en robot som stikker af med nogle hemmelige planer samt en hovedperson som ikke ved hvem hendes forældre er og som bor på en ørken planet. Man ved allerede hvad planet basen kan udrette og hvad der vil ske. Men Fedt den hedder StarKiller som Luke først skulle havde heddet til efternavn men så blev ændret. I stedet for bare det samme kunne det være nice hvis Starkiller basen også var med i Episode 9 eller til med 10. Dette med at sådan en frygtindgyde base altid bliver sprunget i luften i første film for det til at virke så nemt, Så nogle af rebellerne godt kunne holde kaffe pause imens andre fik klaret arbejdet.

Ting jeg så godt kunne lide ved filmen.
De gange man så Snoke som hologram i den stol ligesom Thanos var awesome. Gensynet med Han Solo og chewbecca. CGI,en er i top klasse og musikken klare sig også fint. Lyssværds kampene er også flotte.

Jen Headuser/1439276

Den leger med min interesse ved at gøre en stor del af alle de ting, som jeg frastødte ved Return of the Jedi, men hvad der for mig fungere ved The Force Awakrns (og som ikke gjorde i den 3./6. star wars film - det går op for mig nu, at det nok havde været mindre kompliceret bare at henvise til den 3./6. SW film ved blot at sige Return of the Jedi fremfor den 3./6. - i princippet 7./8. ((tager vi stilling til Rogue One og Solo’s eksistens))), men ja, hvad der fungerer heri er, at den oprigtigt er en underholdene film. Den gør et vildt godt stykke arbejde med at opbygge interessen for en masse nye karakterer, hvorimod Return of the Jedi fjernede min interesse for nogle allerede etablerede karakterer. Hele Finn’s karakter ark er dog vildt underligt sammensat. Manden ved, at hans tidligere stormtroop allierede er uskyldige mennesker, der er blevet bortført som børn og hjernevasket indtil at blive Stormtrooper.. Én af stormtroopernrs døde er endda det, som vækker Finn fra selv at være det.. Og alligevel render han rundt og dræber dem, som om den plotdetalje om Stormtrooper bare var en myte?! Derudover bliver jeg også én af dem, der vil påpege, hvor unaturligt sammensat det er, at Rey er så god men kraften. 5-10 timer efter hun får at vide, at hun har potentialet til at blive jedi svinger hun rundt med et lyssværd og bruger “the force”, som om hun blot har spillet dum og naiv under filmens første to timer. Det er sygt underligt manusarbejde. Ja, det er sci-fi, og logik blev mere eller mindre smidt ud af vinduet fra det tidspunkt, de valgte at navngive dette univers; “Star Wars”, men det sætter stadig gang i en del plothuller, når tidligere film i samme saga, tydeligvis viser, hvor ulogisk det hænger sammen med dem.

Bortset fra det vil jeg konkludere min wannabe-roman af en anmeldelse med at skrive, at filmen er visuelt fænomenal. Det er også den eneste Star Wars film, jeg sagtens kan se op til flere gange.

Hozan

Jeg synes at den var rigtig fint:)

Helena Victoria

Star Wars fan? Ja, det tror jeg nok lige og det er kun blevet "værre" efter denne film. Hold op hvor jeg elsker det univers, som de igen formår at skabe. En utrolig spændende film, som man opsluges fuldstændig af. Mit håb var, efter så mange år, at der var en sammenhængende historie og fortolkning af dette univers og mine håb og forventninger blev i den grad overgået. Jeg har fået filmen på DVD og jeg må ærligt stå ved at jeg nu har set en 8 gange, for jeg kan simpelthen ikke få nok. Jeg anbefaler virkelig denne film og jeg glæder mig utrolig meget til de næste film i serien!

timouser/865518

Det er jo den samme gamle historie om igen...
trist at se Disney over tog

Sarah

Meget spændende film! Det er dejligt, at StarWars endelig fortsætter, men man kan godt mærke lidt, at det er disney der har overtaget. Der er lidt "fejl" hist og her, men ellers en utrolig flot film, med gode skuespillere. De formår også at lave den lidt sjovt. Min tid var ikke spildt med denne film! :D

Thomas

Star wars filmene har en kæmpe fanskare og det udnytter man ved at lave en tarvelig og tam efterfølger, for den skal jo nok få mange i biografen.
Men lidt sjove droids og et nyt sejt lyssværd, kan bare ikke redde en dødssyg film, hvor vi har set det hele før.
En stjerne og et højlydt GAAAB herfra.

Johnny

Waauww jeg er solgt!!!
Fantastisk film. Følger de 4-5-6 episode rigtig godt. Meget bedre end 1-2-3 episoderne.
Fedt at Han Solo lige var med igen.

Bedste film i 2015

Lars Jørgensen

På trods af mine bange anelser, er det efter min mening lykkedes for JJ at få lavet en fantastisk film det både visuelt og i stil elegant løfter arven fra den gamle trilogi.
Den kan varmt anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.