Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
15.08.1980
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
|
Versioner: se alle
2D (u/undertekster), Særvisning
|

Science fiction-filmen 'Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back' (Imperiet slår igen) har oprørerne søgt tilflugt på isplaneten Hoth, hvor de er godt i gang med at lægge planer for deres kamp mod Kejseren, Darth Vader og resten af Imperiet. Men så angriber Imperiet...

'Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back' er den anden film i den oprindelige trilogi, der startede med Star Wars: A New Hope og efterfulgt af Star Wars: Return of the Jedi.

'Star Wars: The Empire Strikes Back' vises uden undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (237 votes)
5.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Klar en oplevelse for os allesammen som elsker film.

Tag og se den

Batgirl.

Spoiler. Dødsstjernen er væk men det er The Empire ikke. Det forrygende at se alle de nye maskiner og planeter i denne intense opfølger til New Hop. Især Kampen om Hot der viser The Empire virkelig tænder. I spillet star wars battle front kan man også mærke at The Empire har fordelen ved hot med deres pantret walkers. Glemmer aldrig det afsnit i The Simpson hvor Homer kommer ud af biografen og siger at Luke er Vaders Far hvor ved alle de der biograf gæster som skal se den bliver sure.

Jesper

Den skal alle bare se!

Festfyrværkeri på fyn

Mine forventninger var tårnhøje, og den levede tildels også op til mine forventninger.

Jen Headuser/1439276

Jeg kan godt se, hvorfor filmen er elsker af så mange Star Wars fans - især blandt dem, der ikke fik plottwistet spoilet, før de overhovedet vidste, hvad Star Wars var. Og Empire Strikes Back er da også en mindst ligeså god film som Star Wars (A New Hope), men ligesom med forgængeren er den ikke noget at råbe “hurra” over for andet end, at den visuelt stadig holder i det 21-århundrede. Skuespiller er da langt bedre heri, og historien er en hel del interessant, men medmindre man oprigtigt er grebet af Star Wars, så finder man nok heller ikke denne som værende meget mere end blot en gedigent god sci-fi film.

Antaeus

Mesterværket "Star Wars A New Hope" burde være umulig at opfølge med en lige så god 2'er, sådan har alt filmlogik været, men Lucas fandt en instruktør som formåede ikke bare at levere en lige så god film, men bedre og derved verdens bedste film nogen sinde på det hvide lærred, Star Wars Imperiet Slår Igen.

Der er skruet op for alt her i forhold til Star Wars. Vi får mere action og spænding, flere kampe, mere dark side, mere persongalleri, kommer endnu længere ind på personerne og frem for alt en endnu bedre fortælling.

Vi får så mange mindeværdige øjeblikke som: Luke bliver taget af isuhyret, kampen om Hoth, den ellers døde Obi-Wan kommunikerer med Luke, der møder Yoda og starter sin jedi træning. Han Solo og Leia lander hos den lidt for charmerende Lando. Vi får Boba Fett, Darth Vaders og Lukes kamp og replikken som var hemmelig for alle, selv for skuespillerne, der først fik stukket den nye replik i hånden lige da den skulle siges - "Luke, jeg er din far", hvilket gav en hel ny og ekstra dimension i vores eventyr. Nå ja, og så har Luke også en søster som har kraften.

Det er alt sammen så forrygende lavet. I de andre Star Wars film kan man pege på småting, som kunne forbedres, men i Imperiet Slår Igen er alt perfekt, det kan ikke gøres bedre.

DJT

får først at vide, at det er en søster, i Return of the Jedi. I denne siger Yoda blot "There is another".

Antaeus

Ja, det har du ret i.
Og så kan man få en indikation af at Leia også har kraften, hun hører i hvert fald Lukes tankeoverføring efter kampen med Vader. Men det siger selvfølgelig intet om at hun er søster.

CINEMANDRUP

En opfølger, som virker som et stjerneskud sendt fra himlen. Ord kan nærmest ikke udtrykke hvilken positiv og mindeværdig effekt denne film satte sig i mig i barndomsårerne og fortsat den dag i dag står rigtig stærkt og uden tvivl er blandt favoritfilmene. Ikke nok med at dette er Star Wars, men det er gjort med så stor en tro på egen evne at instruktøren og produceren nærmest selv skulle besidde kraften. Dette er The Empire Strikes Back

3 steder fortjener særlig nævnelse i denne anmedelse: Hoth, Dagobah og Lando systemet.
En fuldstændig vanvittig steningsfuld åbning på planeten Hoth, som i sig selv er en vidundersmuk planet omgivet af snebeklædte områder, men ikke nok med det så har vi et slag som finder sted, som er så mindeværdigt at det også bare er blevet identisk med Star Wars. De imperialistiske stormtroopers i deres dragter, de Store AT-AT-s der betræder planeten og så rebellerne som mildt sagt spænder ben for dem. Det er så flot lavet og tilsat så stor forståelse for det univers vi befinder os i. Hav nu fortsat i tankerne, at dette er fra 1980, så med det i mente, kan det kun slåes fast til den dag i dag, at det er uhyre godt lavet og på ingen måde fortjener kritik for ingen kunne gøre kunsten efter.

Denne omgang får vi også vores allesammens lille grønne Gremlin ☺ Yoda på banen. Vi besøger Dagobahh systemet, som ikke er fugtig og grøn, men mildt sagt er en slags hjemløs jungle dækket af tåge, hvor Yoda har valgt at gå i eksil. Luke kommer under Yodas læring og introduceres nu for alvor for kraftens betydning på både godt og ondt.

Lando systemet er stedet hvor vi får nok en af – hvis ikke verdens – største og mest betydningsfulde sætning leveret af Darth Vader, som uden tvivl har sat sit aftryk på stjernehimlen af filmhistorier. Det er så episk godt leveret og kom bag på alle og enhver første gang de blev sagt og tilføjede lige det ekstra drama og intensitet som gjorde filmen til sand milepæls historie. Denne sætning er nok en af dem som er blevet sagt flest gange og den fremstår stadig følsom og stærk leveret dags dato. Det bliver bare ikke bedre end det. Derudover har vi en intens kamp imellem Darth Vader og Luke for ej at forglemme Han Solo, som nærmest fryser inde i en boxmadras fra Jysk☺

Filmen er spækket med meget personudvikling og det er en sand fornøjelse af have vokset op med sådan et mesterværk og stadig betragter det som værende det i dag efter have set den igen. Den kærlighed som karaktererne ligger i deres figurer er smuk til hvert sekund det vises. Det er alle figurer som vi elsker og atter elsker. Her har jeg ingen personer som jeg syntes lidt om eller ”hader”.

Denne film er et MUST SEE for alle og enhver. Det er filmhistorie i fineste format og det for sin tid var det bragende flotte effekter vi var vidne til. Der er lagt så stor kærlighed i at få fremstillet hele dette univers så realistisk som muligt, så vi ville tro på det og leve os ind i det. Det kræver meget og især stor forståelse for hvad der virker. Så mange ikoniske øjeblikke, så mange karakterer – ej at forglemme nok den største dusørjæger i universet Boba Fett, som også introduceres -, så stor og følelsesladet en stemning, så smukke omgivelser og ikke mindst så utrolig fantastisk en historie.

Der er en grund til at Star Wars er så populær og dermed sagt har denne film meget at gøre med det. Nyd dette nostalgiske mesterværk af stjernestøv som gør sig fortjent til hver eneste stjerne den får.

Emil

Den her film er så perfekt. Gode karaktere ikke så gode effekter som episode 4 synes jeg. Men Yoda stjæler showet. Og han er den bedste film karakter nogensinde! Han er så mystiks og klog, filmen har mange af mine favorit scener i film, der er en hvor Yoda bruger kraften til at løfte den x-wing. En af de bedste scener i den her film og i alle star wars film. Rigtig god film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.