Cookie- og Privatlivspolitik

St. Vincent

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder dog en del dramatiske scener med en dreng der bliver mobbet, truet og overfaldet af en gruppe drenge. I andre scener ses en fuld mand der havner i farlige situationer og blodige uheld. Blandt andet trues han af et tæskehold og falder om med et slagtilfælde. Da scener som disse ikke er udpenslede og da filmen har en lettere komisk fremstilling af uheldene, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
30.04.2015
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
St. Vincent
|
Versioner: se alle
Originalversion, Babybio
|

Filmen 'St. Vincent' er et komediedrama, som handler om krigsveteranen, Vincent, en fordrukken gambler, der står uden penge og fremtid.

En dag flytter en fraskilt mor og hendes dreng, Oliver, ind i huset ved siden af, og Vincent får den fikse idé, at han kan agere babysitter for den unge dreng.

Selvom der udvikler sig et bånd imellem det umage par, er Vincent dog en noget utraditionel mentor, som blandt andet slæber den 12-årige dreng med til hestevæddeløb og på stripklubber.

Bill Murray flankeres af Melissa McCarthy, i en noget mere seriøs rolle end vi normalt ser hende i og Naomi Watts som den gravide, russiske prostituerede Daka. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
4.2
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'St. Vincent' er sød, sympatisk og befriende usentimental, men også en historie, der i sin grundsubstans er set mange gange før." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] selvom 'St. Vincent' [...] ikke skriver filmhistorie, så føler man sig godt og respektfuldt underholdt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] hvad 'St. Vincent' mangler i originalitet, kompenserer den for med human lune, skarpe replikskifter og overraskende nuancerede karakterer." (Peter Albrechtsen)

 • Filmland P1

  "[...] 'St Vincent' er særligt fermt skruet sammen med blændende skuespil, overraskende karakterer og replikker, der sidder ultrapræcist, så de er lårklaskende komiske og tåretvingende rørende på samme tid." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der er flere ting ved 'St. Vincent', der er sjove. En af dem er selvfølgelig Bill Murray, der med sin dead pan-komik kan få sin stivstikker af en karakter til at virke charmerende. Noget andet er, at filmen virker så forbandet godt – så godt, at man oven i købet kniber en lillebitte tåre til det afsluttende højdepunkt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en fest at se Bill Murray i hans skønneste rolle siden 'Broken Flowers', mens Jaeden Lieberher er prægtig som Oliver og Melissa McCarthy fint afdæmpet som hans mor." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'St. Vincent' er en feel good-film, der vil sælge sin sjæl for et smil og en tåre. Man får rigeligt af begge dele." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Jeg synes egentlig, at den startede lovende. Et godt emne, gode skuespils-præstationer og en fin stemning. Men jo længere man kommer ind i filmen, begynder filmen at blive mere og mere Hollywood agtig. Det bliver sat så højt op, men det når hverken at blive emotionel eller humoristisk. Og Naomi Watts karakter er for mig desværre overflødigt.

S. Rico

Bill Murray har det med at spille lidt den samme type de seneste mange år. En stille og sympatisk fyr med meget få armbevægelser. Derfor er det super herligt at se ham i en helt anden rolle. Vincent er i starten af filmen langt fra den helgen, som titlen lægger op til. Men vi ved jo godt, hvad klokken har slået, når først der flytter en lille dreng ind ved siden af. Venskab opstår, Vincent tør op, og der er lagt i kakkelovnen til et typisk komedie-drama. Filmen manipulerer med dine følelser, men jeg må for min part indrømme, at jeg ikke lod mig rive særlig meget med.

SigneHansen

Der er noget fantastisk afslappet og ustresset over St Vincent, som jeg er mere end lidt pjattet med.
Jeg bliver gang på gang imponeret over kvaliteten af børneskuespillere i Hollywood og Jaeden Lieberher er simpelthen skøn og virker fuldstændig tilpas i sit elemenent.
Både Bill Murray og Melissa McCarthy gør det også fantastisk. Det er befriende at se Melissa McCarthy i en rolle, der rent faktisk virker realistisk. Hendes karakter er afdæmpet og følende, hvilket vi sjældent ser hende spille - men hun gør det GODT!
og Bill Murray skal ikke gøre meget, for at vinde mit hjerte.
Så alt i alt, en fin lille filmperle, der i tone og udformning minder lidt om Little Miss Sunshine og The Way Way Back.
Skøn!

Bianca

Jeg startede med at tænke "hvorfor ser jeg dog den her film?" Men endte med at tænke " den var faktisk ret god". Det er svært at beskrive, det er ikke en typisk komedie. Bill Murray gør et godt job sammen med de andre skuespillere, den er lidt trist, tankevækkende men ikke divideret sjov. Stadig en film jeg er glad for at have set, selvom jeg ikke føler behov for at se den igen.

Frank

Godt cast og et godt plot. Murray er super og endelig ser man ham i en karakter rolle. En film jeg intede forventede noget af men fik en dejlig positiv oplevelse med

Jan Engel

Man klukler hele filmen igennem og man bliver ved med at klukle efter man er gået ud af biografen.

Skuespillerne er velvalgte og sublime og dialogen er spot on.

Det er ikke en Wes Anderson type komedie. Det er en komedie af den gode gammeldags slags med både forudsigelighed og uforudsigelighed og vidt forskellige mennesker, der får historien til at gå op i en rørende og morsom enhed.

Wayne

..havde den meget positive foromtale fået mine forventninger sat en del i vejret.

Titlen gjorde jo også sit til, at man forventede lidt af en forvandling af den gnavne gamle drukkenbolt undervejs i historien.

Men vi rammer alligevel mere et gran af realisme, krydret med Bill Murray's velkendte måde at hutle sig gennem tilværelsen som han gjorde det i Stripes (Røven af 4. division) - og flere andre fra samme skuffe.

Og det er nok mere gensynet med den figur, godt nok sammen med den hyggelige fortælling, som får de store smil frem.

Herculadedrik

St Vincent er en forrygende film, i en tid hvor vi har larmende superhelte, skøre max, dinoer, robotter og in a galaxy far, far away...., så er det skønt med en type film som denne, især nu hvor den er så velspillet. Melissa McCarthy som jeg normalt synes er mere pinlig end sjov, jamen hun er altså rigtigt god her i en mere seriøs rolle, det skulle hun holde sig til synes jeg, Bill Murray får det hele til og se så let ud og på sin egen afslappet måde giver han, dig lyst til og hade ham, som man holder af ham.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.