Cookie- og Privatlivspolitik

Star Trek Beyond

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionfyldt og spændingsmættet grundstemning. Den indeholder voldsomme scener med slagsmål, skyderier, eksplosioner og farefulde situationer. I to scener ses personer disintegrere og i en scene ses kortvarigt personer blive torteret med elektricitet. Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk science fiction univers, og da billederne ikke er udpenslet blodige, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn over 11 år.

Se mere på medierådet.dk
21.07.2016
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Trek Beyond
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio - 2D, Seniorbio - 2D
|

I 'Star Trek Beyond' vender Kirk, Spock, Scotty, Chekov og resten af besætningen på rumskibet USS Enterprise tilbage for at deltage i en ny mission.

Selvom mandskabet er kendt for at udforske universets afkroge, er deres nuværende opgave alligevel anderledes. Ingen af dem har nemlig været så fjernt som nu. Rejsen bringer dem ikke kun til fremmede verdener, men byder på opdagelsen af en ny fjende, Krall, der er drevet af et personligt hævntogt mod Enterprise og selveste Føderationen.

'Star Trek Beyond' er tredje kapitel i den nye serie af science fiction-film, efter J.J. Abrams genstartede universet med den fremragende Star Trek i 2009. Instruktørsædet er denne gang overtaget af Justin Lin, der er kendt for en række af de action-fyldte Fast & Furious-film, men Abrams er stadig involveret som producer.

Idris Elba er den seneste stjerne til at påtage sig rollen som superskurk efter Eric Bana og Benedict Cumberbatch i de to forgængere, mens de velkendte skuespillere alle er tilbage som Kirk og Co. Anton Yelchin, der spiller Chekov, døde tragisk i et biluheld, efter optagelserne var færdige.

'Star Trek Beyond' er baseret på Gene Roddenberrys populære franchise, og danske Kim Kold har en mindre rolle i filmen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (658 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Star Trek Beyond' minder nu mest om en konfettikanon. Festligt, farverigt og med meget lidt retning eller mening." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Størstedelen af filmen er storslåede kampe i rummet - masser af laser og ødelæggelse. Og det er godt lavet, men der mangler ligesom noget. Jeg ville ønske vi kom lidt mere ind bag karaktererne." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Her er masser af selvironi i replikkerne og science fiction-effekterne er brugt med snilde, uden at det på noget tidspunkt føles som rent blær." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  "I den gamle serie købte man gladeligt rumrejsepræmissen. I de nye film tror øjnene og kroppen nærmest på den." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

J.J. Abrams ønskede sig så meget at instruere Star Wars. Så da han fik tilbudt Star Trek, så lavede han et rask kunstgreb og Star Warificerede Star Trek - med mere combat action, flere følelser og en mere personlig historie.

Det lykkedes så godt at der var en del vrede Trekkies, som synes det var en vandalisering af den oprindelige serie. Til gengæld fik serien nye seere, som synes godt om den nye stil - og bedst af alt, for J.J; Han fik lov til at instruere en rigtig Star Wars film. Dog havde han lige et hængeparti, for inden det havde han kontrakt på endnu en Star Trek film - Into Darkness. Her fortsatte han tydeligt stilen fra den første - stadig inspireret af Star Wars.

Denne nyeste udgave i Star Treks univers - Beyond har ny instruktør - det var trods alt for meget at begge serier skulle fortsætte med samme mand bag roret. Og så trækker Abrams som producer stadig i nogle tråde, og sørger for en vis kontinuitet.

Justin Lin, er den nye mand med dirigentstokken - han er mest kendt for at være ved at køre The Fast and The Furious helt af sporet, med Tokyo Drift, hvilket normalt ikke ville have givet ham en chance mere. Men den fik han alligevel, og greb den i den grad så han endte med at instruere 4, 5 og 6 i serien - og må siges at have skabt en levedygtig francise.

Nu står han så med den tunge arv at skulle fortsætte hvor J.J. Abrams slap - og lykkedes det så?

Mit svar er ja, så absolut. Jeg havde virkelig bange anelser, for de første trailere så ikke lovende ud. Ikke alene har han formået at lave en helstøbt film - han har også flyttet Star Trek tilbage mod sin oprindelige form, så serien igen ligner sit ophav. Væk er den rebelske Kaptajn James T. Kirk - Chris Pine ligner mere og mere William Shatner's udgave af den altid eftertænksomme kaptajn, som sjældent handler overilet - men altid modigt.

Men med valget om at gå tilbage til basis, bliver det også en anelse mere monotomt og forudsigeligt - der er ikke den store udvikling i Enterprises besætning, som alle er blevet mere joviale. Det er faktisk meget sigende at Kirk i sin log beskriver det som om han deltog i en "serie" af begivenheder - og trænger til noget nyt.

Det får han selvfølgelig rigeligt af, og historien er fuldt på højde med den forrige "Into Darkness" - Idris Elba fortsætter traditionen, som kendt gæsteskurk - efter Eric Bana og Benedict Cumberbatch i de to første.

Justin Lin sætter ikke en fod forkert, og må være i spil som instruktør til den næste - selvom han ikke laver nogen ny revolution.

Palasse

Man kan godt mærke, at der er skiftet instruktør siden sidst. Forhåbentlig skifter de instruktør igen med det samme.

Jeg er egentlig ikke Star Trek-fan, men jeg kunne rigtig godt lide JJ Abrams' to film i serien og havde glædet mig til denne film, selvom han ikke længere stod på broen og styrede skibet.

Jeg havde ike rigtig noget at glæde mig til, skulle det snart vise sig.

Nok mest for fans af serien. Alle andre bør overveje en anden film.

Mark

Jeg har kun ros til overs for Star Trek Beyond. Jeg er vild med at det er et originalt plot og ikke et Rehash af en tidligere film som den forrige (Into Darkness som jeg synes er god men bare ikke så kreativ). Når nu man i 2009 tog beslutningen om at starte en ny tidslinie op så er det befriende at se det blive brugt til at skabe noget nyt og positivt synes jeg.

Jeg er vild med at filmen har feelet fra Star Trek TOS mandskabet er blevet en sammenhængende familie med de genvordigheder og dejligheder det bringer med sig, det savnede jeg lidt i de to foregående film. Jeg synes faktisk det var den vigtigste del af de respektive serier at man havde fornemmelsen af at alle betød noget og der var den her musketerånd om en for alle og alle for en.

Jeg synes det var dejligt at der kom lidt mere fokus på de andre karakterer end den hellige treenighed (Kirk, Spock og Bones) fedt at Sulu kommer mere til sin ret og Scotty brager bare igennem ivrigt fremragende portrætteret.

Jeg synes handlingen var velkomponeret og som sand Trekkie synes jeg det var fedt at der var en samme små Eastereggs til mig som fan af serierne men som ikke gør filmen så nørdet at man ikke kan se den bare som fan af de nye film. Jeg vil dog sige at det helt klart hjælper at have set serien Enterprise.

Skurkene er interessante og lige præcis så 2 dimensionelle som sådan nogen skal være indtil filmens klimaks hvor deres udvikling lige pludselig går så stærkt at jeg var ved at få åndenød, totalt fedt.

Jeg havde det faktisk som om jeg havde siddet og set et meget udvidet afsnit af en Star Trek serie, så tæt på synes jeg de ramte med både stil og komposition, og jeg var egentlig klar til et afsnit mere allerede men jeg må nok desværre væbne mig med mere tålmodighed.

Det er endnu en gang lykkedes at få både billeder og lydside til at gå op i en højere enhed de to komplementerer hinanden ganske perfekt, jeg labbede de fantastiske filmede actionscener i mig og lod mig henføre af soundtracket. For at sige det kort. Jeg tror sgu det her er min nye ynglings Star Trek... Nej det er alligevel for langt.det vil for altid være The Wrath of Khan men den her er kommet i på en meget flot andenplads.

Ms. Mel

Actual Rating: Infinity x 2

There are two things I LOVE in this life, pizza and pizza with extra cheese. I love Pizza. Whenever I eat pizza I feel like I'm in heaven, and this movie brought me the same feelings. So, good job movie, you are pizza.

There was nothing I disliked about this movie, not even that very disturbing first trailer the studio put out. But first off, let me say this: To all those people who were hating on the movie when the first trailer was released, I have nothing to say to you, other than, LIVE LONG AND SUCK IT! Ha!

I've seen most of the big releases this year, and there was always something I don't like about them, but this movie was in a whole new world, well it was in deep space, but that's not the point, the point is, everything about this movie was great, the plot, character development, action, everything.

So, here are a few things that I enjoyed.

1. Awesome Soundtrack and visuals. That song though! <3 It was epic!

2. Character development, everyone had a role and they played it damn well. The crew was amazing. They had chemistry and they delivered each line with awesomeness.

3. Me inaudible squealing every time there was an awesome shot of the U.S.S. Enterprise.

4. Plot. Amazing story line, although the villain wasn't as great as Khan, but then again no one is as great as Khan, he's just too superior.

5. The awesome end of movie narration: 'Space, the final frontier. These are the voyages of the Starship Enterprise. It's ongoing mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no one has gone before.' Damn, these words get me every time.

The saddest part about the movie though was seeing Anton shine as a character and knowing I wouldn't get to see him again. RIP. You'd be truly missed. Leonard Limoy was also deeply missed. RIP old friend, you were a legend in the making.

As a hardcore fun, I found nothing wrong with this movie. For me, everything was perfect. I was smiling the whole time, and every time Captain Kirk came on, I was like… yaaaayyy. Everyone was just amazing, the plot was great, the character's awesome, and the location, out of this world. HA! I made a joke.

One character I really loved in his one beside Kirk was Spock he was great, and as always Dr. Bones hit all the right funny notes. I have nothing bad to say, only praise, this was as good as the first two.

Rating: 6 awesome space-ship stars!
Actual movie name should be: STAR TREK: BEYOND AWESOME

Live long and prosper!

Mel Out!

Sofie

Jeg har set en del Star Trek, både de 2 foregående med samme skuespillere og tidligere film.
Jeg synes Beyond holder sig rigtig godt til universet og det med udforskning af fjerne galakser, hvilket jeg personligt er vild med.
Jeg kan forstå på andre der har set den at de ikke synes den er ligeså fed som de to foregående, og jeg kan på mange måder se hvad de mener, men hvis man generelt er fan af Star Trek så tror jeg man får en god oplevelse uanset manglerne.

Benji Blaakilde

Star Trek lives long and proper efter 50 år, nu med flere effekter og mere Beastie Boys.

Så Kirk og hans mandskab har været i rummet og udforske i nogle år, da de pludselig bliver angrebet og Starship Enterprise styrter på en planet, mens en klichéagtig skurk har onde planer.

Justin Lin, som er kendt for sine vanvittige actionfilm, instruerer det her sci-fi eventyr, og hans præg er tydeligt. Der er ikke mange kedelige øjeblikke og så snart vi kommer til rumkampe, hvor alt på skærmen bevæger sig, skyder eller sprænger i luften, er han i sit es, og det er der ærligt talt en del af, og det er underholdene før alt andet, det er helt sikkert. Flere sekvenser føltes egentlig som taget ud af en Fast & Furious film. Filmen er tit så hurtiggående i disse actionscener, at det flotte sceneri og effekter går så hurtigt forbi, at du slet ikke når at værdsætte det.

Filmen går ikke, hvor nogen anden har gået før og tager ikke mange dristige manøvrer undervejs. Hvis man tog al' det svimlende action væk ville man nok bare en have en 30 minutter lang overkompliceret og alligevel simpel historie, som er meget basic i kernen. Alle de nye Star Trek film har haft det samme problem, og det har været at finde en ordentlig interessant skurk. Selvom vi har haft fænomenale skuespillere i Cumberbatch og nu Idris Elba har ingen haft det store motiv eller personlighed til at være noget unikt eller nogen man ser som en stor trussel, og ender bare med at være ond i ordets bogstavelige forstand og intet andet. Skurken i Star Trek Beyond er ingen undtagelse. Jeg kan ikke engang huske hans navn på stående fod.

Når det så er sagt, så har hele castet vi kender rigtig god kemi sammen. Efter at have været sammen i rummet i flere år, er de nærmest en familie, og det føler man. Efter at meget af besætningen er splittet ad og nærmest parret op to og to, er der stor udvikling i nogle forhold, der ikke er blevet særligt udforsket i de forrige film, og det er både interessant og godt udført. Bones og Spock har fx en solid bromance i filmen.

Simon Pegg er også tilbage, både som Scotty, men nu også som forfatter, og hans komiske sans kommer til udtryk, når han tit river en vittighed af sig. Dog intet hysterisk, og filmen er i sidste ende en underholende sci-fi actionfilm.

Star Trek Beyond går ikke mere beyond end at være to timers fornøjelig underholdning i selskab med et velfungerende cast og en forglemmelig skurk og historie. Den er også rigtig flot. Det er rart at blive taget ud af cockpittet på Starship Enterprise og ud i de mere eksotiske omgivelser i universet. Alt i alt god popcornfilm på en grå dag i sommerferien.

Niclas Dalby

Star Trek Universet blev skabt tilbage i 1966 af Gene Roddenberry og har siden da udviklet sig til at blive én af de mest elskede sci-fi serier sammen med Star Wars. Siden begyndelsen har vi haft syv serier, der alle finder sted på forskellige tidspunker, samt 13 film, inkluderende det nyeste skud på stammen, Beyond. Den mest kendte af serierne er uden tvivl Star Trek: The Next Generation, hvor vi så Patrick Stewart i rollen som Captain Jean-Luc Picard – serien løb i syv sæsoner og med holdet og skibet USS Enterprise så vi fjerne dele af Universet samt nyt liv, fjender og venskaber.
Der har siden 1979, hvor den første film udkom, været udgivet en film godt hver tredje år, men i 2002 så det ud til at slutte, da Nemesis var den sidste film i syv år. Nemesis var en finansiel katastrofe, der aldrig var tæt på at tjene sig selv ind, og med ophævelsen af serien Star Trek: Enterprise så Universet ud til at fade lige så stille ud.
Skaberen, Riddenberry, havde aldrig haft interesse i at lave en prequel serie, der tidsmæssigt fandt sted før den oprindelige Star Trek og da Ralph Winter og Harve Bennett foreslog idéen tilbage i 80’erne afviste han det da også. Roddenberry døde i 1991, 70 år gammel, men franchisen var stadig ejet af CBS og Paramount Pictures, der aldrig rigtigt kunne blive enige om hvorvidt en prequel-film skulle finde sted. Konceptet fik dog set sit lys i 2005, da Viacom, der ejede Paramount, brød med CBS og overtalte chefen, Leslie Moonves, til at frasige sig og sælge rettighederne til Star Trek og i 2009 så vi den første reboot af serien med J. J. Abrams ved roret. Fire år senere fik vi Star Trek: Into Darkness og i år, på dets 50-års jubilæum, får vi Star Trek: Beyond.

Vi er godt tre år inde i Captain James T. Kirks mission, da USS Enterprise ankommer til rumstationen Yorktown. Her bliver holdet rodet ind i en redningsmission i en nærtliggende nebula, men skibet bliver overfaldet af en sværm af fjendtlige skibe og styrter ned på en ny planet. Holdet skal nu prøve at finde og redde hinanden fra den nye fjende, der truer med at dræbe al liv på Yorktown rumstation.
Der har siden den første trailer været en noget bekymret atmosfære angående den tredje film i rækken. Jeg indrømmer gerne jeg var én af dem, der slet ikke kunne lide traileren, der mest af alt mindede om en blanding mellem en musikvideo og en ny Fast & Furious film, men her kan jeg, heldigvis, sige, at traileren bestemt ikke gør filmen ret. Beyond er en sjov, begivenhedsrig og meget flot film, der tager sig selv seriøs og bruger mere tid end før på karaktererne.
Som i de to forgående film er Chris Pine og Zachary Quinto fantastiske i rollerne som James T. Kirk og Commandor Spock. De har den rette kemi med hinanden og det er tydeligt deres forhold til hinanden vokser og modnes gennem filmene. Hvor filmen dog afviger fra de to andre er, at denne gang er det ikke så meget de to, der er i centrum for karakteruddybelsen, men i stedet Karl Urban som Doctor McCoy og Simon Pegg som Montgomery Scott. Hvis man har set traileren ved man at førstnævnte af de to og Spock ender i en knibe sammen og deres kemi med hinanden er velskrevet og meget solid. Scott kommer vi også mere ind under huden på og det skaber en bedre dybde og forståelse for de karakterer, der har fulgt med siden 2009. Her får vi også introduceret en ny karakter, Jaylah, spillet af Sofia Boutella, der er blandt de bedste dele af filmen. Hendes karakter er et frisk pust og bringer nyt liv i mange af karakterne omkring hende.
Filmen af flot, som man kunne forvente. Den er enkelte gange noget rodet omkring sine kampscener, der ofte gør brug af pludselige lysimpulser og hurtige klip, hvilket kan gøre det ret forvirrende at følge til tider, men når vi får et større billede, enten af skibet, naturen eller basen, så får vi en god fornemmelse af hele strukturen og især af de fjendtlige skibe. Det er dog hverken kampscenerne eller de imponerende scenografiske øjeblikke med den nye planet, der er de vigtigste i Beyond – det er i stedet karaktererne, noget de to forgående godt har kunnet mangle. Karaktererne og deres motivationer, baggrunde og historier er i centrum og det pynter på historien, der ellers kunne falde noget fladt. Vi får heldigvis også en større motivation og begrundelse fra fjenden mod den tredje akt. Han kan i starten virke som den typisk ordinære fjende, man altid støder på, men man finder langsomt ud af, at der er noget dybere i hans historie.
Historien er, for mig, filmens svageste led. Uden den nødvendigvis bliver dårlig på noget tidspunkt, så fangede den mig aldrig rigtigt og især i filmens tredje akt foretages der nogle overspringshandlinger for at skubbe historien frem. Afslutningen lider under lidt af det samme som Into Darkness, noget jeg dog ikke vil komme ind på her, men som sagt er det karaktererne og deres interaktioner, der får filmen til at føles frisk og underholdende.

Så hvor befinder den tredje film sig i forhold til de to andre? På visse punkter er den klart den bedste: Det er her vi får nye følelser og bedre indblik i Spock, Scott, McCoy, Kirk og mange andre og det er trods alt det filmene har manglet de seneste år. På den anden side falder historien noget fladt, men det skal ikke tage fra, at den er yderst underholdende at se og man keder sig aldrig. Jeg vil nok rangere den mellem Star Trek og Into Darkness og hvis man er fan er serien skal man bestemt ikke undgå at se Beyond – gerne på det store lærred.
Til sidst vil jeg blot skrive R.I.P. til Anton Yelchin, der døde i den unge alder af 27. Hans portrættering af Chekov var fantastisk og blandt de bedste i hele serien.

S. Rico

Nu er Kirk endelig blevet fuldt ud kaptajn for Enterprise og begyndt på den 5 års rummission, som den oprindelige tv-serie var centreret omkring. Det er dejligt genkendeligt, og tempoet i den første halve times tid er skruet helt ned til dagligdags trummerum ombord på skibet.

For mig var denne langsomme indledning klart den bedste del af filmen. Samspillet mellem skuespillerne er helt i skabet ift. de oprindelige karakterer. Især er Karl Urban en 100% ægte doctor McCoy. Han ligner måske ikke så meget den ”rigtige” McCoy, men han spiller karakteren genialt overbevisende. Zachary Quintos version af Spock er en noget anden Spock end den vi kender fra gamle dage, men ikke desto mindre en interessant og fascinerende udgave. Chris Pine udfylder den svære rolle som Kirk så godt som man kan forvente - og med masser af charme og selvtillid.

Historien er også totalt klassisk oldschool Star Trek. Midt ude i rummet støder de på en fremmed, som har brug for hjælp. Og naturligvis hjælper Starfleet en fremmed i nød. Under redningsaktionen støder de så på ”ugens skurk” med skjulte motiver og en mystisk baggrund. Sådanne afsnit har der været tonsvis af gennem årene. Et godt afsnit kræver en interessant skurk, og som regel er der også et hyggeligt, dramatisk eller morsomt B-plot mellem nogle af besætningsmedlemmerne. Det er så her det går lidt galt for filmen. For skurken Krall er ikke særlig interessant. Da hans oprindelseshistorie efter ALT for lang tid endelig bliver fortalt, så har man for længst mistet interessen for ham. Jeg kunne også godt savne et godt B-plot, men dette er udeladt til fordel for en masse action, som desværre er rodet eksekveret. Til gengæld er der en del god humor undervejs - men ikke helt nok til at det kan udligne den lidt slatne skurk og de uinspirerende actionscener.

Mens actionscenerne i sig selv ikke er så spændende, så er det omvendt fantastisk flot at se på sceneriet af rumstationen Yorktown. Hvis man syntes, at Elysium stationen i filmen af samme navn var nydelig, så er Yorktown virklig guf for øjnene.

Pandauser/1006536

det var en ok film dog alt for meget historie i forhold til de 2 andre film, hvis du er en fan/hardcore fan så er det sikkert noget for dig.

Jesper

Flot og meget underholdende 3'er. Men det ville dog være dejligt med en lidt bedre handling og det ville også være fint at komme lidt mere ind "under huden" på Kirk og de andre så man bedre kan leve sig ind i filmene. Det var også skønt med en del humor som jeg er en stor fan af :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.