Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars (1977)

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars - Episode IV: A New Hope
|

'Star Wars' (Stjernekrigen) er det første, eller i virkeligheden fjerde, kapitel i George Lucas' legendariske rumeventyr.

Det galaktiske Imperium med Darth Vader i spidsen har bygget en rumstation kaldet Dødsstjernen, der har et kraftigt nok våben til at ødelægge hele planeter. Men en gruppe rebeller kæmper imod overmagten.

En af disse er Luke Skywalker (Mark Hamill), en bondedreng der netop har lært, at han besidder Kraften og måske er nøglen til at besejre det onde Imperium.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (239 votes)
5.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Leon

Den værste film jeg har set til dato. Det er 2 timer jeg aldrig får tilbage. Det er bare spild af tid at se denne Lor*e film

Lars Michael

En stor film der startet noget stort i filmverdenen.
Og jeg er sikker på at de andre kun bliver bedre.

Batgirl.

George Lucas kæmpet virkelig hårdt for at få Stjernekrigen til virkelighed på det store lærred. Mener også han kom på hospitalet grundet stres og det var virkeligt varmt da de skulle optage i Tunesien aka Tatooine. Dengang man Brugte modeller af rumskibene og ikke som i dag hvor det er så nemt med CGI for at skabe.

Spoiler. Elsker scenen hvor Han løber efter de der storm tropper men så ender med at komme ind i den hangar med tusindvis af dem hvor han så må tage flugten. Rebellerne har netop stjålet Planerne til Dødssjernen som er en Instant Killer der tager flere liv ind man kan tælle. Der er også meget katten efter musen i det og det gør det spændende da der også er konflikter mellem hovedpersonerne.

Oskar

Den så jeg som 16-årig i 1977 i biffen. Hold da op, den var imponerende. Fede special effects jeg aldrig havde set før og de mest syrede karakterer i universet. Jeg har ikke set den siden, men mon ikke den stadig holder.

Jen Headuser/1439276

Visuelt spektakulær filmoplevelse (ja, selv i 2019 holder den stadig - bortset fra Lucas’s malplacerede CGI her og der). Historien holder, og fungerer meget godt som noget selvstændigt såvel som begyndelsen på én af de største filmsagaer nogensinde. Det er ikke en film, som jeg har nogen intention om at gense, da den er pænt småkedelig under flere sekvenser. Og skuespillet er...

Jakob

Det er et mesterværk og jeg kan se filmen igen og igen. Hele star Wars universet er gennemtænkt og fuldendt

Martin

A long time ago in a galaxy far, far away….

Jeg må sige ”the force is strong with this one”, en klassiker der aldrig vil blive glemt. ”Star wars : A new hope” er George Lucas’ store stjerne, Harrison Fords gennembrud og ikke mindst en film, der virkelig satte standarden for det nye år tusind.

Jeg vil mene (som mange andre), at denne film er blandt de største, der nogensinde er blevet produceret, en film der ikke bare skal ses, men opleves. En legendarisk fortælling om magt og ondskab, frihedskæmpere der ikke ”bare” kæmper for livet, men fremtiden for hele galaksen…

CINEMANDRUP

I en fjern fjern anmeldelse fra tidernes morgen er meningerne fortsat den samme, som første gang dette mesterværk kom på skærmen. George Lucas kom med sin underdog historie, som ingen rigtig troede på udover ham selv og vi elsker ham til den dag i dag for at have givet os dette univers og ikke at have givet op: Han gav os bogstaveligt talt: A New Hope og lod dette stjerneskud træde ind i vores hukommelse.

Hvad kan siges om dette skønne magiske univers som ikke allerede er udtrykt. Alle de rette knapper bliver ramt og utallige spekulationer og konspirationsteorier brygges fortsat den dag i dag. Lad os tage på den ultimative rumrejse med Star Wars: A New Hope.

Titelmelodien lyden af John Williams toner er intet mindre end noget af det bedste, der kan trænge ind i øregangene og til den dag i dag er det nærmest symbolsk med stående applaus. Det er den fornemmeste helte musik der er præsteret og John Williams fortjener helte status for at give os disse himmelske toner.

God vs Ond er vores tema og dette er historien om den ultimative konflikt som et utal af fremtidige film har lavet reference til. Vi har haft vores prequel trilogi, som har givet os forhistorierne, men husk altid at dette var den første film der kom ud og den er stadig banebrydende i nutidens filmoptik. Uforglemmelige og ikoniske scener som til stadighed bruges i mange film. Dette er filmen som startede det hele.

Introduktion af vores karakterer er næsten unødvendigt. Det er den magt som filmen har. Alle er i mere eller mindre omfang vokset op med Star Wars og kender til det. Vi har vores helte i form af legendariske Luke Skywalker (Mark Hamill), Obi-Wan Ben Kenobi, Han Solo (Harrison Ford), Leia, (Carrie Fisher), Chewbacca, C3PO, R2D2. Alle tilføjer en uforglemmeligt og helt unikt oplevelse med deres figurer.

En som fortjener sin helt eget afsnit er skurkene over alle skurke. En større symbolsk ondskab fanget i en bestemt kappeklædt karakter skal man lede længe efter. Jeg taler selvfølgelig om den enestående, uforlignelige, ikoniske og sublime badass som er Darth Vader. Hele figuren, hans væremåde, personlighed, stemmeføring, fremtræden er udført til fuldstændig perfektion. Selv hans åndedræt er nærmest en karakter i sig selv og et særligt særpræg af hans person.

Denne film giver sig tiden til at introducere os ordentligt for vores figurer og det er tid som er givet godt ud, for de glemmes aldrig. Filmen rammer en virkelig smuk balance imellem stemning, action, karakterudvikling og spænding. Nogle af de bedste øjeblikke i filmen er faktisk hvor der ikke siges så forfærdeligt meget, men at du hele tiden mærker og føler stemningen. På Star Wars manér kan man næsten sige, at du føler kraften igennem filmen.

Filmens effekter er for sin tid og fortsat i dag imponerende detaljeret og vildt flotte. Det er fortsat bedre end mange nutidige film. Detaljegraden er enestående og mange rekvisitter blev bygget og ikke blot skabt i en computer og det mærkes helt tydeligt. Effekterne til flykampene i rummet er sublime, væsenerne er forskelligartede og unikke, landskaberne/planeterne er vildt forskellige og med sit helt eget særpræg. Detaljegraden kan eksempelvis ses i lyssværdet. Hvor er der dog brugt lang tid på dette mindeværdige våben og det ses og skinner igennem helt perfekt, når det i al sin hæder svinges fra side til side.

Lydsiden af Star Wars er noget helt for sig selv. Lyden af lyssværdet, laserpistolerne, skydedørene der lukkes/åbnes, flyene, robotterne, de forskellige sprog, stemmerne, Darth Vaders åndedræt. Hvis du blot afspillede lydklippet med åndredrættet for et tilfældigt publikum, ville hoveddelen af folk med det samme vide at det var Darth Vader – så stor magt har denne lydside. Lydsiden af blevet en slags signatur for Star Wars og dertil høre en masse nostalgi.

Stjernestøvet har nærmest lagt verden i dvale – på den gode måde - fordi vi blev så betaget af Star Wars og helt opslugt af det. Det er en skøn historie, den overrasker, udvikler sig og er stadig blandt de bedste historier i verden, fordi den er så unik. Alle burde introduceres for dette univers og kommende genrationer skal også kende til dette stjerneskud af en filmsaga. Dette var filmen der i tidernes morgen startede hele Succes lavinen for Star Wars og når du har set filmen, forstår du hvorfor. En film som lever op til sin titel: Et Nyt Håb

Mindre end 6 STJERNER til denne film kan ikke gøre det. Det er et mesterværk som fortjener al hæder fra os og til fjerne fjerne galakser.

Emil

Star Wars er en af mine yndlings film.

Nikolaj

For første gang møder vi imperiet, kraften, jedierne, Obi Wan, Luke, Darth Vader og en galakse langt langt væk! For første gang møder vi en fremragende filmserie! "A new hope" er den langsommeste af star wars-filmene, men den sørger samtidig for at vi får en rigtig god baggrundsviden til hele historien.

Historien er det klassiske. Vi har den undertippede "gode" der skal slå de stærke "onde". Det er jo ikke en ny ide, men da det foregår i et helt andet slags univers, kan man ikke undgå at falde lidt for denne fremragende film!

Allerede i starten af filmen bliver vi introduceret til det ultimative onde... Darth Vader. En af de måske mest legendariske filmskurke der findes! Figuren er absolut også genial. Den fuldstændig mørke kappeklædte mand med en hjelm der ikke viser hans ansigt, og den ondeste vejrtrækning nogensinde gør Vader til en klassisk filmfigur.

"A new hope" er en absolut kult-klassiker, og er starten på muligvis den bedste filmserie nogensinde!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.